search-button
cross-out

Η συγκινητική εξομολόγηση της Βασιλικής που έπεσε θύμα βιασμού στα 16: Με νάρκωσε αλλά τα ένιωθα όλα

Το μήνυμα που στέλνει
Η συγκινητική εξομολόγηση της Βασιλικής που έπεσε θύμα βιασμού στα 16: Με νάρκωσε αλλά τα ένιωθα όλα

Για την πιο εφιαλτική στιγμή της ζωή της μίλησε η 19χρονη Βασιλική που κακοποιήθηκε ψυχικά και σωματικά στα 16 της από έναν άνθρωπο κοντά στον περιβάλλον της που τον είχε εμπιστευτεί. Η ίδια περιέγραψε την τραυματική εμπειρία της εκείνη την ημέρα του Μαρτίου του 2020 «γιατί τα προβλήματα πρέπει να τα πολεμάς και όχι να τα προσπερνάς» αλλά και «για να δώσει δύναμη και σε άλλους ανθρώπους».

Σύμφωνα με την δικηγόρο της ο δράστης πριν την πράξη είχε χορηγήσει ναρκωτικές ουσίες στην Βασιλική, η οποία, όπως της είπε, ένιωθε και καταλάβαινε τα πάντα. «Μου είπε ότι προσπαθούσε να κουνήσει χέρια και πόδια αλλά δεν τα ήλεγχε» είπε η δικηγόρος.

Θυμόμουν κάθε λεπτομέρεια, τα ένιωθα όλα

«Τον συνάντησα στο σπίτι της μητέρας του, τύχαινε να συναντιόμαστε στην αυλή. Με πλησίασε με βαθιές κουβέντες, να μου δίνει λογοτεχνικά βιβλία, φαινόταν σαν να νοιάζεται με κάποιο τρόπο. Μια ημέρα με πλησίασε περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε. Δεν μπορούσα να βγάλω καθόλου μιλιά, ένιωσαν σαν να ανοίγει η γη στα δυο και να πέφτω μέσα χωρίς κανείς να μπορεί να με βοηθήσει, ήταν ό,τι χειρότερο» ανέφερε η Βασιλική στο MEGA.

Και συνέχισε: «Ξύπνησα γυμνή, είχα σοκαριστεί αλλά δεν μπορούσα και να αντιδράσω. Φοβόμουν κιόλας γιατί σκεφτόμουν δεν ξέρεις τι μπορεί να κάνει. Αυτός μου πρότεινε να σηκωθώ όσο πιο γρήγορα μπορώ για να μην με δει κάποιος σε αυτή την κατάσταση και μου ζήτησε να μην το πω πουθενά. Εγώ πάνω στην ταραχή είπα “όχι” αλλά έκανα το αντίθετο»

«Οι δικοί μου απόρησαν. Όταν με είδαν έτσι. Είπαν θα τη ρωτήσουμε αύριο. Ξυπνάω το πρωί και δεν μπορούσα να καταλάβω αν αυτό που έγινε ήταν όνειρο ή έγινε στα αλήθεια. Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Άρχισα να κλαίω. Θυμόμουν κάθε λεπτομέρεια, τα ένιωθα όλα. Ήρθε η αδελφή μου στο δωμάτιο που ήταν 15 ετών. Μου έλεγε τι έχεις και της απαντούσα δεν μπορώ να στο πω γιατί φοβόμουν την αντίδραση. Της το είπα, αυτή ενημέρωσε τη μητέρα μου και τελικά υποβλήθηκε η μήνυση από εκείνη γιατί εγώ ήμουν ανήλικη» κατέληξε.

Ένιωσα θλίψη και γιατί

Η Βασιλική μίλησε στο MEGA για το πως την άλλαξε ο βιασμός και τι έχασε εξαιτίας αυτού του γεγονότος «Έχασα την ηρεμία μου δηλαδή πάντα θα είμαι τσιτωμένη και αγχωμένη. Έχει αλλάξει η στάση μου απέναντι στους άντρες, θέλω πολύ ακόμα καιρό για να εμπιστευτώ το ανδρικό φύλο. Αυτό που ένιωσα ήταν θλίψη και μια ερώτηση ”γιατί”»

Όταν φυλακίστηκε μας έφυγε ένα βάρος

Για τη Βασιλική το πολύ αγχωτικό ήταν όταν μετά την επίσκεψη στον ιατροδικαστή είδε τον βιαστή της στο αστυνομικό τμήμα: «Ήταν πολύ αγχωτικό να τον βλέπω πίσω από τα κάγκελα να με βλέπει με αυτό το μίσος».

Όπως είπε «με το που ανακοινώθηκε ότι θα πάει κατευθείαν στις φυλακές μας έφυγε ένα μεγάλο βάρος και το έβλεπα στη Βασιλική, επιτέλους δικαιωθήκαμε» λέει η μητέρα της για τη στιγμή της ανακοίνωση της 20ετους κάθειρξης του δράστη με τη δικηγόρο της Βασιλικής να προσθέτει ότι «στο άκουσμα της ποινής η αντίδραση του δράστη ήταν ψυχρή, χωρίς αντίδραση. Εκεί πια βεβαιώθηκαν όλοι. Ένιωσα ένα κομμάτι μου να συμπληρώνεται στο άκουσμα της απόφασης, τρελαθήκαμε απο τη χαρά, κλαίγαμε από τη χαρά, μεγάλη ανακούφιση Το ότι δικαιώθηκα μου δίνει δύναμη να ζω και να το ξεπεράσω» λέει σήμερα η Βασιλική.»

Πολλά παιδιά με έδειχναν με το δάκτυλο

Τους πρώτους μήνες μετά τον βιασμό η Βασιλική έβλεπε εφιάλτες, δεν έτρωγε, δεν ήθελε ούτε στο μπαλκόνι να βγαίνει αλλά είχε να αντιμετωπίσει και τον περίγυρο που τις έριχνε ευθύνες αν και θύμα η ίδια: «Φύγαμε από το χωριό δεν μπορούσαμε να είμαστε στον ίδιο χώρο. Θυμάμαι όταν πήγαινα στο σχολείο και είχε γίνει γνωστό στον νομό, πολλά παιδιά με έδειχναν με το δάχτυλο. Πολλές φορές τύχαινε να πιάσω άτομα και να τους ρωτάω για τη γνώμη τους αυτή και μου έλεγαν ότι εγώ έφταιγα που τον εμπιστεύτηκα και ήταν λάθος μου».

«Έκανε κακό σε όλους μας»

Η μητέρα της Βασιλικής ρωτήθηκε για την πρώτη αντίδρασή της και είπε ότι «ακόμα και να μην ξέρεις τι να πεις πρέπει να βρεις κάτι για να νιώσει το παιδί σου ότι το στηρίζεις. Υπήρχαν φορές που της έλεγα δεν ξέρω τι να σου πω αλλα ό,τι θέλεις θα προσπαθήσω, εγώ εδώ είμαι. Η πρώτη μου σκέψη ήταν να την προστατεύσσω και ψυχολογικά και τι θα κάνουμε. Της είπα ότι πρέπει να πάρουμε την αστυνομία να το καταγγείλουμε. Ήταν χάλια ψυχολογικά, πεσμένη. Φοβόταν, έκλεινε πόρτες και παράθυρα μην τυχόν έρθει αυτός, έλεγε ίσως περνά από έξω και μας βλέπει. Το κακό ήταν ότι επηρεάστηκαν και τα άλλα παιδιά. Ο άνθρωπος αυτός μας έκανε κακό οικογενειακώς».

Όπως, όμως, τονίζει «δεν μπορούσα να βλέπω εφιάλτες ούτε να δείξω αδυναμία στα παιδιά έπρεπε να βλέπουν βράχο».

ethnos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr