search-button
cross-out

Καταγγελία για Κιβωτό: «Στην απομόνωση γιατί δεν έπλυνα καλά τα πιάτα»

Πληθαίνουν οι καταγγελίες και οι μαρτυρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».
Καταγγελία για Κιβωτό: «Στην απομόνωση γιατί δεν έπλυνα καλά τα πιάτα»

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες που έρχονται στο φως για περιστατικά κακοποίησης στη δομή φιλοξενίας ανηλίκων «Κιβωτός του Κόσμου», για αρκετές δομές της οργάνωσης τόσο στον Βόλο και στον Κολωνό, αλλά και στη Χίο.

Ένα 9χρονο αγόρι που φιλοξενήθηκε στη δομή της «Κιβωτού» στον Κολωνό καταγγέλλει πως υπήρχαν τιμωρίες επειδή δεν πλύθηκαν σωστά τα πιάτα. «Με έβαλε να μείνω στο δωμάτιο (σ.σ. απομόνωση), η κυρία Σοφία, η παιδαγωγός, επειδή δεν είχα πλύνει τα πιάτα καλά. Εκεί κάναμε δουλειές αλλά επειδή δεν τα έκανα καλά με έβαλε μια ολόκληρη μέρα στο δωμάτιο», ανέφερε ο ανήλικος και πρόσθεσε ότι ότι μια παιδαγωγός τον είχε σπρώξει: «Η κυρία Πολυξένη με έσπρωξε».

Παράλληλα ο ίδιος αποκάλυψε ένα βίαιο περιστατικό ανάμεσα σε παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή και σε έναν εργαζόμενο: «Μια άλλη φορά, δύο παιδιά επειδή πήγαν να πουν μια αλήθεια στον Πατέρα Αντώνιο τους βάρεσε ο κύριος Χρήστος και τους έσπρωξε».

Κιβωτός του Κόσμου: «Ο γιος μου ήταν για ώρες με τον πατέρα Αντώνιο»

Η μητέρα του 19χρονου που έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασελγείς πράξεις σε βάρος του μίλησε για τη σχέση του παιδιού της με τον πατέρα Αντώνιο και τόνισε ότι αποκλείεται η πρεσβυτέρα να μην ήξερε τι γίνεται στο δωμάτιο.

Μιλώντας στο OPEN TV η μητέρα του 19χρονου ανέφερε πως γνώριζε όσα συνέβαιναν, όμως δεν μπορούσε να μιλήσει γιατί ο γιος της, τής είχε πει ότι φοβόταν. Σύμφωνα μάλιστα με τη μητέρα του 19χρονου, το παιδί της έμενε για αρκετές ώρες στο ησυχαστήριο με τον πατέρα Αντώνιο«Δεν μπορώ να πω τίποτα (για τις απειλές). Έχει κόψει την επικοινωνία μαζί μου εδώ και δύο μέρες. Δεν ξέρω, και εγώ ανησυχώ». Σε ερώτηση για το εάν γνώριζε όσα κατήγγειλε το παιδί της, η μητέρα του λέει:

«Σίγουρα, θέλω να δώσω πρώτα κατάθεση στην εισαγγελία και μετά να πω ό,τι θέλετε. Αυτό που είπα σε όλους, θα το ξαναπώ άλλη μια φορά. Δεν γινόταν να μην γνώριζε η πρεσβυτέρα στο ίδιο της το σπίτι τι γινόταν στο δωμάτιο, το ησυχαστήριο του πάτερ όταν ο γιος μου ήταν εκεί πάνω από 8 ώρες την ημέρα κλεισμένος μαζί του».

Στο ερώτημα με ποια δικαιολογία ήταν κλεισμένος μαζί του για ώρες, η μητέρα του 19χρονου απαντά: «Δεν ξέρω, να του μιλάει. Ρωτήστε τους. Εγώ τα ήξερα όλα, ο γιος δεν ήθελε, με κράταγε με νύχια και με δόντια. Δεν ξέρεις τι έχω τραβήξει».

Νέες καταθέσεις από παιδιά που φιλοξενήθηκαν στις δομές

Εξελίξεις, πάντως, αναμένονται αυτή την εβδομάδα για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου καθώς σήμερα, Δευτέρα αναμένονται νέες καταθέσεις από παιδιά που μεγάλωσαν στη δομή, την ώρα που η Οικονομική Αστυνομία ελέγχει την διαδρομή των χρημάτων από δωρεές.

Παράλληλα με τους εισαγγελείς ανηλίκων που εξετάζουν τις καταγγελίες των παιδιώνομάδα 8 εξειδικευμένων αστυνομικών και δημοσίων ελεγκτών ερευνούν τις χιλιάδες σελίδες αρχείων του λογιστηρίου της Κιβωτού του Κόσμου, προκειμένου να ελέγξουν την νομιμότητα των συναλλαγών. Την ίδια ώρα, συλλέγονται στοιχεία από τράπεζες και την ΑΑΔΕ.

Όταν συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία, το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών αλλά και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, θα υποβληθεί στην εισαγγελία από το νέο έτος.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr