search-button
cross-out

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συγκλονιστικές στιγμές μετά την απόφαση του Δικαστηρίου – «Σας ευχαριστώ όλους»

Συνοδεία φίλων της, οι οποίες φορούσαν λευκές μάσκες στο πρόσωπο σε ένδειξη συμπαράστασης προς εκείνη, βγήκε από τη δικαστική αίθουσα η Ιωάννα Παλιοσπύρου.
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Συγκλονιστικές στιγμές μετά την απόφαση του Δικαστηρίου – «Σας ευχαριστώ όλους»

Με την κίνηση αυτή η παρέα της Ιωάννας θέλησε να δηλώσει ότι κάθε γυναίκα θα μπορούσε να είναι στη θέση της Ιωάννας.

Ευχαριστώ τη κυρία Καλοφώνου τη γιατρό μου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τις φίλες μου και ιδιαίτερα ευχαριστώ όλο τον κόσμο γιατί ήταν ιδιαίτερα σημαντικός σύμμαχος για μένα και μου έδωσε κουράγιο και δύναμη και η αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί. Ελπίζω οι γυναίκες και όλα τα θύματα βίας και οι κακοποιημένες γυναίκες να βρούνε στο πρόσωπο μου την ελπίδα ώστε να μη φοβούνται και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Θα προσπαθήσω να είμαι δίπλα σε όποιον με χρειαστεί για να τον βοηθήσω» ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Μάλιστα, όταν έσβησαν τα φώτα από τις κάμερες η Ιωάννα ζήτησε να μιλήσει προσωπικά στους δημοσιογράφους και να εκφράσει τις ευχαριστίες της για τον τρόπο που καλύφθηκε δημοσιογραφικά η επίθεση εναντίον της και μάλιστα χάρισε και αναμνηστικά βραχιόλια που γράφουν «Είμαι δυνατή».

Το βραχιολάκι που έδωσε η Ιωάννα στους δημοσιογράφους

Σημειώνεται ότι η τελική ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορούμενη (κατά συγχώνευση) είναι κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών.

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Λίγο νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης πρότεινε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, διότι η κατηγορούμενη είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα.

«Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισης της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή τη παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη» ανέφερε ο εισαγγελέας.

Το χρονικό της επίθεσης στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

Το πρωί της 20ής Μαΐου του 2020 έγινε γνωστό πως μία 34χρονη γυναίκα (Ιωάννα Παλιοσπύρου) δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9:30 το πρωί σε κτήριο στην οδό Θησέως, στον χώρο εργασίας της Ιωάννας Παλιοσπύρου που ήταν το θύμα.

Μια μαυροφορεμένη γυναίκα (Έφη Κακαράντζουλα) είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτηρίου και ανέμενε την άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί.

Μόλις εμφανίστηκε η Παλιοσπύρου και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η δράστιδα πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν επί 22 ημέρες τη δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι. Τελικά, στις 11 Ιουνίου, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή μίας 35χρονης, έξω από το σπίτι της, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίστηκαν ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καμπαρντίνα και μια περούκα, τα οποία ταυτίστηκαν με αυτά που φορούσε η φερόμενη δράστις όπως είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr