search-button
cross-out

Ξεσπά η μητέρα του 17χρονου που κατήγγειλε βιασμούς και ξυλοδαρμούς στη φυλακή- Το παιδί προσπαθεί να συνέλθει από αυτό που έγινε…

Θέλουμε δικαιοσύνη
Ξεσπά η μητέρα του  17χρονου που κατήγγειλε βιασμούς και ξυλοδαρμούς  στη φυλακή- Το παιδί προσπαθεί να συνέλθει από αυτό που έγινε…

Σε σοκ βρίσκεται η οικογένεια του 17χρονου που κατήγγειλε πως έπεφτε θύμα βιασμού για περίπου έξι μήνες, έγκλειστος στο Ειδικό Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Κασσαβέτειας. Η μητέρα του παιδιού, από την Κρήτη, μίλησε μέσω του συνηγόρου της και δήλωσε σοκαρισμένη.

«Το παιδί προσπαθεί να συνέλθει από αυτό που έγινε. Θέλουμε δικαιοσύνη. Το παιδί είναι σε σοκ!», μας είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας δικαιοσύνη για τα όσα καταγγέλλει ο γιος της. Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Κοκοσάλης, παρακολουθεί στενά την πορεία της προανάκρισης, ενώ χθες εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

«Γίναμε αποδέκτες άλλης μίας υπόθεσης παιδικής κακοποίησης με την έννοια της σεξουαλικής βίας που ασκήθηκε πάνω σε αυτό το παιδί στο πλαίσιο ενός ελεγχόμενου φορέα, όπως είναι το ειδικό κατάστημα κράτησης των συγκεκριμένων νέων όπου για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα φιλοξενήθηκε ο ανήλικος. Δυστυχώς, αν και έχουν γίνει πολλά βήματα προς την κατεύθυνση της εναλλακτικής αντιμετώπισης των νεαρών παραβατών, η κατάσταση παραμένει δύσκολη έως και τραγική. Με το που αποφυλακίστηκε το παιδί βρήκε το θάρρος και εκμυστηρεύτηκε στη μητέρα του τα όσα βίωνε. Απευθύνθηκαν στην Ασφάλεια Ηρακλείου που διενεργεί προανάκριση και είμαστε σίγουροι ότι υπαίτιοι δράστες θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν στην ποινική δικαιοσύνη», ανέφερε σε δήλωσή του στο enikos.

Ξεκινά έρευνα μετά την καταγγελία-σοκ του 17χρονου για βιασμούς

Την άμεση αντίδραση του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Παπαθανασίου, προκάλεσε η καταγγελία του 17χρονου σήμερα παιδιού από την Κρήτη ότι έπεσε θύμα βιασμών στις φυλακές ανηλίκων στο διάστημα στο οποίο ήταν κρατούμενος για ενδοοικογενειακή βία.

Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Παπαθανασίου έδωσε εντολή για άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

«Αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Η ανακοίνωση

Αναφορικά με δημοσιεύματα του τύπου που έλαβαν χώρα σήμερα 4 Μαΐου 2023, σχετικά με καταγγελία δεκαεπτάχρονου ημεδαπού προς την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης, η οποία αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια κράτησής του σε Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων υπέστη σεξουαλική και σωματική κακοποίηση, ενημερώνουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου διέταξε άμεση πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προς την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να αποδοθούν ενδεχόμενες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Αποτελεί προτεραιότητα των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας η εις βάθος διερεύνηση καταγγελιών που προσβάλλουν το Κράτος Δικαίου και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των νόμων κατά παντός υπευθύνου.

cretapost.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr