search-button
cross-out

Κρήτη – Κορονοϊός: Η δραματική κατάσταση και οι φόβοι για το επόμενο διάστημα

O κορονοϊός δοκιμάζει την Κρήτη ξανά. Πριν ακόμα τελειώσει το καλοκαίρι το νησί βρίσκεται στο κόκκινο και οι φόβοι για το ερχόμενο Φθινόπωρο είναι διάχυτοι…
Κρήτη – Κορονοϊός: Η δραματική κατάσταση και οι φόβοι για το επόμενο διάστημα

Δραματική έκκληση για εμβολιασμό απευθύνει ο διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης. Σε ανάρτησή του ο κ. Κιούλπαλης προειδοποιεί ότι η επιδημιολογική εικόνα του νησιού προκαλεί μεγάλη ανησυχία ειδικά ενόψει φθινοπώρου, την στιγμή που τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ιδιατέρως χαμηλά.

Όπως είπε αυτό που έγραψε περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Κρήτη. «Οι δραστηριότητες είναι σε ανοικτό χώρο κι όμως τα κρούσματα είναι τόσα πολλά που έχουν γεμίσει οι μονάδες και οι κλίνες ΜΕΘ covid σε όλο το νησί. Έχουμε επικοινωνία και με τους υπόλοιπους διευθυντές των ΜΕΘ στην Κρήτη και τα πράγματα είναι δύσκολα.

Φοβάμαι πάρα πολύ τι θα γίνει όταν ο καιρός ψυχράνει. Οι ηλικίες είναι νεαρότερες, από 40 -70. Κατά συντριπτική πλειοψηφία είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Στη ΜΕΘ είναι όλοι ανεμβολίαστοι».

«Προσπαθούμε κάθε μέρα να εξασφαλίζουμε ένα κρεβάτι να υπάρχει για περιστατικά που θα επιδεινωθούν. Η εντατική δεν είναι μόνο ένα κρεβάτι και ένας αναπνευστήρας. Προσωπικό δεν υπάρχει. Εμείς έχουμε λιγότερους γιατρούς και πριν την επιδημία 11 λειτουργικές κλίνες και τώρα έχουμε 15. Όλοι οι γιατροί κρούμε τον κώδωνα του κινδύνου. Το σύστημα έχει κορεστεί. Τι θα γίνει από Σεπτέμβρη;».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr