search-button
cross-out

Κορονοϊός: Μαύρο ρεκόρ με 499 διασωληνωμένους – 3.227 νέα κρούσματα και 59 νεκροί σε μία μέρα

Νέα αύξηση σήμερα στα κρούσματα κορονοϊού - Έκρηξη στους διασωληνωμένους, σταθερά υψηλός ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων
Κορονοϊός: Μαύρο ρεκόρ με 499 διασωληνωμένους – 3.227 νέα κρούσματα και 59 νεκροί σε μία μέρα

Νέα αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στη χώρα με 3.227, συνολικά ανέρχονται σε 85.261 από την αρχή της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 1.347, με 59 νέους καταγεγραμμένους θανάτους σε 24 ώρες. Οι διασωληνωμένοι είναι 499, οι περισσότεροι από την αρχή της πανδημίας.

Να θυμίσουμε ότι χθες Τετάρτη 18 Νοεμβρίου ανακοινώθηκαν 3.209 κρούσματα και 480 διασωληνωμένοι, ενώ οι ασθενείς που κατέληξαν ήταν 60.

Σήμερα ανακοινώνουμε 3227 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 85261, εκ των οποίων το 53.6% άνδρες.

4725 (5.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 21605 (25.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

499 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 153 (30.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 427 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 59 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1347 θανάτους συνολικά στη χώρα. 547 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: Μαύρο ρεκόρ με 499 διασωληνωμένους - 3.227 νέα κρούσματα και 59 νεκροί σε μία μέρα

Μητσοτάκης για lockdown: Θα αρθεί, μόνο όταν μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ

Μητσοτάκης

Παράθυρο για παράταση του lockdown άνοιξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε φυσιολογική κατάσταση μόνο όταν μειωθεί η πίεση στο ΕΣΥ, στην τηλεδιάσκεψη που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, “θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς μόνο όταν θα είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχει μειωθεί σημαντικά η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό αναφορικά με το ενδεχόμενο παράταση του Lockdown και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος κατά την ενημέρωση των συντακτών άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdownστην περίπτωση που δεν μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Στην έναρξη της συζήτησης ο Πρωθυπουργός ανέφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων πως “χαίρομαι που σας συναντώ, έστω και διαδικτυακά. Είναι σημαντικό, νομίζω, να δώσουμε εμείς το παράδειγμα, ότι σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες οι όποιες συναντήσεις ή συζητήσεις μπορούν να γίνουν μέσω του διαδικτύου. Αυτό να είναι κάτι το οποίο να το επιδιώκουμε”.

Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την τηλεδιάσκεψη ενημερώνοντας την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την επίσκεχή του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τονίζοντας πως “θεωρώ εξαιρετικά σημαντική την υπογραφή της Διακήρυξης για τη σύναψη Εταιρικής Στρατηγικής Σχέσης με τη χώρα αυτή, η οποία έρχεται σε συνέχεια της πλήρους αποκατάστασης των σχέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με το Ισραήλ”.

Για τις πρόσφατες εξελίξεις στο μέτωπο της αντιμετώπισης του κορονοϊού, ο Πρωθυπουργος αφού συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης και έχουν καταφέρει να τα βγάλουν πέρα παρά την αυξημένη πίεση, ανέφερε ότι κατανοεί απολύτως την κούραση που αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες λόγω της πανδημίας.

Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκη ανέλυσε τις δύο προτεραιότητες της κυβέρνησης επισημαίνοντας πως “η πρώτη, προφανώς, είναι η υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας. Και θέλω να σας πω ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς μόνο όταν θα είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχει μειωθεί σημαντικά η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά

δεδομένα την επόμενη εβδομάδα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, πάντα με βάση τις υποδείξεις των ειδικών”.

“Έχω πει πολλές φορές ότι το να κάνουμε Χριστούγεννα με τους δικούς μας -σε ένα πλαίσιο το οποίο σίγουρα θα είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα Χριστούγεννα– αλλά δεν θα είναι και ένα πλαίσιο καθολικής απαγόρευσης, εξαρτάται πρώτα απ’ όλα από εμάς τους ίδιους. Εφόσον εμείς τηρούμε και εξακολουθούμε να τηρούμε τα βασικά μέτρα προστασίας είναι απολύτως βέβαιο ότι και τα κρούσματα θα μειωθούν και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν θα είναι τέτοια που να μας αναγκάζει να λειτουργούμε μονίμως “στο κόκκινο”, όπως ουσιαστικά συμβαίνει τώρα, πρόσθεσε.

Μητσοτάκης

Η δεύτερη προτεραιότητά μας είναι να στεκόμαστε πάντα κοντά στους πιο αδύναμους και να κάνουμε πράξη την προτεραιότητα αυτής της Κυβέρνησης για κοινωνική αλληλεγγύη τη στιγμή της κρίσης. Αυτό θα εξακολουθούμε να κάνουμε. Θα στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, την οικονομία, τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κρίση μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ένα μαζικό εμβολιασμό που θα μας επιτρέψει να αφήσουμε πίσω μας αυτή τη μεγάλη περιπέτεια”, είπε ο Πρωθυπουργός.

“Ήδη σήμερα τα συναρμόδια Υπουργεία εξήγγειλαν ότι για τους συμπολίτες μας οι οποίοι λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα -είναι οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας- θα υπάρξει διπλασιασμός του ποσού για τα Χριστούγεννα. Είναι μία κίνηση στήριξης αυτών των συμπολιτών μας οι οποίοι σήμερα δοκιμάζονται περισσότερο και αναζητούν έμπρακτη στήριξη της πολιτείας”, υπογράμμισε για τις ανακοινώσεις του Χρήστου Σταϊκού και του Γιάννη Βρούτση.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr