search-button
cross-out

Η Κρήτη κλαίει για τον Ζαχαρία – Όλο το νησί στο πλάι της οικογένειας

«Ράγισαν» και οι πέτρες στο «αντίο» του δίχρονου παιδιού ενώ όλη η χώρα περίμενε το θαύμα που δεν έγινε
Η Κρήτη κλαίει για τον Ζαχαρία – Όλο το νησί στο πλάι της οικογένειας

Η Κρήτη κλαίει. Η Ελλάδα είναι μουδιασμένη. Ο δίχρονος Ζαχαρίας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά από μάχη στην εντατική του νοσοκομείου του Ηρακλείου.

Λίγες ώρες μετά το σπαρακτικό τελευταίο αντίο στο μικρό αγοράκι, στην Λιγόρτυνο Ηρακλείου, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη περιέγραψε τη βαριά εικόνα του Ζαχαρία, που «γύρισε» από τον θάνατο, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η κ. Μπορμπουδάκη ανέφερε:

«Τα πράγματα ήταν δύσκολα εξ’ αρχής, καθότι το παιδί είχε εισρόφηση νερού. Επομένως ήταν πολύ δύσκολη η διαχείριση. Για παραπάνω από 2,5 ώρες παιδίατρος, γενικοί γιατροί, διασώστες και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Χάρακα έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στον μικρό Ζαχαρία. Όταν όλα έδειχναν ότι όλα είχαν τελειώσει, το καρδιογράφημα έδωσε καρδιακό παλμό» .

Και συμπλήρωσε: «Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές έδιναν τη μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η κατάσταση όμως ήταν ήδη επιβαρυμένη, με μία πολυοργανική ανεπάρκεια, με μία παρατεταμένη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, όπου δόθηκε και το τέλος».

«Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε παραπνιγμό με όλα τα συνακόλουθα», κατέληξε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Όλη η Κρήτη δίπλα στην οικογένεια
Φυσικά, οι ώρες που ζουν οι γονείς και οι συγγενείς του μικρού Ζαχαρία δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις.

Από τη μια στιγμή στην άλλη, το αγγελούδι τους έφυγε από τη ζωή με το κακό να συμβαίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άγνωστοι στην οικογένεια, βρίσκονται στο πλάι της οικογένειας του Ζαχαρία, θέλοντας να δώσουν κουράγιο και δύναμη σε αυτές τις απερίγραπτες στιγμές θλίψης και πόνου.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr