search-button
cross-out

Κιβωτός του Κόσμου: Σφίγγει ο κλοιός με 4 νέες καταθέσεις παιδιών και 3 εργαζομένων στη ΜΚΟ

Με τέσσερις νέες καταθέσεις παιδιών, αλλά και καταθέσεις τριών εργαζομένων αναμένεται, να ξεκινήσει σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, για τις σοκαριστικές καταγγελίες, για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», που έχει συνταράξει τη χώρα.
Κιβωτός του Κόσμου: Σφίγγει ο κλοιός με 4 νέες καταθέσεις παιδιών και 3 εργαζομένων στη ΜΚΟ

Δεν αποκλείεται, στην πορεία της έρευνας να μεγαλώσει ο κατάλογος των μαρτύρων, όπως και των υπό διερεύνηση αδικημάτων, ενώ αφού ολοκληρωθούν οι μαρτυρικές καταθέσεις, θα ακολουθήσει η κλήτευση από τις εισαγγελείς των υπόπτων, για εξηγήσεις.

Η δικογραφία, που μέχρι τώρα χειριζόταν η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Γ.Α.Δ.Α βρίσκεται πλέον στα χέρια του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου, ο οποίος την έχει χρεώσει, ήδη, σε δύο από τις τρεις Εισαγγελείς Ανηλίκων της Αθήνας, που υπηρετούν στο συγκεκριμένο τμήμα.

Η έρευνα για την υπόθεση της Κιβωτού, θα διενεργηθεί πλέον, αποκλειστικά από την Εισαγγελία Ανηλίκων, για να διασφαλιστεί το απόρρητο της διαδικασίας.

Μάλιστα, δικαστικές πηγές επεσήμαναν τη ζημιά που προκλήθηκε στην έρευνα από τη δημοσιοποίηση των καταθέσεων παιδιών και εργαζομένων, για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, ενώ εξέφραζαν φόβους ότι, μετά το θόρυβο, που προκλήθηκε, τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, θα δυσκολευτούν, να μιλήσουν.

Η έρευνα στην Κιβωτό ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για την Κιβωτό του Κόσμου ξεκίνησε, αθόρυβα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά από καταγγελίες.

Την παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης είχε δώσει η πρώην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης ήταν, να διαπιστωθεί εάν διαπράττονται ασελγείς πράξεις, με ανηλίκους και κακοποιήσεις ανηλίκων, σωματικές βλάβες κλπ.

Η έρευνα ανατέθηκε από την κ. Παπαγεωργακοπούλου στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Γ.Α.Δ.Α, επειδή διαθέτει εξιδεικευμένο προσωπικό.

Η διαρροή ωστόσο των καταθέσεων σε ΜΜΕ, άλλαξε την πορεία της υπόθεσης, με αποτέλεσμα η δικογραφία, να επιστρέψει στην Εισαγγελία Ανηλίκων, για να τη διενεργήσουν οι Εισαγγελείς.

Η διαρροή της επτασέλιδης κατάθεσης του 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην Κιβωτό του Κόσμου, που υποστήριξε πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον Πατέρα Αντώνιο, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων, προκάλεσε την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που παρήγγειλε έρευνα, για την διαρροή του υλικού της δικογραφίας.

Την έρευνα διενεργεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Απόστολος Ανδρέου, ο οποίος αναμένεται, να την ολοκληρώσει πολύ γρήγορα, με κλήση υπόπτων σε εξηγήσεις, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και ποινικές διώξεις.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr