search-button
cross-out

Κρήτη: 29χρονος δίνει “μάχη” για να κρατηθεί στη ζωή- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι- Οι γιατροί δεν κατάφεραν να την αφαιρέσουν

Δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας φέρεται να είναι ένας 22χρονος
Κρήτη: 29χρονος δίνει “μάχη” για να κρατηθεί στη ζωή- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι- Οι γιατροί δεν κατάφεραν να την αφαιρέσουν

Ένας 22χρονος άνδρας φέρεται να είναι ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας 29χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου με μια σφαίρα στο κεφάλι και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Η λύση του φοβερού “θρίλερ” που εκτυλίχθηκε τα προηγούμενα 24ωρα στη Μεσαρά βρίσκεται στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, η οποία σε χρόνο-ρεκόρ εξιχνίασε την υπόθεση, που ξεκίνησε ως απλό τροχαίο με εκτροπή και τραυματισμό του οδηγού και εξελίχθηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με πυροβολισμό από όπλο μικρού διαμετρήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έλαβαν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες σε παρακείμενες εγκαταστάσεις, οι οποίες κατέγραψαν με λεπτομέρειες όλα όσα συνέβησαν.

Το βιντεοληπτικό υλικό δείχνει ότι ένα αυτοκίνητο ακολουθεί το αυτοκίνητο του θύματος με κατεύθυνση προς Μοίρες, κάνουν αναστροφή και ο ένας ακολουθεί τον άλλο. Τα δύο αυτοκίνητα σταματούν. Οι οδηγοί βγαίνουν έξω και διαπληκτίζονται και εν συνεχεία μπαίνουν ξανά στα αυτοκίνητά τους, συνεχίζουν και κάνουν αναστροφή.

Το όχημα όπου επιβαίνει ο δράστης κάνει αναστροφή, ενώ το θύμα τον προσπερνά. Το αυτοκίνητο του δράστη επιταχύνει και, φτάνοντας παράλληλα με αυτό του θύματος, τότε αυτό φαίνεται από τις κάμερες να εκτρέπεται και να ακινητοποιείται. Είναι ακριβώς η στιγμή που το θύμα δέχεται τον πυροβολισμό. Το αυτοκίνητο πέφτει σε χαντάκι κοντά στη διασταύρωση για Γαλιά, ενώ το όχημα με τον δράστη φαίνεται να στρίβει προς Γαλιά.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος όμως αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ο ίδιος που οδηγούσε αλλά ο φίλος του, με τον οποίο είχαν πάει σε κάποιο γλέντι. Το αυτοκίνητο ανήκει σε 21χρονο, ο οποίος έφυγε μεθυσμένος από γλέντι που είχε πάει με τον 22χρονο φερόμενο ως δράστη. Ο 21χρονος μέθυσε και το αυτοκίνητο πήρε ο 22χρονος φίλος του. Από τα βίντεο που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί είδαν ότι ο 21χρονος ιδιοκτήτης του Ι.Χ. κατέβηκε σε εγκαταστάσεις του πατέρα του για να συνέλθει και συνέχισε ο 22χρονος με το ξένο Ι.Χ. την πορεία του. Τότε συνέβησαν όλα. Κατά την προσαγωγή του 21χρονου εκείνος φέρεται να δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα και υπέδειξε ότι το αυτοκίνητο οδηγούσε φίλος του, η ταυτότητα του οποίου είναι γνωστή και είναι κάτοικος της περιοχής. Έτσι διαλευκάνθηκε η υπόθεση που ξεκίνησε ως τροχαίο.

Στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης 3 Αυγούστου ενημερώθηκαν οι Αρχές ότι υπήρχε τροχαίο στον δρόμο από Μοίρες προς Τυμπάκι, στη διασταύρωση πριν από τη Γαλιά. Το αυτοκίνητο είχε πέσει σε χαντάκι και είχε ντεραπάρει. Μέσα σε αυτό βρισκόταν ένας 29χρονος, ο οποίος μένει μόνιμα στην Αθήνα, όμως είχε έρθει για διακοπές στον τόπο καταγωγής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας μιλούσε σε κάποιον συγγενή πριν κληθούν οι αστυνομικές Αρχές για το τροχαίο. Όμως οι συγγενείς τον πήραν ξανά και δεν απαντούσε και τότε βγήκαν και τον έψαξαν. Όταν τον έψαξαν, τον βρήκαν μέσα στο Ι.Χ. που είχε πέσει στο χαντάκι.

Μετέφεραν τον 29χρονο στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί στο Βενιζέλειο. Στο Βενιζέλειο έγιναν εξετάσεις και αξονική τομογραφία και τότε παρατηρήθηκε ότι στην αριστερή πλευρά του μετώπου, με ελαφριά κλίση προς τον κρόταφο, φέρει μία σφαίρα.

Η θέση της σφαίρας, που είναι μικρού διαμετρήματος, δείχνει και την κατεύθυνση από την οποία προήλθε και μοιάζει να μην ήταν από ψηλά.

Αίματα βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο μεταξύ συνοδηγού και οδηγού, αλλά και στην αριστερή πλευρά της καμπίνας, που είναι η θέση του οδηγού. Όμως όπλο δε βρέθηκε.

Οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για αυτοτραυματισμό του 29χρονου με όπλο, λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας. Εν συνεχεία υπήρξε η πληροφορία που ανέτρεπε τα πάντα για το τροχαίο και πλέον η Αστυνομία έχει να κάνει με μια απόπειρα ανθρωποκτονίας με άγνωστα προς το παρόν κίνητρα, έναν διαπληκτισμό και ένα καθαρό αποδεικτικό στοιχείο – το βίντεο – που δείχνει τα δύο αυτοκίνητα να κινούνται μαζί, το ένα να πέφτει σε χαντάκι και το άλλο να επιταχύνει και να στρίβει προς Γαλιά.

Ο 29χρονος δίνει μάχη για τη ζωή του, ενώ δεν ήταν εφικτό κατά το πρώτο χειρουργείο να αφαιρεθεί η σφαίρα.

neakriti.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr