search-button
cross-out

Κέρκυρα: Επικοινωνούν με τους εγκλωβισμένους στο πλοίο – Επιχείρηση για τη διάσωσή τους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για την διάσωση επιβατών οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia βρίσκονται
Κέρκυρα: Επικοινωνούν με τους εγκλωβισμένους στο πλοίο – Επιχείρηση για τη διάσωσή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων επιβατών στο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι Αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με δυο επιβάτες. Ο ένας από τους δυο επιβάτες φέρεται να είναι οδηγός, ο οποίος επικοινώνησε εκείνος με τις Αρχές ζητώντας βοήθεια.

Την ίδια ώρα δυο πλοία με κανόνι, έχουν παραπλεύσει στο φλεγόμενο πλοίο προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει. Στη θαλάσσια περιοχή, όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο, επιχειρούν επίσης τρία ελικόπτερα και γίνονται προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των δύο ατόμων από τη γέφυρα του πλοίου.

Δείτε Live τις εξελίξεις για το φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα

Η στιγμή που φτάνουν στο λιμάνι οι διασωθέντες επιβάτες

Δραματικές είναι οι στιγμές στο λιμάνι της Κέρκυρας που καταφθάνουν τα πρώτα σκάφη με τους επιβαίνοντες στο πλοίο Euroferry Olympiα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε και το OPEN, από τους 290 επιβαίνοντες, φαίνεται πως αναζητούνται συνολικά 11 άτομα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για επιβάτες ή πλήρωμα. Σημειώνεται ότι στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και το 51μελές πλήρωμα και εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι.

Αν και οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι ασφαλείς, φαίνεται πως οι αριθμοί κατά την καταμέτρηση δείχνουν πως υπάρχουν άτομα που αγνοούνται. Σημειώνεται ότι το Λιμενικό έχει καθορίσει τέσσερα σημεία καταμέτρησης όπου θα γίνει και ταυτοπροσωπία, ώστε να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα ως προς τους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα και αυτή τη στιγμή το πλοίο καίγεται από άκρη σε άκρη. Την ίδια ώρα μεγάλη ήταν κινητοποίηση των ελληνικών αρχών είναι μεγάλη. Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει ξεκινήσει για το σημείο που βρίσκεται το πλοίο, αντιρρυπαντικό σκάφος από την Πάτρα, το ρυμουλκό «Δίας» από το λιμάνι της Κέρκυρας, τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, το «Γρηγόρης» με τρία οχήματα της πυροσβεστικής και τα φέριμποτ «Ευδοκία» και «Κέρκυρα Express» για να περισυλλέξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στις λέμβους. Επίσης υπάρχουν και παραπλέοντα πλοία καθώς και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με το υπουργείο Ναυτιλίας, επισημαίνεται πως η καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί και πως η όλη διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Θα έχουμε επίσημη ενημέρωση μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και η περισυλλογή», ανέφεραν στο Newsbomb.gr υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας επιβάτης του πλοίου που αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρεται ήδη με πλωτό του λιμενικού στη Κέρκυρα.

Φωτογραφία από την επιχείρηση μεταφορά του τραυματίαΕΡΤ

Να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος του περιστατικού

«Απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν εξονυχιστικά το όλο περιστατικό, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως, ώστε να μη χρειασθεί στο μέλλον να σημειωθούν ανάλογα περιστατικά» τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο υπό ιταλική σημαία και ιταλική πλοιοκτησία επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο “Euroferry Olympia” ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναφέρει ότι «με επανειλημμένα διαβήματα της και με πληθώρα σχετικών εγγράφων και με ανάλογα δελτία τύπου και καταγγελίες έχει τονίσει και υπογραμμίσει, ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα είναι υπεράνω κάθε πνεύματος επιχειρηματικής κερδοσκοπίας και δεν πρέπει για κανένα λόγο να θυσιάζεται στο βωμό της οποιασδήποτε σκοπιμότητας».

Εκφράζει «την πλήρη συμπαράστασή της στη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία των επιβαινόντων και στα μέλη του πληρώματος στο φλεγόμενο πλοίο».

«Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή» είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος. Σύμφωνα με τον ίδιο ο καπετάνιος του πλοίου είπε ότι η φωτιά ήταν μεγάλη.

Επιβάτης του πλοίου μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο στο ιταλικό πλοίο που έχει σπεύσει προς βοήθεια του ελληνικού επιβατηγού στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά.

«Γίνεται χαμός όχι κάτι το ιδιαίτερο. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ» είπε ο επιβάτης του πλοίου σύμφωνα με τον οποίο ορισμένοι από τους επιβάτες κοιμόντουσαν σε αυτοκίνητα στα γκαράζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ για την κατάσβεση της φωτιάς αναχώρησαν από λιμάνι της Ηγουμενίτσας πυροσβέστες με ειδικά οχήματα.

Το χρονικό

Ο συναγερμός στο λιμενικό σήμανε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του πλοίου EUROFERRY OLYMPIA σημαίας Ιταλίας από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής με το πλοίο που είχε αναχωρήσει με προορισμό το Πρίντεζι να πλέει έξω από τη νήσο Ερείκουσα.

Όπως μετέδωσε το MEGA η πρώτη πληροφορία είναι ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα και εξαπλώθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής ενώ σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι στην θαλάσσια περιοχή στην οποία βρίσκεται το πλοίο στο οποίο έχει εκδηλωθεί φωτιά πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr