search-button
cross-out

Κορονοϊός: Βγάζουμε τις μάσκες από σήμερα στους εσωτερικούς χώρους – Δείτε τι θα κάνουν οι ανεμβολίαστοι

Τι ισχύει για νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, σούπερ μάρκετ, λιανεμπόριο
Κορονοϊός: Βγάζουμε τις μάσκες από σήμερα στους εσωτερικούς χώρους – Δείτε τι θα κάνουν οι ανεμβολίαστοι

Και επίσημα πλέον από σήμερα, 1η Ιουνίου, οι μάσκες δεν θα είναι υποχρεωτικές και ο καθένας από εμάς θα κρίνει αν θα την χρησιμοποιεί κατά περίπτωση καθώς ο κορονοϊός δεν μας έχει εγκαταλείψει εντελώς.

Είναι άλλο ένα μέτρο που η αναστολή της χρήσης του έχει ημερομηνία λήξης, την 15η Σεπτεμβρίου.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια επιβολής του συγκεκριμένου μέτρου οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα και χωρίς να κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο.

Πού παραμένουν υποχρεωτικές
Νοσοκομεία
Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων
Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ)
Στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου οι θέσεις των επιβατών είναι αριθμημένες, δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα.
Για τα πλοία δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις αλλά όλα δείχνουν ότι η άρση της υποχρεωτικότητας θα ισχύσει και εδώ, ωστόσο θα υπάρχει η ισχυρή σύσταση στους επιβάτες να φοράνε μάσκα στους εσωτερικούς χώρους.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας στις προαγωγικές και τις Πανελλήνιες Εξετάσεις οι μαθητές, αλλά και στις εξετάσεις στα πανεπιστήμια.

Χωρίς μάσκα θα κινούνται οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ και στο λιανεμπόριο.

Το υπουργείο Υγείας έχει τονίσει ότι όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη μάσκα θα μπορούν να το κάνουν και συστήνεται να γίνεται ιδίως από άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και σε χώρους όπου ο κάθε πολίτης κρίνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει διασπορά του ιού.

Τέλος, ακόμα ένα μέτρο που παραμένει αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Συγκεκριμένα όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ή δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα με φυσική παρουσία, θα πρέπει να κάνουν ένα rapid test την εβδομάδα, με δικά τους έξοδα. Το ίδιο ισχύει και για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr