Κατέθεσαν τρεις γυναίκες εναντίον του γυναικολόγου στη Ρόδο-Όσα είπαν στην ανακρίτρια

Συνολικά τρεις μηνύτριες βρέθηκαν χθες ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου και έδωσαν καταθέσεις αναφορικά με τα όσα καταγγέλλουν ότι βίωσαν από τον γυναικολόγο που υπηρετεί στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια εξέτασής τους.

Οι γυναίκες πέρασαν την πόρτα της ανακρίτριας διαδοχικά και για αρκετή ώρα η καθεμία κατέθεσαν αναφέροντας όσα και στις μηνύσεις που ήδη έχουν υποβάλει.
Μία εκ των γυναικών αυτών ήταν και η 55χρονη, η οποία στο τέλος Αυγούστου 2020 υπέβαλε την πρώτη μήνυση και ακολούθησαν μετέπειτα και οι υπόλοιπες.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη μήνυση της 55χρονης, τα σε βάρος της αδικήματα φέρονται να τελέστηκαν από τον γιατρό κατά τη διάρκεια εξέτασής της την 1η Ιουνίου 2020, ενώ σύμφωνα με τις μηνύσεις και άλλων γυναικών, τα δικά τους περιστατικά σημειώθηκαν τα περισσότερα σε μετέπειτα ημερομηνίες από το περιστατικό με την 55χρονη και ορισμένα άλλα σε προηγούμενες ημερομηνίες. Οι μηνύτριες αναφέρονται στα δικόγραφά τους, σε περιστατικά που φέρονται να βίωσαν από τον γιατρό κατά τη διάρκεια γυναικολογικής εξέτασής τους και τα οποία αφορούν ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.

Συνολικά σε βάρος του γυναικολόγου έχουν κατατεθεί έως τώρα είκοσι μηνύσεις για τις οποίες σχηματίστηκε (έγινε συγχώνευση) δικογραφία και βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας Ρόδου.
Με τις χθεσινές πρώτες καταθέσεις των μηνυτριών, ξεκίνησε ουσιαστικά η διαδικασία συλλογής στοιχείων από την ανακριτική αρχή και στο πλαίσιο αυτό, την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν και άλλες μηνύτριες οι οποίες έχουν κληθεί να δώσουν κατάθεση για την υπόθεση.

Εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία με τις καταθέσεις των μηνυτριών θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου και αμέσως μετά αναμένεται να κληθεί και ο κατηγορούμενος γιατρός για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τα αδικήματα που τον βαραίνουν και τα οποία είναι βιασμός κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.
Πάντως εξ αρχής ο γιατρός αρνείται καθετί από τα όσα έχουν καταγγελθεί σε βάρος του, δηλώνει αθώος, ενώ είχε επιφυλαχθεί να κινηθεί και νομικά κατά των μηνυτριών του. Έτσι στις 29 Ιανουαρίου 2021, υπέβαλε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου σε βάρος της 55χρονης, που πρώτη τον Αύγουστο του 2020 στράφηκε εναντίον του.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η μήνυση που κατέθεσε ο γιατρός αφορά το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης και ζητείται για αυτό η ποινική δίωξη της 55χρονης μηνύτριάς του.

Ο γυναικολόγος εκτός από τη μήνυση, κατέθεσε μία ημέρα νωρίτερα (στις 28 Ιανουαρίου 2021) και αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (τακτική διαδικασία), κατά της 55χρονης, ζητώντας να του καταβάλει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ ως αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστη εξαιτίας της μήνυσης που του υπέβαλε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής», ο γιατρός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά και κατά άλλων γυναικών που τον έχουν καταγγέλει.
Συνήγοροι υπεράσπισης του γιατρού είναι οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος και Κώστας Αβδελλής, ενώ τις καταγγέλλουσες εκπροσωπούν οι δικηγόροι κ.κ. Εύη Αρνιθενού, Μύριαμ Τομαρά και Στέλιος Αλεξανδρής.

Πηγή: rodiaki.gr