search-button
cross-out

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική – Ποιες περιοχές πλήττει η κακοκαιρία

Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική - Πτώση δέντρου και επέμβαση της Πυροσβεστικής στη Νέα Σμύρνη - Πού παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία και πού διεκόπη η κυκλοφορία
Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική – Ποιες περιοχές πλήττει η κακοκαιρία

Άκρως χειμερινός σήμερα ο καιρός, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται από τις βραδινές ώρες στην Αττική. Η κακοκαιρία πλήττει κυρίως τα ανατολικά του νομού, ενώ αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί ήδη 14 κλήσεις για κοπές δέντρων, ενώ σύμφωνα με το MEGA, πτώση δέντρου σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Ομήρου στη Νέα Σμύρνη από την κακοκαιρία.
Ειδικότερα, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε από τον αέρα και τη βροχή και καταπλάκωσε ένα αυτοκίνητο, ενώ έσπασε και ζαρντινιέρες.

Άντρες της πυροσβεστικής έκοψαν το δέντρο σε κομμάτια και οχήματα του δήμου τα περισυνέλλεξαν προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Χθες, Κυριακή, το μεγαλύτερο ύψος υετού καταγράφηκε στη Θερμή Λέσβου και ήταν ίσο με 113 χιλιοστά.

202012132000_WEB_daily_rain

Πού παρατηρούνται προβλήματα στην κυκλοφορία 

Ήπια κίνηση παρατηρείται αυτή την ώρα στους δρόμους της Αθήνας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού από το ύψος της Λοσίων μέχρι τη Νέα Χαλκηδόνα.

Δυσκολίες στην κυκλοφορία παρατηρούνται επίσης τμηματικά και στη λεωφόρο Κηφισίας, τη  λεωφόρο Μεσογείων και τη λεωφόρο Αθηνών.  Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, λόγω συσσώρευσης υδάτων, η κυκλοφορία διεκόπη στο 3ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Βραυρώνος στο Μαρκόπουλο, στην οδό Αρίωνος στη Ραφήνα και στη οδό Μυλλέρου στο κέντρο της Αθήνας, από το ύψος της Αγησιλάου μέχρι την Πειραιώς.

kinisi

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2020

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Θρακικό βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια και βελτίωση από το μεσημέρι. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν μέχρι αργά το απόγευμα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά μέχρι αργά το απόγευμα στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφορ. Στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Στα νότια νότιοανατολικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΣΑΜΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Bόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 15-12-2020
Στα δυτικά γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ενώ τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Το απόγευμα οι βροχές θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ στα κεντρικά και τα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΤΕΤΑΡΤΗ 16-12-2020
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, αλλά
και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στη βόρεια Κρήτη κυρίως τις πρωινές ώρες.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα βόρεια νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Πέθανε από καρκίνο ένα παιδί στην Ελλάδα που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη, νοσεί και το αδερφάκι του
Ελλάδα

Πέθανε από καρκίνο ένα παιδί στην Ελλάδα που γεννήθηκε από το σπέρμα του Δανού δότη, νοσεί και το αδερφάκι του

Συγκλονίζουν οι γονείς της  38χρονης καρκινοπαθούς μητέρας που πέθανε από ματζούνια που της χορήγησε ογκολόγος: Χάσαμε το παιδί μας αδικαιολόγητα…. Ήταν μια δολοφόνος, μια ψεύτρα για το παιδί μας…
Videos

Συγκλονίζουν οι γονείς της 38χρονης καρκινοπαθούς μητέρας που πέθανε από ματζούνια που της χορήγησε ογκολόγος: Χάσαμε το παιδί μας αδικαιολόγητα…. Ήταν μια δολοφόνος, μια ψεύτρα για το παιδί μας…

Αττική Οδός: Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια από το 2026 – Ποιοι θα πληρώνουν περισσότερα Νέες τιμές στα διόδια της Αττική Οδού – Ποιους οδηγούς αφορά
Ελλάδα

Αττική Οδός: Αυξάνονται οι τιμές στα διόδια από το 2026 – Ποιοι θα πληρώνουν περισσότερα Νέες τιμές στα διόδια της Αττική Οδού – Ποιους οδηγούς αφορά

Τσακώνικες μελιτζάνες Λεωνιδίου με μοσχάρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσακώνικες μελιτζάνες Λεωνιδίου με μοσχάρι

Δυόμισι χρόνια φυλακή σε 74χρονο που χτύπησε με πατερίτσα σύζυγo και κόρη στον Βόλο
Ελλάδα

Δυόμισι χρόνια φυλακή σε 74χρονο που χτύπησε με πατερίτσα σύζυγo και κόρη στον Βόλο

«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» είναι η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς! Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας, συγκινεί και ενώνει το κοινό.
ΕΞΟΔΟΣ

«Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων» είναι η κινηματογραφική έκπληξη της χρονιάς! Μια παραγωγή που αναβιώνει τον κλασικό μύθο του Ντίκενς στην καρδιά της σύγχρονης Ελλάδας, συγκινεί και ενώνει το κοινό.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Δανού δότη σπέρματος με καρκινικό γονίδιο και γιατί δεν ανιχνεύθηκε
Ελλάδα

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Δανού δότη σπέρματος με καρκινικό γονίδιο και γιατί δεν ανιχνεύθηκε

Μακελειό στα Βορίζια-Σύζυγος 39χρονου Φανούρη Καργάκη: Προσπαθώ να βρω τη δύναμη να μεγαλώσω τα κοπέλια μου…Τους μιλάω κάθε μέρα για τον πατέρα τους…
Videos

Μακελειό στα Βορίζια-Σύζυγος 39χρονου Φανούρη Καργάκη: Προσπαθώ να βρω τη δύναμη να μεγαλώσω τα κοπέλια μου…Τους μιλάω κάθε μέρα για τον πατέρα τους…

zinapost.gr