search-button
cross-out

Ήπειρος: Εικόνες Βιβλικής καταστροφής – Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά

Με δυσκολία συνεχίζεται η αποκατάσταση την ώρα που από τη Δευτέρα νέα κακοκαιρία θα «χτυπήσει» τη Δυτική Ελλάδα
Ήπειρος: Εικόνες Βιβλικής καταστροφής – Κατολισθήσεις και αποκλεισμένα χωριά

Δεκάδες μηχανήματα εργάζονται σε κάθε γωνιά της Ηπείρου σε μία άνιση μάχη με τα προβλήματα που άφησε το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας.

Βασική προτεραιότητα από το πρωί ήταν να δοθούν πρόχειρες έστω προσβάσεις στους δεκάδες οικισμούς που είχαν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου έχουν καταστραφεί, υποδομές καταστράφηκαν, περιοχές πλημμύρισαν, σπίτια και επιχειρήσεις βρέθηκαν κάτω από τα νερά, όπως αναφέρει το epiruspost.gr

Από την Κόνιτσα μέχρι τα Τζουμέρκα, την Πρέβεζα τη Θεσπρωτία και την Άρτα η σφοδρότητα της κακοκαιρίας άφησε έντονο το αποτύπωμά της.

zimies

Στους Δήμους Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων καταγράφονται μεγάλες ζημιές στις υποδομές καθώς η μανία του νερού που υπερχείλισε τα ποτάμια, παρέσυρε ό,τι βρήκε στον διάβα της.

Πολλά χωριά έχουν πρόχειρη πρόσβαση λόγω των κατολισθήσεων η των καθιζήσεων στο οδόστρωμα, ενώ προβλήματα υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση. Τα συνεργεία δίνουν μάχη για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

zimies

Χωριά στους Δήμου Ζηρού και Άρτας δοκιμάζονται για δεύτερη φορά μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Οικισμοί κόπηκαν στη μέση, ρέματα έγιναν ορμητικοί χείμαρροι, δρόμοι εξαφανίστηκαν.

Μεγάλες οι ζημιές στο Δήμο Φιλιατών με καλλιέργειες κάτω από νερά ενώ αντίστοιχες εικόνες καταγράφονται και σε χωριά της Πρέβεζας.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με την ελπίδα ότι δεν θα σημειωθούν νέες βροχοπτώσεις που θα προκαλέσουν νέα προβλήματα.

zimies

Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν πολύ έντονα και στην Ήπειρο, όπου σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο μέσα σε πέντε μέρες έπεσε το νερό που πέφτει σε έναν χρόνο στο κέντρο της Αθήνας.

«Σε αρκετές ορεινές περιοχές, μέσα στις τελευταίες πέντε ημέρες, καταγράφηκαν συνολικά περίπου 400 χιλιοστά βροχής (τοπικά ξεπεράστηκαν και αυτά). Με άλλα λόγια, το νερό που πέφτει στο κέντρο της Αθήνας σε έναν ολόκληρο χρόνο, έπεσε σε τμήματα της ορεινής Ηπείρου σε μόνο πέντε ημέρες. Γι’ αυτό και τα πλημμυρικά φαινόμενα ήταν τόσο εκτεταμένα, διότι τα ήδη κορεσμένα εδάφη δέχονταν καθημερινά νέες, μεγάλες ποσότητες βροχής, χωρίς χρόνο απορρόφησης ή αποστράγγισης» ανέφερε.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Το τραγούδι που γράφτηκε για τον Γιώργο Μαρίνο – Η ιστορία πίσω από τους στίχους της Νίνας Ναχμία
Lifestyle

Το τραγούδι που γράφτηκε για τον Γιώργο Μαρίνο – Η ιστορία πίσω από τους στίχους της Νίνας Ναχμία

Άγιος έρωτας – Ο Μαρκόπουλος συναντά τη μάνα του!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άγιος έρωτας – Ο Μαρκόπουλος συναντά τη μάνα του!

Βαρύ πένθος στον Πύργο για τον θάνατο του 18χρονου Μάκη
Ελλάδα

Βαρύ πένθος στον Πύργο για τον θάνατο του 18χρονου Μάκη

Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη-Σοκάρει η αναφορά που είχε κάνει: Η μαθήτρια…την ώρα που δίδασκα  με είπε π…, με απείλησε ότι θα με δείρει, με έσπρωξε δυο φορές και…
Videos

Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη-Σοκάρει η αναφορά που είχε κάνει: Η μαθήτρια…την ώρα που δίδασκα με είπε π…, με απείλησε ότι θα με δείρει, με έσπρωξε δυο φορές και…

Το “Moments” κάνει πρεμιέρα με πρώτο καλεσμένο τον Γιώργο Καπουτζίδη!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το “Moments” κάνει πρεμιέρα με πρώτο καλεσμένο τον Γιώργο Καπουτζίδη!

Καλαμαριά: Ακατάσχετη αιμορραγία από μαχαιριά στην καρδιά, «έδειξε» η ιατροδικαστική για τον 20χρονο Κλεομένη που δολοφονήθηκε
Ελλάδα

Καλαμαριά: Ακατάσχετη αιμορραγία από μαχαιριά στην καρδιά, «έδειξε» η ιατροδικαστική για τον 20χρονο Κλεομένη που δολοφονήθηκε

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο:  Είναι ένας χαρακτήρας ισοπεδωτικός. Η ζωή μαζί του είναι το κάτι άλλο…
Lifestyle

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο: Είναι ένας χαρακτήρας ισοπεδωτικός. Η ζωή μαζί του είναι το κάτι άλλο…

«Σήμερα ο κόσμος μας σκοτείνιασε»: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 18χρονου Μάκη που σκοτώθηκε στον Πύργο
Ελλάδα

«Σήμερα ο κόσμος μας σκοτείνιασε»: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 18χρονου Μάκη που σκοτώθηκε στον Πύργο

zinapost.gr