search-button
cross-out

Κακοκαιρία Daniel: Κραυγή αγωνίας στον Παλαμά – «Ελάτε να μας δώσετε νερό και φαγητό»

Τα χωριά γύρω από την Καρδίτσα έχουν «βυθιστεί» στο νερό. Κάτοικοι απευθύνουν έκκληση για λίγο νερό και φαγητό μέχρι να καταφέρουν να απεγκλωβιστούν.
Κακοκαιρία Daniel: Κραυγή αγωνίας στον Παλαμά – «Ελάτε να μας δώσετε νερό και φαγητό»

Διασώστες από την Πυροσβεστική, η Ελληνική Αστυνομία, ο Ελληνικός Στρατός και η ΕΜΑΚ δίνουν μάχη με τον χρόνο για να καταφέρουν να προσεγγίσουν όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα «πνιγμένα» χωριά του θεσσαλικού κάμπου και ειδικότερα της Καρδίτσας.

Οι επιχειρήσεις δεν έχουν σταματήσει όλο το βράδυ ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει και οι πτήσεις των ελικοπτέρων για τις διασώσεις από αέρος.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός το πρωί της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι σε οκτώ χωριά έχει δοθεί το μεγαλύτερο βάρος των διασώσεων. Πρόκειται για τα χωριά Αγία Τριάδα, Καλογριαννά, Ριζοβούνι, Αγναντερό, Μεταμόρφωση, Κοσκινά, Μαραθέα και Βλόχο. Εκεί οι άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στις στέγες, στις ταράτσες των σπιτιών τους και γενικότερα στα πιο ψηλά σημεία που μπορούν χωρίς νερό και φαγητό.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, η επιχείρηση σήμερα ξεκίνησε με 15 ελικόπτερα, τα οποία θα πετούν σε κύκλους, 47 βάρκες του στρατού, εθελοντές με νάρκες, πέντε ερπυστριοφόρα του στρατού και Hummer

Δραματική έκκληση εγκλωβισμένων

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των εγκλωβισμένων κατοίκων στα χωριά της Καρδίτσας, με τους πολίτες στον Παλαμά να παραμένουν για ακόμα ένα 24ωρο στις στέγες των σπιτιών τους για να σωθούν.

Ο Κώστας Χατζής κάτοικος του χωριού απηύθυνε έκκληση μέσα από το MEGA.

«Μετά από πόσα τηλεφωνήματα, πόσες εκκλήσεις στα κανάλια και στα social media, έφτασαν μετά από 16 ώρες. Νερό και φαγητό δεν έφερε κανένας ακόμα. Σπίτια και αποθήκες έχουν πέσει, οι άνθρωποι δεν έχουν φάρμακα».

Ο κος Κώστας θα προσπαθήσει να εγκαταλείψει το σημείο που βρίσκεται και να πάρει μια βάρκα, ώστε να μεταφέρει φαγητό στους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι. Επιπλέον κάνει έκκληση στους διασώστες για να μοιράσουν πόσιμο νερό και φαγητό γιατί η κατάσταση είναι απελπιστική.

«Ελάτε να μας δώσετε νερό και φαγητό, δεν ζητάμε κάτι άλλο», είπε.

Όπως ανέφερε και είναι ήδη γνωστό οι διασώστες του ανέφεραν ότι προτεραιότητά τους ήταν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ενώ η παροχή νερού και φαγητού ερχόταν σε δεύτερη μοίρα.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr