search-button
cross-out

Κορονοϊός: Ο λόγος που «χτυπά» εταιρείες και εργοστάσια τροφίμων

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είχε προειδοποιήσει πολύ νωρίς ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στους συγκεκριμένους χώρους εργασία
Κορονοϊός: Ο λόγος που «χτυπά» εταιρείες και εργοστάσια τροφίμων

Όπως στο εξωτερικό, έτσι και στη χώρα μας εταιρείες και εργοστάσια τροφίμων μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις υγειονομικές Αρχές. Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είχε προειδοποιήσει πολύ νωρίς ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και είχε αναφέρει τους λόγους για τους οποίους γίνεται εύκολη η μετάδοση του κορονοϊού σε αυτούς τους χώρους.

Γεγονός που καταλάβαμε και στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί αρκετές συρροές κρουσμάτων σε τέτοιους χώρους, όπως είναι εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος ή άλλων τροφίμων. Σύμφωνα με τους ειδικούς του CDC ο κίνδυνος επαγγελματικής μετάδοσης του κορονοϊού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Εκτός από το ψυχρό και με υγρασία περιβάλλον, που υπάρχει αναγκαστικά στους χώρους αυτούς και το οποίο φαίνεται να ευνοεί τη μετάδοση του ιού, άλλοι διακριτοί παράγοντες που επηρεάζουν, περιλαμβάνουν τη μειωμένη απόσταση μεταξύ των εργαζομένων, τη διάρκεια και τον τύπο της επαφής.

Οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι κοντά ο ένας στον άλλο και σε άλλες χρονικές στιγμές όπως κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Είναι πιθανόν η έκθεση με τον κορονοϊό να προκύψει από την επαφή με μολυσμένες επιφάνειες ή αντικείμενα, όπως εργαλεία, σταθμούς εργασίας ή τραπέζια στις αίθουσες διαλείμματος. Επίσης συχνά έχουν παρατεταμένη εγγύτητα με τους συναδέλφους τους (π.χ. για 10-12 ώρες ανά βάρδια).

Συνήθως στους χώρους αυτούς λειτουργούν ψυγεία ή μηχανές που προκαλούν θόρυβο και έτσι οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να μιλούν δυνατά, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα μετάδοσης του ιού.

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr