search-button
cross-out

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το επεισόδιο με άγνωστο που πήγε να τη φωτογραφίσει στο δικαστήριο

Η δίκη για την συγκλονιστική υπόθεση, της επίθεσης με βιτριόλι, στην Ιωάννα Παλιοσπύρου που ξεκίνησε χθες Τετάρτη (15/9), είχε ένα απρόοπτο, με άγνωστο ο οποίος προσπάθησε να φωτογραφήσει το θύμα εντός του δικαστηρίου
Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το επεισόδιο με άγνωστο που πήγε να τη φωτογραφίσει στο δικαστήριο

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, η Ιωάννα καθόταν δίπλα στη μητέρα της που της κρατούσε το χέρι, ενώ πίσω της στέκονταν φύλακες ο πατέρας και ο αδελφός της.

Η ίδια στην διακοπή του δικαστηρίου τσέκαρε το κινητό της τηλέφωνο και συνομιλούσε με την οικογένειά της. Ωστόσο, όταν βγήκε για λίγο από τη δικαστική αίθουσα μέχρι να ανακοινωθεί η ημερομηνία της επόμενης συνεδρίασης, ένας άγνωστός άνδρας επιχείρησε να τη φωτογραφίσει.

Φανερά αναστατωμένη η κοπέλα απευθύνθηκε στους οικείους της, αλλά και στους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα. Του ζητήθηκε να σβήσει τις φωτογραφίες και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της έδρας ζήτησε να τον φέρουν στην αίθουσα. «Επειδή βρισκόσασταν εκτός δικαστικής αίθουσας, σας κάνω μόνο σύσταση να σβήσετε ότι έχετε τραβήξει» είπε απευθυνόμενος στον άνδρα ο Πρόεδρος, με εκείνον να του απαντά «Τα έχω σβήσει όλα κύριε Πρόεδρε».

Η σύνθεση της έδρας
Οι δικαστές πήραν τις θέσεις τους στην έδρα μαζί με τον εισαγγελέα. Ακολούθησε η κλήρωση για τους 4 πολίτες που θα συμπλήρωναν τις άδειες θέσεις επί της έδρας και μαζί με τους 3 δικαστές θα κρίνουν την τύχη της κατηγορουμένης. Η τελική σύνθεση του δικαστηρίου αποτελείται από 5 άνδρες και 2 γυναίκες, αφού και οι 4 ένορκοι που κληρώθηκαν ήταν άντρες. Προηγουμένως, ο συνήγορος της 36χρονης Έφης είχε ζητήσει την εξαίρεση 3 γυναικών που κληρώθηκαν για τη θέση του ενόρκου, όπως έχει δικαίωμα από το νόμο, ενώ 1 άντρα εξαίρεσε ο εισαγγελέας.

Το βαρύ κατηγορητήριο διαβάστηκε από τον εισαγγελέα, αλλά η 36χρονη Έφη δεν ήταν παρούσα για να το ακούσει. «Θα εμφανιστεί σε οικείο δικονομικά χρόνο» σχολίασε ο Σάκης Κεχαχιόγλου, συμπληρώνοντας: «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περιστατικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία στο νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr