search-button
cross-out

Κορονοϊός: Έτσι θα κάνουμε Πρωτοχρονιά φέτος – Τα μέτρα που ισχύουν για εστίαση και διασκέδαση

Με περιοριστικά μέτρα θα γίνει (και) φέτος το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας προκαλούν το ένα σοκ μετά το άλλο.
Κορονοϊός: Έτσι θα κάνουμε Πρωτοχρονιά φέτος – Τα μέτρα που ισχύουν για εστίαση και διασκέδαση

Εστίαση και ψυχαγωγία θα λειτουργήσουν υπό νέους όρους που τέθηκαν σε ισχύ, την υπερ-μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού να εξαπλώνεται ραγδαία.

Τι ισχύει για το ρεβεγιόν σε μαγαζί
Αν επιλέξουμε να γιορτάσουμε την αλλαγή του χρόνου σε κάποιο κέντρο διασκέδασης πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής:

-Η λειτουργία των καταστημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31.12.2021) είναι έως τις 02:00.

-Απαγορεύεται η μουσική.

-Μέχρι έξι άτομα ανά τραπέζι.

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας, από το προσωπικό του καταστήματος, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος.

-Οι πελάτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).

Με στόχο να αποφευχθεί η μεταφορά της μαζικής βραδινής διασκέδασης σε άλλους μισθωμένους χώρους για διενέργεια πάρτι, ακόμη και με πληρωμή, απαγορεύονται τα οργανωμένα πάρτι σε ιδιωτικούς ή και δημόσιους χώρους.

Επιλέγουμε την παρέα που θα διασκεδάσουμε
Ιδιαίτερη προσοχή συστήνουν οι επιστήμονες στις ενδοοικογενειακές και κοινωνικές μας επαφές, για λόγους αποφυγής της περαιτέρω διασποράς του ιού.

Προτείνουν οι συγκεντρώσεις να είναι μικρού μεγέθους, να αποφεύγουμε άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης, μην αψηφούμε τα συμπτώματα κοινού κρυολογήματος (καταρροή, πονοκέφαλο, κόπωση, φτέρνισμα, πονόλαιμο) και ανεξάρτητα από τον εμβολιασμό, διενέργεια αντιγονικού τεστ. Μάλιστα, τα νεαρά άτομα θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικά και να αποφεύγουν να συναναστρέφονται με ευάλωτους συγγενείς τους.

Τα μέτρα για το ρεβεγιόν στο σπίτι
-Αποφυγή συμμετοχής σε συναντήσεις με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα πιθανής λοίμωξης COVID-19 ανεξαρτήτως εργαστηριακής επιβεβαίωσης (rapid test, PCR test) ή έχουν έρθει σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

-Συναντήσεις όσο το δυνατόν περιορισμένων ομάδων ατόμων (social bubbles) κατά τη διάρκεια των εορτών.

-Εάν είναι απαραίτητη η συνεύρεση με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, συστήνεται οι «επισκέπτες» να έχουν εκ των προτέρων προβεί προληπτικά σε αυτοέλεγχο νόσησης (self test), ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού στα ευπαθή άτομα.

-Σε όλες τις συναθροίσεις θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα μέτρα φυσικής απόστασης, χρήσης μάσκας, υγιεινής χεριών, αναπνευστικής υγιεινής, μειωμένης παραμονής σε κλειστούς χώρους και επαρκούς και συστηματικού αερισμού του χώρου.

-Οι κλειστοί χώροι θα πρέπει να αερίζονται με φρέσκο αέρα για όση περισσότερη ώρα γίνεται.

-Οι χώροι με συνωστισμό θα πρέπει να αποφεύγονται, ακόμη κι εάν αυτοί είναι εξωτερικοί, ενώ θα πρέπει να εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις περί χρήσης μάσκας.

-Άτομα που έχουν τεθεί σε περιορισμό λόγω επαφής υψηλού κινδύνου με επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και άτομα με θετικό διαγνωστικό τεστ ή με συμπτώματα πιθανής λοίμωξης COVID-19 δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε ομαδικές συναντήσεις

-Ακόμα και ασυμπτωματικά άτομα με πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα καθορισμένα μέτρα προστασίας.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Το τραγούδι που γράφτηκε για τον Γιώργο Μαρίνο – Η ιστορία πίσω από τους στίχους της Νίνας Ναχμία
Lifestyle

Το τραγούδι που γράφτηκε για τον Γιώργο Μαρίνο – Η ιστορία πίσω από τους στίχους της Νίνας Ναχμία

Άγιος έρωτας – Ο Μαρκόπουλος συναντά τη μάνα του!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άγιος έρωτας – Ο Μαρκόπουλος συναντά τη μάνα του!

Βαρύ πένθος στον Πύργο για τον θάνατο του 18χρονου Μάκη
Ελλάδα

Βαρύ πένθος στον Πύργο για τον θάνατο του 18χρονου Μάκη

Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη-Σοκάρει η αναφορά που είχε κάνει: Η μαθήτρια…την ώρα που δίδασκα  με είπε π…, με απείλησε ότι θα με δείρει, με έσπρωξε δυο φορές και…
Videos

Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη-Σοκάρει η αναφορά που είχε κάνει: Η μαθήτρια…την ώρα που δίδασκα με είπε π…, με απείλησε ότι θα με δείρει, με έσπρωξε δυο φορές και…

Το “Moments” κάνει πρεμιέρα με πρώτο καλεσμένο τον Γιώργο Καπουτζίδη!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το “Moments” κάνει πρεμιέρα με πρώτο καλεσμένο τον Γιώργο Καπουτζίδη!

Καλαμαριά: Ακατάσχετη αιμορραγία από μαχαιριά στην καρδιά, «έδειξε» η ιατροδικαστική για τον 20χρονο Κλεομένη που δολοφονήθηκε
Ελλάδα

Καλαμαριά: Ακατάσχετη αιμορραγία από μαχαιριά στην καρδιά, «έδειξε» η ιατροδικαστική για τον 20χρονο Κλεομένη που δολοφονήθηκε

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο:  Είναι ένας χαρακτήρας ισοπεδωτικός. Η ζωή μαζί του είναι το κάτι άλλο…
Lifestyle

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο: Είναι ένας χαρακτήρας ισοπεδωτικός. Η ζωή μαζί του είναι το κάτι άλλο…

«Σήμερα ο κόσμος μας σκοτείνιασε»: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 18χρονου Μάκη που σκοτώθηκε στον Πύργο
Ελλάδα

«Σήμερα ο κόσμος μας σκοτείνιασε»: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 18χρονου Μάκη που σκοτώθηκε στον Πύργο

zinapost.gr