search-button
cross-out

Κακοκαιρία Daniel: Αποκλεισμένος για τέταρτη μέρα ο δήμος Αγιάς στη Λάρισα

Κακοκαιρία Daniel: Ξέμειναν από πετρέλαιο κίνησης τα πρατήρια υγρών καυσίμων - Με γεωργικό ανελκυστήρα η μετακίνηση προς Λάρισα για έκτακτη ανάγκκη
Κακοκαιρία Daniel: Αποκλεισμένος για τέταρτη μέρα ο δήμος Αγιάς στη Λάρισα

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που έχουν δεχθεί δεκάδες περιοχές στη Θεσσαλία από τη φονική κακοκαιρία Daniel.

Οι προσπάθειες ενίσχυσης των αναχωμάτων στον Πηνειό είναι συνεχείς προκειμένου να μην πνιγούν οι οικισμοί, τη στιγμή που η πεδιάδα Ομολίου, από Παλαιόυργο ως Στόμιο παραμένει βυθισμένη στο νερό.

Η τεράστια πεδιάδα που περικλείει το Ελευθέριο, η Δήμητρα, η Πλασιά, το Καστρί, η Αμυγδαλή, το Καλαμάκι, το Αρμένιο, ο Πλατύκα­μπος, είναι επίσης βυθισμένη, κατά το μεγαλύτερο τμήμα της, στο νερό, που ασταμάτητο έρχεται από τον υπερχειλισμένο Πηνειό στο ύψος της Γυρτώνης, αναφέρει η ιστοσελίδα choraagia.gr.

Σε απόγνωση οι αγρότες

Ο γεωργικός εξοπλισμός έχει χαθεί, στρέμματα καλλιεργειών έχουν καταστραφεί, με τις ελπίδες για τη φετινή παραγωγή να έχουν χαθεί πλέον και ακόμα δεν μπορεί να υπολογίσει κανείς τι θα γίνει με τις επόμενες.

Ο Δήμος Αγιάς είναι εντελώς αποκομμένος από τη Λάρισα και από την πλευρά του Ομολίου και της κοιλάδας των Τεμπών και από την πλευρά της Αγιάς, με πολύ νερό πάνω από το κομμάτι Δήμητρα – Ελευθέριο, καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η μόνη διέξοδος ή είσοδος από ή στον Δήμο είναι από Ομόλιο για ή από Θεσσαλονίκη, και όσον αφορά τη σύνδεση με τη Λάρισα ήταν ως χθες μέσω των αναχωμάτων της Κάρλας, Βελεστίνου και εν συνεχεία παλιάς ή νέας Εθνικής Οδού, η οποία όμως απαγορεύτηκε, γιατί ο κίνδυνος να συμβεί ατύχημα μέσω ενός τέτοιου άτυπου δρόμου ήταν πάρα πολύ μεγάλος.

choraagia.gr

Άδεια τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Η τροφοδοσία ουσιαστικά ανύπαρκτη. Τέταρτη μέρα σήμερα απο­κλεισμού και τα ράφια στα σούπερ μάρκετ σχεδόν άδεια σε βασικά προ­ϊόντα, διατροφικά και υγιεινής. Εμφιαλωμένο νερό δεν υπάρχει πουθενά, γαλακτοκομικά, όσπρια, μακαρόνια, αλεύρι, είδη όλα τους σε ανεπάρ­κεια.

Από χθες το πρωί τα πρατήρια υγρών καυσίμων ξέμειναν από πε­τρέλαιο κίνησης, άλλο ένα σοβαρότατο πρόβλημα για τους αγρότες και τα γεωργικά τους μηχανήματα και αυτοκίνητα, τώρα μέσα στην περίοδο της συγκομιδής των μήλων. Η βενζίνη ως το βράδυ είχε τελειώσει κι αυτή. Στα φαρμακεία, επίσης πρόβλημα με τη μεταφορά σκευασμάτων από τη φαρμακαποθήκη της Λάρισας. Μανάβικα άδεια. Φορτηγά ακινητοποιημένα να περιμένουν να φύγουν για την Αθήνα.

choraagia.gr
choraagia.gr

Και το μεγαλύτερο από όλα τα προβλήματα, οι επιβεβλημένες με­τακινήσεις των αιμοκαθαιρόμενων στα νοσοκομεία της Λάρισας, τα προ­γραμματισμένα ραντεβού ασθενών, τα απρόοπτα περιστατικά υγείας για τα οποία πρέπει να γίνει διακομιδή στην Λάρισα. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί αιμοκαθαιρόμενοι αναγκάστηκαν να κάνουν τη διαδρομή Αγιά – Κάρλα – Βελεστίνο – Λάρισα και πάλι πίσω, διαδρομή διακοσίων χιλιομέτρων συνολικά να πας και να γυρίσεις. Δυόμιση ώρες να πας, δυόμιση να επιστρέψεις, τρεις να κάνεις αιμοκάθαρση, σύνολο οχτώ ώρες ταλαιπωρίας για κάθε αιμοκαθαιρόμενο!

Στο τμήμα του δρόμου Αγιά – Λάρισα από Δήμητρα ως Ελευθέριο, που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα με νερά πάνω στο οδόστρωμα, από χθες κινείται μόνο ένας μεγάλος γεωργικός ελκυστήρας με καρότσα, που μεταφέρει ανθρώπους προς τη Λάρισα για πολύ μεγάλη ανάγκη. Τρι­τοκοσμικές καταστάσεις, αλλά σωτήριες αυτή τη στιγμή, μιας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος συγκοινωνίας. Από σήμερα δε, στην περίπτωση που πέσουν λίγο τα νερά στο “δρομολόγιο” αυτό θα μπει πυροσβεστικό όχημα. Ο Δήμος Αγιάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Παρά τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αγιά – Λάρισα, σας γνωρίζουμε ότι αυτό έως και τώρα δεν κατέστη δυνατό».

Μετά και τη χθεσινή ενημέρωση, ότι έχει κλείσει και η μοναδική πρόσβαση στην Λάρισα, η οποία γινόταν μέσω του αναχώμα­τος της Κάρλας, ο δήμος Αγιάς, προκειμένου να εξυπηρετούνται μόνο πολύ έκτακτα περιστατικά, όπως η μεταφορά ασθενών, φαρμάκων, κλπ., ενημερώνει ότι η προσπέλαση του επικίνδυνου σημείου του οδο­στρώματος στο ύψος του Ελευθερίου θα γίνεται με την χρήση βαρέως οχήματος του Πυροσβεστικού Κλιμάκιου Αγιάς ή ιδιωτικού γεωργικού ελκυστήρα, τους οποίους και ευχαριστούμε. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2494024513, 6947610090».

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr