search-button
cross-out

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κακουργοδικείου – Ανοίγει η αυλαία για την υπόθεση των θανάτων Μαλένας και Ίριδας

Η 34χρονη αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι εμπλέκεται στους θανάτους των παιδιών της
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κακουργοδικείου – Ανοίγει η αυλαία για την υπόθεση των θανάτων Μαλένας και Ίριδας

Αυλαία σήμερα για την υπόθεση του θανάτου των δυο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη με την Ρούλα Πισπιρίγκου να κάθεται και πάλι στο εδώλιο του κακουργοδικείου κατηγορούμενη για τη δολοφονία τους.

Η έναρξη εκδίκασης της νέας υπόθεσης, με κεντρικά πρόσωπα την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα, γίνεται ενώ η δίκη για το θάνατο της πρωτότοκης Τζωρτζίνας μπαίνει στην τελική της ευθεία καθώς είναι θέμα χρόνου η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου .

Μάλιστα, οι δυο δίκες αύριο θα εξελιχθούν σε γειτονικές αίθουσες με την Ρούλα Πισπιρίγκου να οδηγείται από το ένα εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο άλλο που συνεδριάζει με άλλη σύνθεση. Ωστόσο, πληροφορίες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο διακοπής ή αναβολής της νέας δίκης. Σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα , εκτός απροόπτου, η εκδίκαση της υπόθεσης για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η στάση της κατηγορούμενης εξακολουθεί να είναι η ίδια και για τις δυο υποθέσεις . Η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο ότι εμπλέκεται στους θανάτους των παιδιών της, ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί στο δικαστήριο η δική της αλήθεια αφού δεν έχει απολογηθεί για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας. Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης τους τελευταίους εννέα μήνες έχει δώσει «μάχη», κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, προκειμένου να αντικρούσει τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει σχετικά με το θάνατο της 8χρονης. Άλλωστε εκτιμάται κομβικής σημασίας για την επόμενη μέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου η έκβαση της υπόθεσης θανάτου της Τζωρτζίνας.

Από την πλευρά του, ο πατέρας των κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης ζητεί την τιμωρία της κατηγορούμενης και για τις δυο υποθέσεις.

Μάλιστα, ο Μάνος Δασκαλάκης λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, μέσω των συνηγόρων του στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, έκανε γνωστό πως αδυνατεί να πληρώσει δικηγόρο για να παραστεί στη νέα δίκη. «Θα αναγκαστεί να ζητήσει το διορισμό συνηγόρου προς υποστήριξη της κατηγορίας (την οποία ήδη έχει δηλώσει απ’ το στάδιο της ανάκρισης) μέσω της διαδικασίας για παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος» σημειώνεται σε ανακοίνωση που φέρει την υπογραφή των Δ. Γεωργακόπουλου και Δ. Καράμπελα οι οποίοι κάθονται στα έδρανα των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας στην υπόθεση της Τζωρτζίνας η εκδίκαση της οποίας συνεχίζεται.

Όπως εξηγούν οι δυο συνήγοροι «η λύση αυτή κατέστη μονόδρομος, εξαιτίας του ότι, λόγω της έκθεσής του στην υπόθεση, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ να βρει εργασία, γεγονός που τον οδήγησε σε σοβαρότατες οικονομικές δυσκολίες».

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχτεί η ιστορία της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα που έχασε τρία παιδιά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πρώτη έφυγε από τη ζωή η Μαλένα, τον Μάρτιο του 2019, με τον θάνατό της αρχικά να αποδίδεται σε ηπατική ανεπάρκεια. Το κορίτσι το οποίο είχε διαγνωσθεί με λευχαιμία και νοσηλευόταν στο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», κατέληξε λίγη ώρα μετά την πρώτη χημειοθεραπεία της και ενώ οι γιατροί εμφανίζονταν πεπεισμένοι ότι θα κατάφερνε να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας της.

Η 6 μηνών Ίριδα πέθανε στην κούνια της, τον Μάρτιο του 2021. Ο θάνατός της αποδόθηκε αρχικά στη σπάνια, καρδιολογικής φύσεως, πάθηση «αγενεσία φλεβοκόμβου». Ωστόσο, στη συνέχεια τα εύρημα οδήγησαν στο συμπέρασμα πως ο θάνατος των παιδιών προήλθε από ασφυξία.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου απολογούμενη για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της ισχυρίστηκε ,όπως και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ότι είναι αθώα και αμφισβήτησε την θέση των ιατροδικαστών που αποφάνθηκαν ότι τα δύο μικρότερα κορίτσια της οικογένειας είχαν ασφυκτικούς θανάτους.

news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr