search-button
cross-out

Ιωάννα Παλιοσπύρου – Επίθεση με βιτριόλι: «Άνοιξε ο δρόμος» για αυστηρότερες ποινές στην Έφη Κακαράντζουλα

Το «δρόμο» για την αυστηρότερη ποινική μεταχείριση της Έφης Κακαράντζουλα, της 36χρονης που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, άνοιξε, με την αγόρευση του, ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης.
Ιωάννα Παλιοσπύρου – Επίθεση με βιτριόλι: «Άνοιξε ο δρόμος» για αυστηρότερες ποινές στην Έφη Κακαράντζουλα

Ο εισαγγελικός λειτουργός, αναλύοντας τα νομικά και πραγματικά περιστατικά της επίθεσης με βιτριόλι που σόκαρε το Πανελλήνιο, τον Μάιο του 2020, κατέληξε στο να ζητήσει, από δικαστές και ενόρκους, να κηρύξουν ένοχη την 36χρονη κατηγορούμενη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, το οποίο επισύρει ποινή κάθειρξης μέχρι 15 έτη, στην περίπτωση που το δικαστήριο, δε θα αναγνωρίσει ελαφρυντικές περιστάσεις στην κατηγορούμενη.

Η πρόταση του εισαγγελέα προκάλεσε ικανοποίηση στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και στους νομικούς της παραστάτες καθώς αναγνώρισε ότι η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή του θύματος, απορρίπτοντας όλους τους ισχυρισμούς της περί του αντιθέτου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου άκουγε με προσοχή και συγκίνηση τον εισαγγελέα και, όταν ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δικαστηρίου, μιλώντας στους δημοσιογράφους, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη στάση της δικαιοσύνης, η οποία όπως είπε της δίνει κουράγιο για να ανέβει το Γολγοθά που την έχει υποβάλει η κατηγορούμενη.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας στην αγόρευση του σκιαγράφησε τον «ανθρωποκτόνο εγωισμό» της 36χρονης που οδήγησε στην εγκληματική της πράξη. Όπως είπε ο κ. Μαστραντωνάκης, η κατηγορούμενη λόγω της σχέση της με τον 40χρονο άνδρα ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την Ιωάννα Παλιοσπύρου και άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης της. «Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι» ανέφερε συγκεκριμένα ο εισαγγελέας στην πρόταση του.

Στο πλαίσιο αυτό, άρχισε να παρακολουθεί το θύμα και τον 40χρονο. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Ιωάννα Παλιοσπύρου την αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια και σεβασμό και προσπάθησε να την συμβουλεύσει και να την βοηθήσει.

Υπήρχε σχέδιο εξόντωσης της Ιωάννας

Ωστόσο, η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε όπως τόνισε ο κ. Μαστραντωνάκης ότι δε συμβαίνει κάτι μεταξύ τους. Σιγά-σιγά, και χωρίς να υπαναχωρήσει βήμα -όπως τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός- η κατηγορούμενη άρχισε να σχεδιάζει την εξόντωση της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

«Την παραμονή η κατηγορούμενη μετέβη στο σημείο αποφασισμένη για να επιτεθεί με το βιτριόλι στην Ιωάννα. Για λόγο που δεν κατέστη εφικτό, προφανώς επειδή η ίδια δεν έκρινε κατάλληλες της συνθήκες, δεν προχώρησε στην επίθεση. Ο ισχυρισμός της ότι σκέφτηκε πως θα έκανε κάτι κακό, κρίνεται ως αναληθής. Ποτέ δεν σκέφτηκε να υπαναχωρήσει από την πράξη, απλώς δεν μπόρεσε να το κάνει εκείνη την ημέρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστραντωνάκης.

«Δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια»

Προκαλώντας συγκίνηση στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και στους δικούς της ανθρώπους που βρισκόταν στο δικαστήριο, ο εισαγγελέας περιέγραψε τι συνέβη το πρωινό της επίθεσης. Όπως είπε, η κατηγορούμενη κρύφτηκε και παραφύλαγε στον υπόγειο χώρο σαν τον καλύτερο θηρευτή της φύσης.

«Η Ιωάννα εισήλθε στο ισόγειο και ανάμενε τον ανελκυστήρα βυθισμένη, δυστυχώς για την ίδια, στις σκέψεις της. Η κατηγορούμενη ενεργώντας υποδειγματικά σαν τον καλύτερο και ικανότερο της φύσης θηρευτή, ανέβηκε 17 σκαλιά» περιέγραψε ο εισαγγελέας και συνέχισε «στάθηκε μπροστά στη σκυφτή Ιωάννα, την κοίταξε στα μάτια, εμφορούμενη από κίνητρα ποταπά, με ηθική μικρότητα, διακείμενη εχθρικά και εκδικητικά και διακατέχομενη από ανθρωποκτόνο εγωισμό περιέλουσε την παθούσα με όλη την ποσότητα του φονικού χημικού υγρού στοχεύοντας κυρίως το πρόσωπο της και έφυγε τρέχοντας. Στις 09.55 ήταν το λεπτό που άλλαξε όλη της ζωή της Ιωάννας».

Συγκινημένος, ωστόσο, από τις ολέθριες συνέπειες της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα εμφανίστηκε και ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος κρατώντας φωτογραφίες, από τα ρούχα της Ιωάννας μετά την επίθεση, με σπασμένη φωνή, είπε «δεν έχω ξαναδεί ποτέ τέτοια εικόνα, ούτε σε κουρέλια».

«Ήταν σε θέση να προβλέψει την πιθανότητα θανάτου»

Όπως τόνισε ο κ. Μαστραντωνακης η κατηγορούμενη είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα μπορούσε να χάσει την ζωή της από την επίθεση. «Ήταν σε θέση να προβλέψει και προέβλεψε την πιθανότητα θανάτου της παθούσας. Υπέρ της εκδοχής του αποτελέσματος του ανθρωποκτόνου δόλου της κατηγορούμενης συνηγορεί η επιλογή του μέσου επίθεσης, η ποσότητα του υγρού, η εγγύτητα και η ορμή της επίθεσης, αλλά και πως τίποτα από το 2019 δεν την είχε πτοήσει γιατί ήθελε με κάθε τρόπο να εξολοθρεύσει την Ιωάννα. Τέλος,  η μεθοδικότητα του σχεδίου της, η συστηματική παρακολούθηση, η πρόβα της επίθεσης» σημείωσε ο εισαγγελέας, καταλήγοντας πως η κατηγορούμενη πρέπει να κριθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Εν αναμονή των επόμενων συνεδριάσεων

Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου έχουν προγραμματιστεί για τις 26, 27 και 29 Οκτωβρίου προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υποστήριξης κατηγορίας και υπεράσπισης και να εκδοθεί η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

“Σπάει” τη σιωπή της η μητέρα της 8χρονης που  εγκλωβίστηκε σε γκαραζόπορτα  εργοστασίου: Θέλω να τιμωρηθούν όσοι έκαναν κακό στο παιδί μου – Αισθάνθηκα σαν να μου “έκοβαν” την καρδιά όταν  έμαθα πως πέθανε…
Zina's Blog

“Σπάει” τη σιωπή της η μητέρα της 8χρονης που εγκλωβίστηκε σε γκαραζόπορτα εργοστασίου: Θέλω να τιμωρηθούν όσοι έκαναν κακό στο παιδί μου – Αισθάνθηκα σαν να μου “έκοβαν” την καρδιά όταν έμαθα πως πέθανε…

Στιγμές τρόμου για τρία  ηλικιωμένα αδέλφια στην Τρίπολη: Τους έδεσαν τα χέρια, τους  βασάνισαν και τους λήστεψαν…
Zina's Blog

Στιγμές τρόμου για τρία ηλικιωμένα αδέλφια στην Τρίπολη: Τους έδεσαν τα χέρια, τους βασάνισαν και τους λήστεψαν…

Πάτρα: Αναμένεται η κατάθεση της μητέρας της 35χρονης κατηγορούμενης – Η αντίδραση της  στην κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με  τη Ζήνα”
Zina's Blog

Πάτρα: Αναμένεται η κατάθεση της μητέρας της 35χρονης κατηγορούμενης – Η αντίδραση της στην κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα”

Βέροια: Ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε από ανακοπή καρδιάς- Θρήνος για την 23χρονη κοπέλα
Ελλάδα

Βέροια: Ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε από ανακοπή καρδιάς- Θρήνος για την 23χρονη κοπέλα

Έγκλημα στη Χαλκίδα: «Ήταν σαν να είχε πέσει βόμβα μετά τη δολοφονία της 63χρονης» λέει ο δικηγόρος της κόρης της
Ελλάδα

Έγκλημα στη Χαλκίδα: «Ήταν σαν να είχε πέσει βόμβα μετά τη δολοφονία της 63χρονης» λέει ο δικηγόρος της κόρης της

Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στην Κέρκυρα: Ένας 15χρονος χτυπούσε 16χρονο ακόμη και λιπόθυμο
Ελλάδα

Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στην Κέρκυρα: Ένας 15χρονος χτυπούσε 16χρονο ακόμη και λιπόθυμο

Απεργία ΑΔΕΔΥ 21 Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ελλάδα

Απεργία ΑΔΕΔΥ 21 Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στις 20 Μαΐου τιμάται η Αγία Λυδία, η 1η Χριστιανή της Μακεδονίας
Ελλάδα

Στις 20 Μαΐου τιμάται η Αγία Λυδία, η 1η Χριστιανή της Μακεδονίας

zinapost.gr