search-button
cross-out

Κορονοϊός: Συναγερμός σε 9 νομούς της Βόρειας Ελλάδας – Τι συμβαίνει ξαφνικά με τη Δυτική Αττική

Κορονοϊός: Συναγερμός σε 9 νομούς της Βόρειας Ελλάδας - Τι συμβαίνει ξαφνικά με τη Δυτική Αττική
Κορονοϊός: Συναγερμός σε 9 νομούς της Βόρειας Ελλάδας – Τι συμβαίνει ξαφνικά με τη Δυτική Αττική

Στο στόχαστρο του κορονοϊού παραμένει η Βόρεια Ελλάδα, παρότι Θεσσαλονίκη και Σέρρες βρίσκονται σε καθεστώς lockdown μία εβδομάδα περισσότερο από την υπόλοιπη χώρα.
Οι ημερήσιες μολύνσεις εξακολουθούν να είναι στα ύψη, ειδικά σε εννέα νομούς όπου εντοπίζεται η πλειοψηφία των περιστατικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια τα περισσότερα νέα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού καταγράφονται στους νόμους Πιερίας, Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας, Κιλκίς, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας και Φλώρινας.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο υπουργός εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική, όσον αφορά τις νέες μολύνσεις. Ο κ. Κικίλιας παρουσίασε τα δεδομένα για τα κρούσματα στο Λεκανοπέδιο, καθώς ανέφερε πως σύμφωνα με όσα του μετέφερε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, η εικόνα της Δυτικής Αττικής εμπνέει ανησυχία.

Να σημειωθεί ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής υπάγονται μεγάλοι δήμοι, όπως ο Ασπρόπυργος, η Ελευσίνα, η Μαγούλα, η Μάνδρα, τα Άνω Λιόσια, τα Μέγαρα, η Φυλή και το Ζεφύρι αλλά και μικρότεροι όπως αυτοί των Βιλίων, της Οινόης και της Νέας Περάμου.

Συνεπώς η αύξηση στα κρούσματα στις συγκεκριμένες περιοχές έχει ανεβάσει κατά πολύ τον συνολικό αριθμό στην Αττική και έχει προκαλέσει προβληματισμό, καθώς δεν είναι εύκολη η ιχνηλάτηση, ειδικά στις περιπτώσεις που αφορούν καταυλισμούς Ρομά.

Σαρώνει ο κορονοϊός στις ηλικίες 40 με 64
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Βασίλης Κικίλιας, η πλειονότητα των κρουσμάτων είναι πλέον μεταξύ των 40 και 64 ετών, ενώ στις ηλικίες 75 και άνω και στις ηλικίες 65 έως 74 υπάρχει σημαντική επίπτωση της νόσου και αύξηση των νέων κρουσμάτων κατά 5% τον τελευταίο μήνα.

Εξαιρετικά πιεσμένες συνεχίζουν να είναι και οι ΜΕΘ, καθώς 83% των κλινών είναι κατειλημμένες σε όλη τη χώρα, 77% των κρεβατιών ΜΕΘ είναι κατειλημμένα στην Αττική και 91% στην Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον υπουργό, μετά από πέντε εβδομάδες lockdown υπάρχει μία ισορροπία στον αριθμό των εισαγωγών αλλά και όσον παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία με Covid.

Φως στην άκρη του τούνελ το εμβόλιο – Προσοχή τα Χριστούγεννα

Όπως πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ και αυτό θα είναι ο εμβολιασμός που θα γίνει με ασφάλεια και οργάνωση σε μία εθνική εκστρατεία. Κόμματα, εκκλησία, αλλά και όλοι οι φορείς της κοινωνίας, θα στηρίξουν τον εμβολιασμό, είπε και πρόσθεσε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και “το μήνυμα αυτό θα πρέπει να φτάσει και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της χώρας”.

Σημείωσε δε ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. “Η γιορτή της αγάπης και της αλληλεγγύης και ο σεβασμός στους ηλικιωμένους, η συμπαράσταση μας στους γιατρούς και νοσηλευτές βρίσκονται από τη μία πλευρά και από την άλλη το ατομικό μας συμφέρον και αν αυτό θα μας οδηγήσει στο να συμπεριφερθούμε ανεύθυνα” σχολίασε.

“Η εικόνα που είναι φυσιολογική αυτές τις ημέρες το Χριστουγέννων, είναι οι γονείς να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους και να ανταλλάσσουν δώρα αυτό δεν μπορεί να γίνει σε αυτές τις γιορτές πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί τα φετινά Χριστούγεννα” κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr