search-button
cross-out

Κιλκίς: Πείραξε τον 15χρονο και την αδελφή του, λένε για τον κτηνοτρόφο οι κατηγορούμενοι – «Μυθεύματα» απαντά ο δικηγόρος του

Περιπλέκεται η υπόθεση - Οι διαφορετικές εκδοχές που δίνουν οι δύο πλευρές - Τι λένε στο protothema.gr
Κιλκίς: Πείραξε τον 15χρονο και την αδελφή του, λένε για τον κτηνοτρόφο οι κατηγορούμενοι – «Μυθεύματα» απαντά ο δικηγόρος του

Δύο διαφορετικές εκδοχές δίνουν ο 54χρονος κτηνοτρόφος που πυροβόλησε με καραμπίνα κατά των τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται ότι πήγαν να τον ληστέψουν το βράδυ της Δευτέρας, στην κτηνοτροφική του μονάδα στις Μουριές Κιλκίς και οι τρεις συλληφθέντες για απόπειρα ληστείας, σχετικά με την αφορμή του αιματηρού επεισοδίου που είχε ως συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας 45χρονος από τη Γεωργία.

Ο κτηνοτρόφος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από δόλο και θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή την Παρασκευή, υποστηρίζει ότι ο 45χρονος που δέχθηκε τα πυρά και έχασε τη ζωή του, μαζί με τον 38χρονο συνεργό του, τον 15χρονο γιο του φίλου του και τον 16χρονο φίλο του γιου του, μετέβησαν στην κτηνοτροφική του μονάδα με σκοπό να τον ληστέψουν και εκείνος πυροβόλησε καθώς απειλήθηκε άμεσα η ζωή του.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι την ώρα που κοιμόταν στο μικρό δωμάτιο που έχει στη στάνη, άκουσε τους τέσσερις άντρες να φωνάζουν ότι θα τον σκοτώσουν και ότι θα τον ληστέψουν, ενώ άρχισαν να χτυπάνε την γυάλινη εξώπορτα με ένα τσεκούρι που βρήκαν στον χώρο και έναν πυροσβεστήρα. Μόλις έσπασαν το τζάμι και φοβούμενος ότι θα τον σκοτώσουν, όπλισε την καραμπίνα και πυροβόλησε για να αμυνθεί, τραυματίζοντας θανάσιμα τον 45χρονο Γεωργιανό.

Από την άλλη πλευρά, οι κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία που θα απολογηθούν τις επόμενες ημέρες, παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή, ισχυριζόμενοι ότι δεν μετέβησαν στην κτηνοτροφική μονάδα για να κλέψουν ή να ληστέψουν, αλλά για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον 54χρονο όταν έμαθαν ότι ασέλγησε σε βάρος του ανήλικου παιδιού του ενός, το καλοκαίρι που δούλευε μαζί του, αλλά και εις βάρος της ανήλικης αδελφής του, όπως λένε.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο protothema.gr, η δικηγόρος που τους εκπροσωπεί, Μαρία Χαρτοματζίδου, το βράδυ της Δευτέρας, λίγες ώρες πριν το φονικό, ο 15χρονος αποκάλυψε στον πατέρα του ότι ο 54χρονος τον θώπευσε όταν εργαζόταν μαζί του στην κτηνοτροφική μονάδα και προσπάθησε να ασελγήσεις εις βάρος του, ενώ του ζήτησε να φέρει και την ανήλικη αδελφή του προκειμένου να προχωρήσει στις ίδιες πράξεις. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τους κατηγορούμενους, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο ιδιοκτήτης της Μονάδας προέβαινε σε παρόμοιες πράξεις.

«Ουσιαστικά η θέση των εντολέων μου είναι ότι δε πήγαν να πραγματοποιήσουν ληστεία αλλά αποπειράθηκαν να ζητήσουν τον λόγο από τον 54χρονο που ασέλγησε στο παρελθόν εις βάρος του ανηλίκου και της ανήλικης αδελφής του. Αυτό έγινε μόλις τα παιδιά το εκμυστηρεύτηκαν στον πατέρα τους και εκείνος πήγε νευριασμένος λίγη ώρα αργότερα για να ζητήσει τον λόγο. Ο 54χρονος άνοιξε νευριασμένος την πόρτα, οικειοθελώς, τους έβαλε μέσα και τους πυροβόλησε», είπε η κα. Χαρτοματζίδου, σημειώνοντας ότι ο ανήλικος που εργαζόταν στην κτηνοτροφική μονάδα είναι άτομο με αναπηρία.

Χρησιμοποίησαν την ασέλγεια ως πρόσχημα για να βγει από το δώμα και να τον ληστέψουν

Με νεότερες δηλώσεις του στο protothema.gr και απαντώντας σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή των τριών κατηγορουμένων, ο συνήγορος υπεράσπισης του 54χρονου κτηνοτρόφου, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, τονίζει ότι όσα ακούγονται περί ασέλγειας αποτελούν «μυθεύματα που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογήσουν την πράξη τους».

Τονίζει, δε, ότι οι τρεις κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα την υποτιθέμενη ασέλγεια όταν έφτασαν στην κτηνοτροφική μονάδα προκειμένου ο 54χρονος να βγει από το δώμα όπου κοιμόταν και να τον ληστέψουν. «Ήθελαν να βγει από το δωμάτιο και να είναι πιο εύκολη η ακινητοποίησή του, προκειμένου να ψάξουν ανενόχλητοι τον χώρο και να βρούνε τη λεία που ήθελαν. Είναι αλήθεια ότι ανάμεσα σε όσα του φώναζαν για να βγει από το δωμάτιο ανέφεραν και την καταγγελία περί ασέλγειας, ωστόσο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από πρόσχημα που εφηύραν για να τελέσουν την πράξη τους», σημειώνει.

Ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει ότι, ουδέποτε ο εντολέας του έχει καταγγελθεί για ασέλγεια σε ανήλικο, ούτε έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

«Συνεννοηθήκαμε για να βγει από το δωμάτιο»

Την ίδια στιγμή που ο 38χρονος και οι δύο ανήλικοι υποστηρίζουν ότι ο κτηνοτρόφος ασέλγησε στον 15χρονο που δούλευε μαζί του στην στάνη και στην ανήλικη αδελφή του, φαίνεται πως έχουν παραδεχθεί προανακριτικά ότι λειτούργησαν βάσει σχεδίου προκειμένου να ληστέψουν τον 54χρονο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο 15χρονος φαίνεται πως είπε στην απολογία του ότι «συνεννοηθήκαμε να φωνάξω τον Παναγιώτη που με ήξερε για να βγει έξω και εγώ να του ανέφερα και καλά ότι πείραξε την αδελφή μου», λόγια τα οποία διαψεύδουν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, όσα επικαλούνται οι ανήλικοι και ο 38χρονος και θα πρέπει να αποδείξουν στις δικαστικές Αρχές ότι έχει βάση η εκδοχή που υποστηρίζουν.

Πώς έγινε το περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στις 22:30, το βράδυ της Δευτέρας, όταν ο 45χρονος από τη Γεωργία, που έχασε τη ζωή του, μαζί με ακόμα τρία άτομα (έναν 38χρονο φίλο του, τον 15χρονο γιο του φίλου του και τον 16χρονο φίλο του γιου του), πήγαν σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής και ο 54χρονος ιδιοκτήτης πυροβόλησε προς το μέρος τους με την καραμπίνα. Αμέσως μετά, τα άτομα μπήκαν στο αυτοκίνητο με το οποίο μετέβησαν στο σημείο και αποχώρησαν.

Λίγη ώρα αργότερα τούς εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ εντός του οικισμού στις Μουριές και διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος είχε χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που μίλησαν στο protothema.gr, τα άτομα αυτά ήταν γνωστά για την παραβατική τους δράση στην περιοχή και το βράδυ της Δευτέρας πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα του δράστη για να κλέψουν και αυτός πυροβόλησε από άμυνα, ενώ αμέσως μετά ειδοποίησε την αστυνομία για να ενημερώσει για το περιστατικό.

Ο 54χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ενώ οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες και στα άλλα τρία άτομα που ήταν με τον 45χρονο, τα οποία κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας.

«Χτύπησαν την πόρτα με τσεκούρι… Φοβήθηκε πως θα τον σκοτώσουν και πυροβόλησε»

Σύμφωνα με τον πατέρα του 54χρονου (οι δύο τους ζουν μαζί, ενώ ο 54χρονος, που είναι ανύπαντρος και δεν έχει παιδιά, συνηθίζει να μένει στη μονάδα), οι τέσσερις πήγαν το βράδυ της Δευτέρας στην κτηνοτροφική μονάδα, έσπασαν την πόρτα και φώναζαν ότι θα σκότωναν τον γιο του. Εκείνος φοβήθηκε, γιατί άνοιξαν την πόρτα της αποθήκης χρησιμοποιώντας ένα τσεκούρι και ένα πυροσβεστήρα, άρχισαν να κλέβουν πράγματα και εργαλεία και τους πυροβόλησε.

Ακόμη, είπε πως ο γιος του ενός από τα άτομα που πήγαν στη μονάδα, δούλευε εκεί παλιότερα και ο δράστης τον απέλυσε επειδή τον έκλεβε και ήθελαν να πάρουν εκδίκηση.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο ξάδελφος του 54χρονου ανέφερε ότι τα τέσσερα άτομα πήγαν στη στάνη και βρήκαν ένα τσεκούρι που είχε απέξω για να κόβει ξύλα, ενώ ο 54χρονος ήταν μέσα και κοιμόταν καθώς στη 01.00 θα σηκωνόταν για να αρμέξει τα πρόβατα.

«Άρχισαν να χτυπάνε την πόρτα και να φωνάζουν ότι θα τον σκοτώσουν και θα τον ξεκοιλιάσουν. Βαρούσαν με το τσεκούρι και τον πυροσβεστήρα, ήθελαν να τον κλέψουν. Θα τον βρίσκαμε νεκρό. Έσπασε το τζάμι και πήγε να βάλει το χέρι μέσα από τα κάγκελα της πόρτας για να ανοίξουν και να τον σφάξουν. Ο ξάδελφός μου δεν είχε πού να πάει. Έτσι έγινε το περιστατικό. Αφού το έκανε πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία, τους είπε να πάνε στο σημείο και τους τα εξήγησε όλα. Φοβήθηκε για τη ζωή του, μπήκαν μέσα στο σπίτι του – γιατί κοιμάται εκεί» είπε στο protothema.gr.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

Γυμνάζεται, πέταξε τις βαφές μαλλιών, έσβησε όλες του τις φώτο: Ούτε ο Πάριος δεν γνωρίζει τον Good Job Nicky
Lifestyle news

Γυμνάζεται, πέταξε τις βαφές μαλλιών, έσβησε όλες του τις φώτο: Ούτε ο Πάριος δεν γνωρίζει τον Good Job Nicky

Ηλεία: «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός» – Το συγκινητικό αντίο της δασκάλας της
Ελλάδα

Ηλεία: «Η Βασούλα είχε όνειρα, ήθελε να γίνει γιατρός» – Το συγκινητικό αντίο της δασκάλας της

Ανείπωτη θλίψη στα Χανιά: Συγκινεί η οικογένεια του 20χρονου ναυαγοσώστη
Ελλάδα

Ανείπωτη θλίψη στα Χανιά: Συγκινεί η οικογένεια του 20χρονου ναυαγοσώστη

Ξεσπούν οι γονείς του 39χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία κτηνοτρόφου στην Κρήτη πριν από 17 χρόνια: Το παιδί είναι αθώο! Να βγει έξω. Κλαίει και λέει πως είναι άδικο…
Zina's Blog

Ξεσπούν οι γονείς του 39χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία κτηνοτρόφου στην Κρήτη πριν από 17 χρόνια: Το παιδί είναι αθώο! Να βγει έξω. Κλαίει και λέει πως είναι άδικο…

Ιατρικό «θαύμα»: Πώς επέζησε ο 29χρονος Κρητικός που είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι – Είχε 3% πιθανότητες επιβίωσης
Ελλάδα

Ιατρικό «θαύμα»: Πώς επέζησε ο 29χρονος Κρητικός που είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι – Είχε 3% πιθανότητες επιβίωσης

Ηλεία: Μυστική μεταγωγή του δολοφόνου της Βασιλικής υπό τον φόβο «θερμών» επεισοδίων- Τι θα συμβεί μόλις φτάσει  στη φυλακή και οι οδηγίες που έχουν δοθεί
Ελλάδα

Ηλεία: Μυστική μεταγωγή του δολοφόνου της Βασιλικής υπό τον φόβο «θερμών» επεισοδίων- Τι θα συμβεί μόλις φτάσει στη φυλακή και οι οδηγίες που έχουν δοθεί

Ο έλεγχος και το «άριστα» που δεν πήρε ποτέ στα χέρια της η 11χρονη Βασιλική από τη Μυρτιά Ηλείας
Ελλάδα

Ο έλεγχος και το «άριστα» που δεν πήρε ποτέ στα χέρια της η 11χρονη Βασιλική από τη Μυρτιά Ηλείας

Σασμός: Η “Παραμυθένια” έρχεται και είναι αφιερωμένη στη Στέλλα και το Χρήστο  και στη σχέση τους η οποία είναι δυνατή και ξεχωριστή
Media news

Σασμός: Η “Παραμυθένια” έρχεται και είναι αφιερωμένη στη Στέλλα και το Χρήστο και στη σχέση τους η οποία είναι δυνατή και ξεχωριστή

zinapost.gr