search-button
cross-out

Ηράκλειο: «Είδα στο βλέμμα του ένα φονιά. Ήθελε να με στραγγαλίσει»

Νόμιζε ότι θα πάει σπίτι του αλλά τελικά θα πάει φυλακή
Ηράκλειο: «Είδα στο βλέμμα του ένα φονιά. Ήθελε να με στραγγαλίσει»

«Από μικρό παιδί έχω μάθει στο ξύλο γιατί μας κακοποιούσε ο πατέρας μου. Έχω μάθει από παιδί ότι όποιος …αγαπάει, σε χτυπάει. Όμως αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναζήσει. Είδα στο βλέμμα του ένα φονιά. Ήθελε να με στραγγαλίσει…». Ήταν μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποίησε νεαρή Ηρακλειώτισσα για να περιγράψει στο δικαστήριο  όσα συνέβησαν πριν μερικές ημέρες  με τον επί επτά  μήνες σύντροφο της. Με την υποστήριξη της μητέρας και του πατριού της αποφάσισε να τον καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία. Πήγε στην Αστυνομία, ακολούθως στον ιατροδικαστή και εν συνέχεια της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς του ΠΑΓΝΗ.

Η παθούσα υποστήριξε ότι αμφότεροι κάνουν χρήση κοκαϊνης- ο κατηγορούμενος το αρνήθηκε- ενώ κάνει ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες καθώς παρακολουθεί πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ. Ανέφερε μάλιστα ότι θέλει να το ολοκληρώσει επιτυχώς για να μπορέσει να διεκδικήσει πίσω το κοριτσάκι της, το οποίο μεγαλώνει με ανάδοχη οικογένεια.

 «Ήθελα να αρπάξω ένα ψαλίδι και να κουρέψω τα μαλλιά μου»

Περιέγραψε ότι εκείνο το πρωί άρχισαν να καυγαδίζουν. Είχε ανακαλύψει ότι ο σύντροφος της ήταν Αλβανικής καταγωγής και όχι Έλληνας και την είχε ενοχλήσει που της το είχε αποκρύψει. «Δεν είμαι ρατσίστρια αλλά δεν είναι λογικό να μου αποκρύπτει την καταγωγή του. Σκέφτηκα τι άλλο μπορεί να κρύβει;».

Κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε και εκείνος «τσιτωμένος» την έπιασε  από το λαιμό και την έσφιξε με δύναμη, σε βαθμό που δυσκολευόταν ακόμα και να αναπνεύσει. Υπήρξε πάλη μεταξύ τους, με την ίδια να παλεύει να ξεφύγει. Την άρπαξε από τα μαλλιά, την καθήλωσε στο πάτωμα και άρχισε να την κλωτσάει.  «Όταν κατάφερα να το σκάσω και πήγα στη γιαγιά μου ήθελα να πάρω ένα ψαλίδι και να κόψω τα μαλλιά μου γιατί θεωρούσα ότι αν δεν ήταν μακριά, δεν θα μπορούσε να με ακινητοποιήσει τόση ώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Συνειδητοποιώντας ότι κινδύνευε η ζωή της, η κοπέλα άρχισε να πηγαίνει με τα νερά του. «Θα κάνω ό,τι θέλεις εσύ. Στο ορκίζομαι» του είπε, για να τον καλμάρει. Τότε εκείνος της ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά. «Την στιγμή εκείνη χτύπησε το τηλέφωνο του. Αυτός που πήρε ήταν  Άγιος για μένα διότι αποσπάστηκε η προσοχή του. Έτσι κατάφερα να ανοίξω την πόρτα και να φύγω. Έτρεξα έξω με ένα μπουστάκι, ξυπόλητη. Με βοήθησε μία κοπέλα από παρακείμενη καφετερία  και μπήκα στο ταξί».

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις αποδιδόμενες κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα εκείνος είναι το θύμα στην όλη υπόθεση. Ισχυρίστηκε ότι η κοπέλα είναι αυτή που πηγαίνει συνέχεια στο μαγαζί του και δημιουργεί φασαρίες, όμως ουδέποτε κάλεσε την Αστυνομία επειδή έχει να κάνει με ένα άτομο προβληματικό, όπως είπε, αφού έχει ψυχιατρικό θέμα και είναι χρήστης.

Και οι δύο πλευρές πάντως υποστήριξαν ότι το υλικό από τις  κάμερες στο μαγαζί του κατηγορούμενου όπου εκτυλίχθηκε το συμβάν, θα ήταν διαφωτιστικό, ωστόσο δεν αναζητήθηκε ή τουλάχιστον δεν συμπεριλήφθη στη δικογραφία.

Πάντως η όλη στάση του κατηγορουμένου, ο οποίος έδειχνε χαλαρός και χαμογελαστός, παρά την σοβαρότητα των αποδιδόμενων πράξεων, δεν έμεινε ασχολίαστη από την έδρα. Δικαστές και εισαγγελέας δεν έκρυψαν την ενόχληση τους.

«Γελοία» χαρακτήρισε την εκδοχή του η εισαγγελέας έδρας, η οποία πρότεινε την ενοχή του σύμφωνα με το κατηγορητήριο. «Όλη την ώρα σας βλέπουμε να γελάτε και να έχετε μία χαλαρότητα που δεν ταιριάζει ούτε με τη διαδικασία ούτε με τις ποινές που απειλούνται. Δεν είστε 15 ετών» είπε η εισαγγελική λειτουργός που χαρακτήρισε ατιμωτικό να χτυπάς έτσι μία γυναίκα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 3 μηνών, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν είχε συνειδητοποιήσει τι τον περιμένει, σηκώθηκε να φύγει από την αίθουσα, με τους αστυνομικούς να τον σταματούν και να του εξηγούν ότι τον περιμένει φυλακή.

Μίνως Αποστολάκης: «Η δικαιοσύνη είπε «στοπ» στην τοξική αρρενωπότητα»

«Η δικαιοσύνη πραγματικά στάθηκε στο ύψος της και προστάτευσε ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, στέλνοντας στη φυλακή τον δράστη. Σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα ότι οι δικαστές δεν ανέχονται τέτοια περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και πόσο μάλλον αμετανόητους δράστες, οι οποίοι γελάνε ακόμα και μπροστά την έδρα, νομίζοντας ότι έτσι θα κοροϊδέψουν την κρίση όλων των παραγόντων της δίκης. Ο κατηγορούμενος παρέμεινε αμετανόητος μέχρι τέλους. Δεν είπε ένα συγνώμη. Δεν είχε αντιληφθεί την σοβαρότητα των πράξεων του και δεν την είχε αντιληφθεί επειδή οι γυναίκες που χτυπούσε, δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε. Η εντολέας μου βρήκε τη δύναμη, με την υποστήριξη της οικογένειας της, να μιλήσει. Η δικαιοσύνη σήμερα στάθηκε στο ύψος της, τιμωρώντας τους δράστες ενδοοικογενειακής βίας και βάζοντας «στοπ» στην τοξική αρρενωπότητα που επικρατεί ακόμα και σήμερα στην κοινωνία του Ηρακλείου» υπογράμμισε ο δικηγόρος της νεαρής παθούσας, Μίνως Αποστολάκης.

Μίνως Αποστολάκης δικηγόρος
Ο δικηγόρος κ. Μίνως Αποστολάκης

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας ζήτησε να διαβιβαστεί η δικογραφία στην εισαγγελία προκειμένου να διερευνηθούν άλλες πτυχές της υπόθεσης που αφορούν σε παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών αλλά και προσωπικών δεδομένων.

Η παθούσα κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος για να εξασφαλίσει το φιξάκι με την κόκα, ήταν ικανός να «σκοτώσει» συσκευές κινητής τηλεφωνίας πελατών του, με όλα τα προσωπικά δεδομένα τους μέσα.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr