search-button
cross-out

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους στη Θεσσαλία – Νέο Μήνυμα του 112

Σε μια τεράστια λίμνη έχει μετατραπεί η Θεσσαλία, μετά από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τη σημερινή (8.9.2023) ημέρα να ξημερώνει ξανά με αγωνία για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους.
Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους στη Θεσσαλία – Νέο Μήνυμα του 112

Μήνυμα του 112 εστάλη τα ξημερώματα στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος Θεσσαλίας προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού από την κακοκαιρία.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής ήρθαν από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, και των Τρικάλων. Η περιοχή του Δομοκού βίωσε τεράστια καταστροφή, ενώ αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζονται σε ολόκληρες τις περιοχές των περιφερειακών δήμων του νομού Λάρισας.

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ στους 67 ανέρχονται οι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν από αέρος από τις πλημμυρισμένες περιοχές μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία επρόκειτο να μοιράσουν 3.000 μερίδες φαγητού και νερού σε 24 πληγέντες οικισμούς.

Επιπλέον, οι διασώστες και οι λέμβοι διάσωσης και όλα τα διαθέσιμα μέσα με τεχνητό φωτισμό, συνέχιζαν σπίτι-σπίτι τους απεγκλωβισμούς και επιχειρούσαν στα εγκλωβισμένα χωριά.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε διάφορες περιοχές. Άλλοι πέρασαν τη νύχτα σε λόφους και βουνά, άλλοι ανεβασμένοι σε στέγες σπιτιών και άλλοι μέσα σε ψηλά κτήρια, σε ορόφους όπου δεν έφτασε η στάθμη του νερού.

Μάχη με τα όρια, τις αντοχές και την στάθμη των υδάτων που έχει ανέβει πάνω από τα 3 μέτρα δίνουν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας. Για τρίτο 24ωρο χωρίς ρεύμα, νερό και τρόφιμα, σκαρφαλωμένοι στις στέγες για να σωθούν.

Το βάρος σε 8 χωριά της Καρδίτσας – Άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, είπε σήμερα πως η κατάσταση στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel είναι πολύ δύσκολη.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως το βάρος θα δοθεί στη Καρδίτσα. Θα ξεκινήσουν και σήμερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμών με κάθε μέσο, από αέρος (ελικόπτερα) και με κλιμάκια του Στρατού με βαριά μηχανήματα.

Τόνισε πως 8 χωριά στη Καρδίτσα χρειάζονται βοήθεια και θα επιχειρήσουν σήμερα τα σωστικά συνεργεία με βάρκες, Hummer, βαριά μηχανήματα και ελικόπτερα. «Κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα», είπε ο κ. Αγοραστός.

«Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή της στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες», πρόσθεσε.

Για τη κατάσταση που βρίσκεται ο Πηνειός, ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι έχει καλύψει όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις αλλά από χθες το βράδυ βρίσκεται σε σταθεροποίηση.

Τέλος, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως είναι άγνωστος ο αριθμός των αγνοούμενων.

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr