search-button
cross-out

Καλύβια: Πώς ο 16χρονος δολοφόνησε τον πατέρα του- Του είχε στήσει καρτέρι

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες του εγκλήματος στα Καλύβια, με θύμα έναν άνδρα ηλικίας 71 ετών και δράστη τον 16χρονο γιο του.
Καλύβια: Πώς ο 16χρονος δολοφόνησε τον πατέρα του- Του είχε στήσει καρτέρι

Συγκλονίζει η είδηση της δολοφονίας ενός 71χρονου πατέρα από τον 16χρονο γιο του, το βράδυ της Παρασκευής (22/12), στα Καλύβια.

Στις 22:00, ο ανήλικος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της είπε ότι σκότωσε τον πατέρα του, έπειτα από καυγά, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Στη συνέχεια, η μητέρα του ανήλικου ενημέρωσε τις αρχές για το τραγικό περιστατικό, με στελέχη της ΕΛΑΣ να μεταβαίνουν στο σπίτι των Καλυβίων που έγινε το έγκλημα, όπου εντόπισαν νεκρό τον 71χρονο και προχώρησαν στη σύλληψη του 16χρονου.

Του έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι και τον περίμενε να επιστρέψει

Ο ανήλικος, που κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 299 παρ. 1 του Ποινικού Κώδικος «Ανθρωποκτονία με δόλο» σε συνδυασμό με τον Νόμο 2168/1993 «Περί Όπλων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, παραδέχθηκε στους αστυνομικούς την πράξη του, λέγοντας πως πλέον δεν άντεχε να κακοποιείται από τον πατέρα του και αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της αστυνομίας, «ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην κατοικία του επί της οδού Γαλήνης στα Καλύβια Θορικού Αττικής, όπου διέμενε με το θύμα – πατέρα του, αφού προηγουμένως είχε μεταβεί στο κέντρο της Αθήνας με τον αδερφό του, τη μητέρα του και τον σύντροφό της.

Περί τις 21:20 ώρα της ίδιας ημέρας, κατά την επιστροφή του θανόντος στην κατοικία τους, ο κατηγορούμενος ανέμενε την είσοδό του από την κεντρική θύρα του πρώτου ορόφου, έχοντας στην κατοχή του δύο νύσσοντα και τέμνοντα όργανα, ήτοι μαχαίρια και τη στιγμή της εισόδου του, του επιτέθηκε με αυτά, πλήττοντάς τον με πολλαπλά χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα, στο λαιμό και στο πρόσωπο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Το μένος του νεαρού έναντι του πατέρα του δείχνουν τα πολλαπλά τραύματα που τού κατάφερε στην κοιλιακή χώρα, τον θώρακα και την πλάτη, χρησιμοποιώντας μάλιστα δύο αιχμηρά αντικείμενα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Μετά την έρευνα των αρχών, ανευρέθησαν στο σημείο του εγκλήματος και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μία λάμα.

Ο πατέρας έτρεχε αιμόφυρτος στις σκάλες για να σωθεί

Όπως περιγράφεται ακόμη, «ο παθών επιχείρησε να διαφύγει, κατερχόμενος την κλίμακα της κατοικίας, έως ότου κατέληξε στον αύλειο χώρο του ισογείου, όπου εντοπίσθηκε η σωρός του».

Ο νεαρός και η οικογένειά του ήταν θύματα κακοποίησης από τον πατέρα – Περίμενε να ενηλικιωθεί για να φύγει και εκείνος από το σπίτι, αλλά δεν άντεξε

Το θύμα, ο 71χρονος πατέρας, είχε δύο παιδιά με την πρώην σύντροφό του. Τον 16χρονο και άλλο ένα παιδί, ηλικιάς 19 ετών. Ο 19χρονος έμενε αλλού με τη μητέρα, ενώ, το μικρότερο παιδί έμενε με τον πατέρα του έως ότου ενηλικιωθεί και μπορέσει να φύγει.

Σύμφωνα με τον ανήλικο δράστη (16 ετών), όλη η οικογένεια είχε υποστεί χρόνια κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά από τον πατέρα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές. Αυτό φαίνεται να «όπλισε» το χέρι του, με αποτέλεσμα να διαπράξει έγκλημα.

«Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» – Η πρώτη κατάθεση του 16χρονου

Ο ανήλικος φέρεται να ισχυρίσθηκε στην πρώτη του κατάθεση ότι «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» ενώ μάλιστα, «υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα. Τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι», σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα.

«Παραδόθηκε αμέσως και είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια», τόνισε, μιλώντας στο MEGA.

«Αναφορικά με την ποινή, αν δεχθεί το δικαστήριο τον ισχυρισμό για το “εν βρασμώ”, αν υπάρχει πρότερος έντιμος βίος, 3 – 4 χρόνια θα είναι το μάξιμουμ της ποινής που θα μπορούσε να πάρει».

«Θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας»

«Κανείς δεν γεννιέται δολοφόνος, υπάρχει μία κατάσταση που δημιουργείται από το γενικότερο κλίμα. Κανείς δεν γνωρίζει τι έχει γίνει, θα υπήρχαν στοιχεία ενδοοικογενειακής βίας. Οι ανήλικοι που διαπράττουν κακούργημα, αντιμετωπίζονται με αναμορφωτικά και θεραπευτικά μέτρα», επεσήμανε μεταξύ άλλων για την υπόθεση ο δικηγόρος, Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στο MEGA.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr