search-button
cross-out

Κρήτη: Αγωνία για τον 16χρονο Νικόλα – Ξεκίνησε η διαδικασία αφύπνισης μετά τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση

«Έπεσε για μια αθώα βουτιά και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι», λέει ο πατέρας του Νικολα στο protothema.gr - Συγκλονισμένο το Πανελλήνιο από το ατύχημα του 16χρονου πρωταθλητή ποδηλασίας - Νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ ενώ υποβλήθηκε και σε χειρουργική επέμβαση
Κρήτη: Αγωνία για τον 16χρονο Νικόλα – Ξεκίνησε η διαδικασία αφύπνισης μετά τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση

Ώρες αγωνίας για τον 16χρονο πρωταθλητή ποδηλασίας ο οποίος νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ με χτύπημα στο κεφάλι.  Όλα ξεκίνησαν όταν ο άτυχος νεαρός πήγε την Κυριακή το πρωί με τα ξαδέρφια του για μπάνιο στα Φαλάσαρνα Χανίων και χτύπησε πάνω στο παιχνίδι. Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο 16χρονος έκανε μια βουτιά από έναν βράχο την ώρα που ήταν μαζί με τα ξαδέρφια του.
Ξαφνικά και ενώ όλοι όλοι τους είχαν βουτήξει αρκετές φορές ο 16χρονος αποφάσισε να πέσει για μια τελευταία φορά. Τη στιγμή που το ρωμαλέο παιδί ύψους 1,87 έπεσε στο νερό η θάλασσα τραβήχτηκε από ένα κύμα και έγινε πιο ρηχή. Το αποτέλεσμα ήταν το παδί να χτυπήσει με το κεφάλι του στην άμμο μέσα στη θάλασσα.

Όταν τα ξαδέρφια του κατάλαβαν ότι ο Νικόλας έχει χτυπήσει, αμέσως τον τράβηξαν έξω από τη θάλασσα και έτρεξαν όλοι να τον βοηθήσουν. Μάλιστα ο ψηλός και γυμνασμένος νεαρός γύρισε μόνος του ανάσκελα και επικοινωνούσε με τους υπόλοιπους αλλά δεν μπορούσε να νιώσει τα κάτω άκρα του.

IMG_3037
IMG_3039

«Ο γιος μου είχε πάει μαζί με τα ξαδέρφια του και κάτι φίλους, για μπάνιο στην περιοχή Φαλάσαρνα Χανίων υπό την επίβλεψη των γονιών τους… Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε, αλλά σύμφωνα με τη μητέρα του, το παιδί μαζί με τα ξαδέρφια του παίζανε στην θάλασσα όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας τους και έκαναν βουτιές στα ρηχά και όχι σε βραχώδη επιφάνεια… Ο Νικόλας μου στην τελευταία του βουτιά ήθελε να πέσει με το κεφάλι και εκεί έγινε η ζημιά. Όταν το παιδί πήδηξε μέσα χτύπησε το κεφάλι του στην αμμο καθώς η θάλασσα είχε τραβηχτεί προς τα μέσα. Όταν τα ξαδέρφια του κατάλαβαν πως δεν σηκώνεται αμέσως τον τράβηξαν έξω και το παιδί έδειξε να επικοινωνεί κανονικά αλλά να έχει θέμα με τα ποδαράκια του… Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός να γίνει καλά το παιδάκι μας… Είναι πρωταθλητής ποδηλασίας και στις επόμενες εβδομάδες θα ανέβαινε στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο για αγώνες, έχει άριστη φυσική κατάσταση και έχει κερδίσει πολλά μετάλλια. Τώρα οι γιατροί προσπαθούν για το καλύτερο ωστε το παιδί μας να ξανασταθεί στα πόδια του», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Νικόλα μιλώντας στο protothema.gr.

Τα πράγματα, πάντως, είναι πολύ δύσκολα για την υγεία του 16χρονου αγοριού που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου καθώς χθες οι θεράποντες ιατροί του προχώρησαν σε απαραίτητη χειρουργική επέμβαση.

Ήδη, πάντως, ξεκίνησε η διαδικασία αφύπνισης του 16χρονου.

Ωστόσο όπως εξηγεί στο Cretalive ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μετά την αφύπνιση του νεαρού θα εξακριβωθεί και η κατάσταση του, καθώς θα εξεταστούν τα νευρολογικά ευρήματα από τους γιατρούς, προκειμένου να διαπιστωθεί και το μέγεθος του προβλήματος.

Η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή, το χειρουργείο πήγε καλά και όλοι εύχονται τα καλύτερα για το νεαρό αγόρι!
Υπενθυμίζεται ότι ο έφηβος τραυματίστηκε το απόγευμα της Κυριακής, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων και από εκεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου το μεσημέρι της Δευτέρας εισήχθη στο χειρουργείο και ακολούθησε μια πολύρωεη επέμβαση στην αυχενική μοίρα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr