search-button
cross-out

Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: «Τρέχουν» να δώσουν ρεύμα στην Αττική αλλά «θα πάρει χρόνο»

Μάχη με το χρόνο για την ομαλοποίηση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης στην Αττική. Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Στο έργο του ΔΕΔΔΗΕ συνδράμουν και η Πολιτική Προστασία με τον Στρατό.
Καιρός – Κακοκαιρία Μήδεια: «Τρέχουν» να δώσουν ρεύμα στην Αττική αλλά «θα πάρει χρόνο»

Την Πολιτική Προστασία και τον Στρατό κινητοποίησε η κυβέρνηση προκειμένου να  συνδράμουν στον ΔΕΔΔΗΕ και να αποκατασταθούν άμεσα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν στην Αττική εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών.

«Ο κρατικός μηχανισμός κάνει το καλύτερο δυνατό» δηλώνουν κυβερνητικές πηγές, αναγνωρίζοντας πως το πρόβλημα της πτώσης πολλών εκατοντάδων δένδρων στο δίκτυο, είναι μεγάλο.

Ωστόσο κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον χρόνο που θα απαιτηθεί… «Η προσπάθεια αποκατάστασης δεν είναι εύκολη, αφού πρόκειται για πολλά σημεία όπου πρέπει προηγουμένως να κοπούν τα δέντρα που έχουν πέσει για να γίνει η επιδιόρθωση των βλαβών» τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα περισσότερα προβλήματα σε γραμμές Μέσης και Χαμηλής Τάσης εντοπίζονται στα Βόρεια Προάστια.

Από το πρωί της Δευτέρας έως και το βράδυ είχαν κοπεί και/ή κλαδευτεί περισσότερα από 700 δένδρων που είχαν πέσει στο δίκτυο, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές Μέσης Τάσης, από τις οποίες έως χθες το βράδυ είχαν επανέλθει  περί τις 35 γραμμές.

Στην προσπάθεια κλήθηκαν, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, να συμβάλουν και μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, διαθέτοντας ανθρώπους και μηχανήματα.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr