search-button
cross-out

Κως: H μακάβρια αποκάλυψη για τη σορό της Αναστάζια

Η Κως βλέπει το έγκλημα με τη δολοφονία της Αναστάζια να εξιχνιάζεται. Οι αστυνομικοί φτάνουν στην άκρη του νήματος 10 μέρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της κοπέλας…
Κως: H μακάβρια αποκάλυψη για τη σορό της Αναστάζια

Ο βασικός ύποπτος από την πρώτη στιγμή για το έγκλημα, ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Οι αστυνομικοί έχουν «δέσει» την υπόθεση και θεωρούν πως έχουν φτάσει στην άκρη του νήματος. Η δολοφονία της Αναστάζια εξιχνιάζεται με μια σειρά από στοιχεία να δείχνουν όλα όσα έγιναν πριν η 27χρονη ξεψυχήσει στο νησί που εργαζόταν. Η Κως παραμένει στο επίκεντρο με την υπόθεση να περνάει στα χέρια της δικαιοσύνης.

Το μεσημέρι αναμένεται να οδηγηθεί, ενώπιον της εισαγγελέως στην Κω, ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός, προκειμένου να του απαγγελθεί η νέα συμπληρωματική ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναφορικά με τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία.

Ένα από τα βασικά στοιχεία που «έδεσαν» τη σύλληψη και την ποινική δίωξη του 32χρονου είναι ένα νέο βίντεο που καταγράφει τον ίδιο με την 27χρονη Αναστάζια να βγαίνουν από το σπίτι πριν τη δολοφονία και έπειτα από δύο ώρες να επιστρέφει ο κατηγορούμενος, να παίρνει κάποιες σακούλες και να επιστρέφει στο σπίτι του στις 04:00 τα ξημερώματα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ μετά την ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται ότι ταυτοποιήθηκε το DNA της άτυχης 27χρονης, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων που θα ενσωματωθούν στην δικογραφία.

Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός που παραμένει ο νούμερο ένα ύποπτος για το έγκλημα, επιμένει να αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία για αρπαγή, ενώ φέρεται να επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχε με την 27χρονη Αναστάζια στο σπίτι του, λέγοντας: «Ήπιαμε μερικές μπύρες και φύγαμε. Την άφησα στο σημείο που η ίδια γνωστοποίησε με μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στο φίλο της και του είπε ‘έλα να με πάρεις’. Δεν είχα σεξουαλική επαφή μαζί της».

Όπως διαπιστώνεται ο στίγμα από τα δύο κινητά τηλέφωνα κινούνταν παράλληλα, σε μια απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι και κοντά στο σημείο που η 27χρονη βρέθηκε νεκρή. Η εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, αναφέρθηκε στην υπόθεση, λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έβαλαν κάποιους ανθρώπους στο κάδρο, ανάμεσά τους και ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός κατηγορούμενος.

«Ενήργησαν γρήγορα γιατί όπως είδαμε ο δράστης θα μπορούσε να είχε φύγει. Τα στοιχεία βοήθησαν τόσο με το βιντεοληπτικό υλικό όσο και από τις καταθέσεις. Βοήθησαν πολύ οι καταθέσεις του συγκατοίκου του. Με τα στοιχεία που έχουμε εμείς στο χέρια μας, προσπαθούμε να βρούμε την πορεία που ακολούθησαν. Το σίγουρο είναι πως η κοπέλα έφυγε ζωντανή από το σπίτι. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως της επιτέθηκε σεξουαλικά, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι ακόμα, και στη συνέχεια τη σκότωσε.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου ανέφερε πως το σώμα της Αναστάζια δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί. «Ήταν τόσο καλά τυλιγμένο που η σήψη προχώρησε πάρα πολύ γρήγορα. Επειδή έχουν ειπωθεί πολλά, η κοπέλα συναντήθηκε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο για συγκεκριμένους λόγους αλλά δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω, αλλά δεν φαίνεται να τον γνώριζε από προηγούμενες μέρες.

Η κοπέλα είχε πιει, δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς παρασύρθηκε. Ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τον νόμο περί μεταναστών, αλλά ήταν νόμιμα στη χώρα μας. Φαίνεται να την έχει μεταφέρει μόνος του στο σημείο που βρέθηκε.

Για εμάς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το πώς τη μετέφερε. Την επόμενη μέρα φαίνεται πως πήρε εισιτήριο για να φύγει. Η μυρωδιά του πτώματος βοήθησε πολύ την εθελόντρια να την βρει. Την είχε σκεπάσει καλά, είχε βάλει από πάνω κλαδιά και η εθελόντρια χρειάστηκε να σκάψει για να την βρει».

Η Ματίνα Παγώνη σχολίασε από την πλευρά της πως όλη αυτή η ιστορία δημιουργεί ένας φόβο. «Μία νέα κοπέλα, μια νέα ζωή, χάθηκε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Live News, το υλικό από την κάμερα σε συνδυασμό με το σήμα από τα κινητά τηλέφωνα τόσο του 32χρονου όσο και της Αναστάζια, περιορίζουν τον τόπο του εγκλήματος στα 400 μέτρα περίπου από το σπίτι του, με ακτίνα προς το σημείο που βρέθηκε τελικά νεκρή στις Αλυκές.

«Δεν είχα ξαναπάει στο συγκεκριμένο παιδί. Υπήρχε όγκος από στάχυ. Ήταν πάνω από το έδαφος πολύ καλά καλυμμένη. Υπήρχανε στοιχεία σκηνικού, γι’ αυτό έβαλα λίγο να δουλέψει το μυαλό μου, λίγο οι πληροφορίες μου γύρω γύρω απ’ ό,τι άκουγα. Έδωσα χρόνο στον εαυτό μου και δούλεψα πολύ με τις αισθήσεις μου στο σημείο», είπε η εθελόντρια που βρήκε τη σορό.

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr