search-button
cross-out

Κιβωτός του Κόσμου: Η προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο και οι καταθέσεις

Η εντολή έδινε προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο 24 ώρες μέχρι να εγκαταλείψει την Κιβωτό του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου: Η προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο και οι καταθέσεις

Λήγει σήμερα η διορία που έχουν δώσει στον πατέρα Αντώνιο οι Αρχές, προκειμένου να απομακρυνθεί από την «Κιβωτό του Κόσμου». Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης η Εισαγγελία με ειδική διάταξη απαγόρευσε τόσο στον ίδιο όσο και σε πρώην στελέχη της Δομή που απολύθηκαν να πλησιάζουν την «Κιβωτό» και να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την Οργάνωση.

Η εντολή έδινε προθεσμία στον πατέρα Αντώνιο 24 ώρες μέχρι να εγκαταλείψει την Κιβωτό. Πληροφορίες ήθελαν τον πατέρα να βρίσκεται στη Δομή της οδού Σαρπηδώνος στον Κολωνό, στον τελευταίο όροφο της οποίας έχει μια από τις κατοικίες του, μέχρι αργά τη νύχτα. Κανείς, όμως, δεν ξέρει αν ο πατήρ Αντώνιος βρίσκεται εκεί πια.

Οι συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου στο μικροσκόπιο
Οι συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου που βρίσκονται στο μικροσκόπιο και έχουν απολυθεί από τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι ο Ιρακινός, πρώην, γενικός διευθυντής της Κιβωτού, ο 35χρονος Πασχάλης, δεξί χέρι του πατέρα Αντωνίου και πρόσωπο που καταγγέλλουν αρκετοί τρόφιμοι για ξυλοδαρμούς και κακοποιήσεις, καθώς και η σύζυγός του, η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στη Δομή της Πωγωνιανής και μέλος του πρώην Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι κρίσιμες καταθέσεις του 19χρονου και του 15χρονου για την «Κιβωτό του Κόσμου»

Παράλληλα, χθες ενώπιον των δυο Εισαγγελέων Ανηλίκων, οι οποίες διεξάγουν την ποινική έρευνα για την υπόθεση, βρέθηκε ο 19χρονος, ο οποίος έχει καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια και τη μαρτυρία του έχει επιβεβαιώσει πρόσωπο που έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές.

Η πιο κρίσιμη κατάθεση από τις τρεις ήταν του 15χρονου. Και αυτό διότι σε κατάθεση που βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών Αρχών αναφερόταν ότι μπορεί να έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 15χρονος δεν επιβεβαίωσε στην κατάθεσή που έδωσε προ λίγων ημερών τη σοβαρή καταγγελία. Φέρεται να περιέγραψε, όπως σημειώνουν αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, «οριακά τιμωρητικές πράξεις» και όχι περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο 15χρονος ζει στη δομή του Βόλου. Πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν ότι εντύπωση προκάλεσε στους κόλπους της δομής ότι το περασμένο καλοκαίρι το παιδί έφυγε από το Βόλο για τουλάχιστον ένα μήνα. Το διάστημα αυτό φέρεται να βρισκόταν στην Αθήνα και σε ταξίδια. Επέστρεψε στο Βόλο, όπου ζει μέχρι σήμερα, με την έναρξη της σχολικής περιόδου. Ο ανήλικος κατά το παρελθόν είχε βρεθεί αρκετές φορές μόνος του στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσε στο Βόλο υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδρύματος. Αθόρυβα γίνεται μία προσπάθεια να «ξεκλειδώσει» ο 15χρονος και να σπάσει τη σιωπή του (εάν φυσικά έχει κάτι πιο σοβαρό να καταγγείλει στις Αρχές).

Στην κατάθεσή του ο 19χρονος έκανε αναφορά και σε ένα δεύτερο παιδί, το οποίο ενδεχομένως -όπως ανέφερε- να έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Πρόκειται για έναν 16χρονο από χώρα της Αφρικής, που μαζί με ακόμα τρία παιδιά μετακινήθηκε αιφνιδίως (περίπου τον περασμένο Ιανουάριο-Φεβρουάριο) από τη δομή της Καλαμάτας στην Αθήνα.

Ο 16χρονος περιγράφεται στην κατάθεση του 19χρονου ως το παιδί που είχε ξυλοκοπηθεί με αγριότητα από δύο στελέχη της Κιβωτού του Κόσμου. Ερωτήματα είχαν ανακύψει και για τον τρόπο που ο ανήλικος σταμάτησε το σχολείο τον περασμένο χειμώνα.

Στο μεταξύ, υποστηρικτές του ιδρυτή της «Κιβωτού» κανονίζουν για σήμερα συγκέντρωση στήριξής του. Σύμφωνα με το κάλεσμα μέσω συγκεκριμένων λογαριασμών στο facebook, αυτή η συγκέντρωση θα γίνει στις 18:00, έξω από την «Κιβωτό».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr