search-button
cross-out

Κρίσιμη μέρα για την 17χρονη που νοσηλεύεται με τραύμα στο κεφάλι – Tι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για τον σοβαρό τραυματισμό της 17χρονης στα επεισόδια του Νέου Ηρακλείου
Κρίσιμη μέρα για την 17χρονη που νοσηλεύεται με τραύμα στο κεφάλι – Tι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε η 17χρονη κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Νέο Ηράκλειο.

Άτομα που βρίσκονταν στο σημείο δημοσίευσαν στα social media καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο τραυματισμός προήλθε από γκλομπ αστυνομικού, ενώ στη συνέχεια το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε ότι ομάδα ΟΠΚΕ δέχτηκε επίθεση από ομάδα ατόμων και στη συνέχεια η ανήλικη βρέθηκε τραυματισμένη από τους αστυνομικούς που ειδοποίησαν το ασθενοφόρο.

Μέχρι στιγμής η προσπάθεια για συλλογή οπτικού υλικού από το σημείο όπου βρέθηκε πεσμένη στο έδαφος η 17χρονη έχουν αποβεί άκαρπες. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν, ωστόσο, ότι η Κρατική Ασφάλεια έχει συλλέξει καταθέσεις από πολίτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ έχει βρεθεί οπτικό υλικό στο οποίο καταγράφονται επεισόδια. Επίσης, έχουν ληφθεί καταθέσεις από αστυνομικούς της ομάδας ΟΠΚΕ που ήταν στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κατέθεσαν ότι δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια και ότι στη συνέχεια αντιλήφθηκαν ότι μία κοπέλα που φορούσε γάντια και μάσκα ήταν πεσμένη στο έδαφος, εμφανώς τραυματισμένη στο κεφάλι.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν στο ieidiseis ότι καθοριστικής σημασίας στην έκβαση της υπόθεσης θα είναι το πόρισμα της καθηγήτριας Ιατροδικαστικής, Χαράς Σπηλιοπούλου, η οποία είναι η επιστήμονας που εξέτασε την 17χρονη. Η κ. Σπηλιοπούλου θα αποφανθεί εάν το τραύμα στο κεφάλι είναι συμβατό με πτώση ή είναι συμβατό με χτύπημα από κάποιο αμβλύ όργανο.

Στο μεταξύ, η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας της 17χρονης, η οποία νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς.

Σύμφωνα με την πρώτη χθεσινή ενημέρωση από γιατρούς του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς «στη γενική εφημερίδα το Σάββατο 28 Οκτωβρίου προσήλθε αναίσθητη ως «άγνωστη 1″ τραυματίας στο χειρουργικό ΤΕΠ και στις και 9.20μμ πραγματοποιήθηκε αξονική τομογραφία. Τα ευρήματα ήταν ένα σημαντικό κάταγμα στην ινιακή χώρα αριστερά, υποσκληρίδιο αιμάτωμα δεξιά καθώς και αιμορραγικές θλάσεις στο εγκεφαλικό παρέγχυμα».

Υπενθυμίζεται ότι στο Νέο Ηράκλειο προχθές έλαβε χώρα αντιφασιστική συναυλία. Κάποια στιγμή και κάτω από αδιευκρίνιστες -τουλάχιστον προσώρας- συνθήκες ξέσπασαν ολιγόλεπτα επεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων και μίας ομάδας ΟΠΚΕ. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων αυτών η 17χρονη βρέθηκε πεσμένη στο έδαφος.

Γράφει ο Αλέξανδρος Καλαφάτης

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr