search-button
cross-out

Κορωνοϊός -Μαρτυρία γιατρού από το «Παπαγεωργίου»: Εχουμε δει ασθενείς να κλαίνε από φόβο

Για την δραματική κατάσταση στην οποία είναι τα νοσοκομεία, αλλά και πως νοιώθουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, μίλησε γιατρός του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη.
Κορωνοϊός -Μαρτυρία γιατρού από το «Παπαγεωργίου»: Εχουμε δει ασθενείς να κλαίνε από φόβο

Το σύστημα Υγείας στην συμπρωτεύουσα δέχεται τεράστια πίεση, με τον γιατρό και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου, Απόστολος Ανθόπουλος, να περιγράφει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις ΜΕΘ και κυρίως κατά τις εφημερίες.

«Το νοσοκομείο μας σε κάθε εφημερία δέχεται περί τα 600-700 περιστατικά, από τα οποία τουλάχιστον τα 250-300 είναι παθολογικά, δηλαδή ασθενείς εμπύρετοι με λοιμώξεις του αναπνευστικού που πρέπει να διερευνηθεί που οφείλονται. Σήμερα τα περιστατικά είναι στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη εφημερία» σημείωσε ο κ. Ανθόπουλος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Γιατρός: Μείναμε με μία κενή κλίνη σε ΜΕΘ
Ο κ. Ανθόπουλος συνέχισε τονίζοντας πως στην τελευταία εφημερία, το νοσοκομείο είχε μείνει με μία κλίνη ΜΕΘ, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να αναπτύξει άλλες δέκα.

«Ξεκινήσαμε την εφημερία με μία κενή κλίνη ΜΕΘ, από τις 27 που έχουμε. Το νοσοκομείο έχει τη δυνατότητα να αναπτύξει ακόμα δέκα κλίνες ΜΕΘ σε χειρουργικές αίθουσες, αλλά θέλουμε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο» συνέχισε και στη συνέχεια περιέγραψε το πως αισθάνονται οι ασθενείς που φτάνουν στο νοσοκομείο, προκειμένου να νοσηλευτούν λόγω κορωνοϊού.

«Στις τελευταίες εφημερίες βλέπουμε όλο και περισσότερους ασθενείς να προσέρχονται με πυρετό και συμπτώματα. Και όχι ήπια συμπτώματα. Εχω δει ανθρώπους να κλαίνε μην ξέροντας τι θα συμβεί όταν έρχονται στο νοσοκομείο. Οι νοσηλευτές μας, οι γιατροί και όλοι οι πολίτες είμαστε ένα, είμαστε μια γροθιά και θα καταφέρουμε να νικήσουμε τον κορωνοϊό», κατέληξε ο κ. Ανθόπουλος.
Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr