search-button
cross-out

Κώστας Ηλιάκης: Βίντεο ντοκουμέντο – Έτσι τον δολοφόνησε ο Τούρκος πιλότος

Δεκαοχτώ χρόνια μετά τη δολοφονία του, ο Κώστας Ηλιάκης παραμένει Αθάνατος
Κώστας Ηλιάκης: Βίντεο ντοκουμέντο – Έτσι τον δολοφόνησε ο Τούρκος πιλότος

Δεκαοχτώ χρόνια από την ημέρα που «πάγωσε» το πανελλήνιο στο άκουσμα της είδησης ότι οι Τούρκοι σκότωσαν Έλληνα πιλότο. Δεκαοχτώ χρόνια από την ημέρα που Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από την εμπόλεμη σύρραξη. Δεκαοχτώ χρόνια από την μπαμπεσιά του Τούρκου πιλότου Ιμπραήμ Χάλι. Δεκαοχτώ χρόνια από το θάνατο του ήρωα Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη.

Δεκαοχτώ χρόνια μετά τη μοιραία σύγκρουση, το βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star προ διετίας, και αποκαλύπτει καρέ – καρέ το τι πραγματικά συνέβη σε ένα από τα κορυφαία επεισόδια των προκλήσεων της Τουρκίας στους ελληνικούς αιθέρες, αλλά και τα τελευταία λόγια του πιλότου μας.

Στο βίντεο φαίνεται η έκρηξη από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο μαχητικών αεροσκαφών, η οποία κόστισε τη ζωή στον Έλληνα αεροπόρο.

Ο πιλότος του δεύτερου ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους βλέπει το δυστύχημα και συγκλονισμένος αναφέρει στον «Κρόνο» στο ραντάρ της Σητείας: «“Κρόνος” έχουν τρακάρει δύο F16 νότια της Καρπάθου».

«Κρόνος, ο 550 πηγαίνει για τον «χοντρό» (550)» Είμαι πίσω του»: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Κωνσταντίνου Ηλιάκη.

Το πρώτο τουρκικό F-16 πέφτει με δύναμη πάνω στο μαχητικό του από αδέξιο και τελικά εγκληματικό χειρισμό του Τούρκου πιλότου, που δεν μπόρεσε να ελέγξει το αεροσκάφος του, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ΓΕΑ.

Τη σύγκρουση βλέπει ένα δεύτερο ζεύγος ελληνικών F-16 που είχε απογειωθεί από το Καστέλι της Κρήτης της 340 Μοίρας, με τους χειριστές να περιγράφουν συγκλονισμένοι την έκρηξη, έχοντας συνειδητοποιήσει την κατάληξή της για τον συνάδελφό τους.

Ο Τούρκος πιλότος πρόλαβε να εκτιναχθεί με το αλεξίπτωτο και σώθηκε. Αντίθετα, ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης βρέθηκε για πάντα στον ουρανό της Καρπάθου.

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star:

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr