search-button
cross-out

Κιβωτός του Κόσμου: Οι «εντολές» στους παιδαγωγούς για τα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά – Αποκαλυπτικό έγγραφο

Ένα έγγραφο το οποίο μοίραζε η «Κιβωτός του Κόσμου» σε όλους τους παιδαγωγούς των δομών φέρνει στο φως η ΕΡΤ, αναφορικά με την παραβατική συμπεριφορά των τροφίμων.
Κιβωτός του Κόσμου: Οι «εντολές» στους παιδαγωγούς για τα παιδιά με παραβατική συμπεριφορά – Αποκαλυπτικό έγγραφο

Σε αυτό το έγγραφο που έδινε η «Κιβωτός του Κόσμου» στους παιδαγωγούς περιγράφεται πώς θα αντιμετωπίζεται η παραβατική συμπεριφορά των μικρών τροφίμων. Συγκεκριμένα περιέγραφε την γραμμή που θα έπρεπε να ακολουθήσουν…

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις», τόνισε αρχικά.

Ένα από τα κεφάλαια στα έντυπα οδηγιών είχε τον τίτλο «συνέπειες» και αναφερόταν στο τι έπρεπε να κάνουν οι παιδαγωγοί όταν τα παιδιά παρεκτρέπονταν.

Όπως έγραφε το κεφάλαιο «σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες»

Στη συνέχεια, διευκρινίζεται ότι τα παιδιά είναι αυτά που αποφασίζουν: «Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει την συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο».

Ο πατέρας Αντώνιος στις 18 Νοεμβρίου στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «τα παιδιά που δεν έχουν όρια, παιδιά που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες και πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε, να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους, να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε πράγματα που δεν αρμόζουν» .

Νέο όνομα στο επίσημο site της «Κιβωτού»
Στο μεταξύ η «Κιβωτός του Κόσμου» άλλαξε όνομα και λογότυπο στο επίσημο site και οι διαχειριστές ενημέρωσαν ότι μετονομάζεται προσωρινά σε «Υποστηρικτές της Κιβωτού», και δεν θα έχει καμία σχέση με την προσωρινή σελίδα της οργάνωσης.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά τα όσα συνέβησαν μετά την απομάκρυνση του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας από το σπίτι τους στη δομή του Κολωνού.

«Δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία, δεν έχει κατοικίες και συνεπώς αυτό που απαιτούμε είναι την επέμβαση των εισαγγελικών Αρχών, τη Δευτέρα θα δω τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Ντογιάκο» σημειώνει ο δικηγόρος του πατέρα Αντώνιου, Θρασύβουλος Κονταξής.

Στην αντεπίθεση
Την ίδια στιγμή, εντύπωση έχει προκαλέσει η επίθεση που εξέπλευσε ο ιδρυτής της «Κιβωτού» μέσω των τριών δικηγόρων του τόσο προς την Εκκλησία της Ελλάδος όσο και προς την κυβέρνηση.

«Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης Εκκλησίας για το έργο της ‘Κιβωτού’ συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, οι οποίοι με ένα εγκάθετο ΔΣ, πρόεδρος του οποίου είναι μια κυρία εφοπλιστής, χωρίς καμία προειδοποίηση, παράνομα, αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου», σημειώνουν οι νομικοί τους παραστάτες.

«Άλλη η δουλειά της Εκκλησίας, της επίσημης Εκκλησίας της Ελλάδος,  άλλη η δουλειά της κυβέρνησης και άλλη η δουλειά του νέου διοικητικού συμβουλίου. Αυτές οι δηλώσεις χαρακτηρίζουν αυτούς που τις κάνουν. Η κυβέρνηση αυτήν την στιγμή δεν έχει καμία αγωνία όσον αφορά τις εκλογές ή οτιδήποτε άλλο», είπε ο Γιώργος Σταμάτης, γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr