search-button
cross-out

Κιβωτός του Κόσμου: Παραπέμπεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου ο π. Αντώνιος – Τι προβλέπει η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου

Αντιμετωπίζει το αδίκημα κατάχρησης ανηλίκων στις δομές της οργάνωσης το διάστημα 2020- 2022. Η διαδικασία για τις πλημμεληματικές πράξεις.
Κιβωτός του Κόσμου: Παραπέμπεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου ο π. Αντώνιος – Τι προβλέπει η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου

Στο «σκαμνί» του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παραπέμπεται ο πατέρας Αντώνιος για ασέλγεια σε ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 14 έτη και ασέλγεια σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την παραπομπή του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου σε δίκη για την υπόθεση που άνοιξε μετά τις καταθέσεις ενός 19χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν τρόφιμος σε δομή κι ενός 15χρονου, που συνεχίζει να φιλοξενείται σε δομή της οργάνωσης.

Το αδίκημα που αντιμετωπίζει είναι αυτό της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση για πράξεις που έκανε μεταξύ του 2020 και 2022 σε δομές της οργάνωσης ανά την Ελλάδα.

Σημειώνεται, πως συνεχίζεται η δίκη του πατρός Αντώνιου για τις κακοποιήσεις σε βαθμό πλημμελήματος που βρίσκεται στο εδώλιο μαζί με αλλά 7 πρόσωπα.

Ακροαματική διαδικασία για τα πλημμελήματα

Ήδη σε εξέλιξη όπως έγραψε το dikastiko.gr βρίσκεται η ακροαματική διαδικασία της δίκης του πατέρα Αντωνίου και 7 εργαζομένων στην «Κιβωτό του Κόσμου» για τη δικογραφία που αφορά σωματικές τιμωρίες και κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων στην οργάνωση.

Πρώτη κατέθεσε η Σαμάνθα Στρατιδάκη, ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη. «Κλήθηκα να ερευνήσω έξι αναφορές από τον Απρίλιο του 2022. Πρώην φιλοξενούμενη, μας μίλησε κυρίως η δομή του Πειραιά και μας είπε πως υπήρχε ταπεινωτική μεταχείριση προς τα παιδιά, πως τα ακινητοποιούσαν βίαια, τα έβαζαν σε απομόνωση. Μας είπε πως σε ηλικία 16 ετών που μπήκε στο δομή της αφαιρέθηκε το κινητό, ότι τα παιδιά υπόκειντο σε ένα σύστημα δημόσιας αξιολόγησης κάθε εβδομάδα για να μπορούν να βγουν ας πούμε μια βόλτα με φίλους».

Όπως εξήγησε, από την έρευνα διαπίστωσαν ότι «συστηματικά παρεμποδιζόταν η επικοινωνία με τους γονείς και αυτή γινόταν μόνο στα κεντρικά γραφεία της δομής και μόνο σε εργάσιμες ώρες. Διαπιστώσαμε ότι συστηματικά εμποδιζόταν η επικοινωνία. Επιπλέον ήταν στην κρίση του πατρός Αντωνίου το ποια παιδιά μπορούσαν να πάνε σχολείο. Ο πατήρ Αντώνιος άλλαζε τα ονόματα των παιδιών, ακόμα κι αν ήταν χριστιανικά. Δεν το έχουμε ξανασυναντήσει, είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της οργάνωσης, σηματοδοτούσε μία «αποπομπή» της προηγούμενης ζωής τους, συμβολικά ότι ξαναβαφτίζεσαι, έτσι το ερμηνεύω».

dikastiko.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr