search-button
cross-out

Κώστας Φραγκούλης: Στον καταυλισμό Ρομά η σορός του 16χρονου που πέθανε μετά την αιματηρή καταδίωξη

Οι πιο δύσκολες ώρες για την οικογένεια του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη που πέθανε στη Θεσσαλονίκη. Δεκάδες Ρομά, συνόδευσαν τη σορό του, στον οικισμό που έμενε…
Κώστας Φραγκούλης: Στον καταυλισμό Ρομά η σορός του 16χρονου που πέθανε μετά την αιματηρή καταδίωξη

Στον οικισμό Ρομά της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, οδηγήθηκε το πρωί η σορός του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από τον κατηγορούμενο αστυνομικό και πέθανε. Η νεκροφόρα συνοδεύεται από πολλά οχήματα φίλων και συγγενών του, αλλά και πλήθος τσιγγάνων που ακολουθούν την αυτοκινητοπομπή, με τα πόδια.

Εκατοντάδες Ρομά ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν η σορός του Κώστα Φραγκούλη έφτασε στην είσοδο του σπιτιού του, στον οικισμό Αγίας Σοφίας. Απαρηγόρητοι οι γονείς, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν την τραγική αυτή απώλεια, ζητούν δικαιοσύνη για τον χαμό του παιδιού τους.

Οι συγγενείς του και όλοι οι Ρομά ανά την Ελλάδα αναμένουν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στη μέρα αν θα προφυλακιστεί ο 34χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο Κώστας Φραγκούλης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και χαροπάλευε επί 8 ημέρες, με τον οργανισμό του τελικά να μην αντέχει. Η αστυνομία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τέθηκε σε πλήρη επιφυλακή από την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου. Ανακλήθηκαν άδειες και ρεπό ενώ ενισχύθηκε η αστυνομική παρουσία σε περιοχές που υπάρχουν καταυλισμοί και τις προηγούμενες μέρες καταγράφηκαν επεισόδια.

Οι γονείς, η σύζυγος και η πεθερά του 16χρονου περιμένουν όπως έχουν πει από την πρώτη μέρα, να δουν τον αστυνομικό στη φυλακή. Για εκείνους οι εξηγήσεις που έχει δώσει ο αστυνομικός είναι εξοργιστικές.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr