search-button
cross-out

Καρέ καρέ η διάσωση οκτώ ατόμων από το ταχύπλοο που βυθιζόταν μεταξύ Πειραιά και Αίγινας- Δείτε βίντεο

Oι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.
Καρέ καρέ η διάσωση οκτώ ατόμων από το ταχύπλοο που βυθιζόταν μεταξύ Πειραιά και Αίγινας- Δείτε βίντεο

Συναγερμός σήμανε στο Λιμενικό το Σάββατο (8/7) έπειτα από ημιβύθιση σκάφους ελληνικής σημαίας, με οκτώ επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή Πειραιά – Αίγινας.

Στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού καθώς και επιβατηγό πλοίο, όπου εντόπισαν το ταχύπλοο ημιβυθισμένο σε έμπρυμνη κατάσταση. Στη συνέχεια, οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

Δείτε βίντεο:

Το εν λόγω ταχύπλοο κατέπλευσε με τη συνδρομή του επιβατηγού στο λιμάνι της Αίγινας και ακολούθως ανελκύθηκε στην ξηρά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ταχύπλοου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. Προανάκριση διενεργείται από το Ε’ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες σήμερα οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά και Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό εισροής υδάτων ταχύπλοου σκάφους ελληνικής σημαίας, με 08 επιβαίνοντες (05 ενήλικες και 03 ανήλικοι) στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πειραιά και ν. Αίγινας.

Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στην περιοχή μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Π-Τ/Ρ “ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ” Ν.Π. 9356, όπου εντόπισαν το ανωτέρω ταχύπλοο ημιβυθισμένο σε έμπρυμνη κατάσταση. Στη συνέχεια, οι επιβαίνοντες του περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στη μαρίνα Ζέας Πειραιά.

Το εν λόγω ταχύπλοο κατέπλευσε με τη συνδρομή του Ε/Π-Τ/Ρ “ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ”, σε λιμένα Λεοντίου ν. Αίγινας και ακολούθως ανελκύθηκε στη ξηρά.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω ταχύπλοου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Προανάκριση διενεργείται από το Ε’ Λιμενικό Τμήμα Ζέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr