search-button
cross-out

Κιβωτός του Κόσμου: Ο Πατέρας Αντώνιος καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα – Τι αναμένεται να υποστηρίξει

Στην τελική της ευθεία μπαίνει σήμερα η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», με τον πατέρα Αντώνιο και πρώην εργαζόμενους στις δομές της οργάνωσης να καταθέτουν-δια των συνηγόρων τους-στις εισαγγελείς ανηλίκων πολυσέλιδα υπομνήματα έγγραφων εξηγήσεων με την ιδιότητα των υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Κιβωτός του Κόσμου: Ο Πατέρας Αντώνιος καταθέτει σήμερα στον εισαγγελέα – Τι αναμένεται να υποστηρίξει

Ο πατέρας Αντώνιος έχει κληθεί ως ύποπτος να δώσει εξηγήσεις για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια και της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνονται μαρτυρίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, ενός 19χρονου και ενός 15χρονου, αλλά και σκληρές σωματικές κακοποιητικές συμπεριφορές σε παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, με ξύλο, τιμωρίες, στέρηση φαγητού, καταναγκαστική εργασία εντός δομών της οργάνωσης.

Τι αναμένεται να υποστηρίξει
Ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος μέσω των δικηγόρων του αρνείται τα πάντα και μιλάει από την πρώτη στιγμή για μια σκευωρία που στήθηκε, με στόχο να απομακρυνθεί από την Κιβωτό του Κόσμου, ήδη, έχει λάβει τρεις φορές προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος ενώπιον του εισαγγελέα θα ισχυριστεί πως δεν ευσταθούν οι κατηγορίες του 19χρονου και του 15χρονου, για ασέλγεια και κακοποιήσεις, καλώντας μάλιστα μάρτυρες να υποστηρίξουν την αθωότητά του.

Σχετικά με τις κατηγορίες του 19χρονου, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος, θα υποστηρίξει ότι ο νεαρός είχε προβεί σε παράνομες πράξεις, πέραν της κλοπής του χρηματοκιβωτίου στη δομή του Βόλου. Επίσης, θα ισχυριστεί ότι, σε προγενέστερο χρόνο, μιλούσε με κολακευτικά σχόλια για τη ζωή του στην Οργάνωση και θα επικαλεστεί μαρτυρίες περίπου επτά ατόμων που θα πουν ότι ο 19χρονος ψεύδεται για τον τόπο και τον χρόνο της φερόμενης σεξουαλικής του κακοποίησης από τον πατέρα Αντώνιο.

Επιπλέον, μέσω του υπομνήματος, θα υποστηρίξει ότι δεν ευσταθούν τα όσα λέει ο νεαρός για παρενόχλησή του τους καλοκαιρινούς μήνες μέσα στη θάλασσα, καθώς εκεί ήταν παρόντα πολλά άτομα, συνεπώς κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει συμβεί.

Τι έχει καταθέσει ο 19χρονος
Υπενθυμίζεται ότι, ο 19χρονος με καταθέσεις που έδωσε αρχικά στους αστυνομικούς και στη συνέχεια στις εισαγγελείς ανηλίκων κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο πως προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του. «Όποτε σηκωνόμουν ο Πάτερ με έπιανε στα οπίσθια, κάτι που έκανε στην αρχή 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι που έφτασε να το κάνει 15 φορές την ημέρα. Επίσης όταν πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε μπάνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μέσα στη θάλασσα, πνιξίματα και πατητές, ξεκίνησε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου και να μου πιάνει τα οπίσθια μου» ανέφερε ο 19χρονος στην κατάθεση του.

O νεαρός κατήγγειλε ότι όταν εκείνος έδειξε στον ιερέα ότι ήθελε να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά, εκείνος, τότε, άλλαξε στάση απέναντι του. «Την επομένη ημέρα η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική, με υποτιμούσε με έβριζε, με αγριοκοιτούσε και με έστελνε πολλές φορές για πολλές ώρες στην αποθήκη. Όποτε τον απέτρεπα μου συμπεριφερόταν άσχημα, ενώ όταν τον άφηνα να με ακουμπήσει, όλα ήταν καλά» τόνιζε επίσης ο 19χρονος.

Περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατέρα Αντώνιο το καλοκαίρι του 2022 έχει αναφέρει και ο 15χρονος καταγγέλλοντας, καταθέτοντας στις εισαγγελικές αρχές.

Σημειώνεται ότι από τις εισαγγελείς ανηλίκων, έχουν κληθεί με την ιδιότητα των υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων και εργαζόμενοι σε δομές ανά την Ελλάδα της Κιβωτού του Κόσμου για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων.

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr