search-button
cross-out

Ξέσπασε η μητέρα του Άλκη στη δίκη-Tο δικό μου παιδί άφησε τις σπουδές του στη μέση»

Ξέσπασε η μητέρα του Άλκη Καμπανού κατά τη δίκη για τη δολοφονία του, η οποία συνεχίζεται σήμερα με την απολογία του 6ου κατηγορούμενου.
Ξέσπασε η μητέρα του Άλκη στη δίκη-Tο δικό μου παιδί άφησε τις σπουδές του στη μέση»

Ο 6ος κατηγορούμενος κατά την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ζήτησε συγγνώμη στην οικογένειά του.

Ξέσπασε η μητέρα του Άλκη Καμπανού κατά τη δίκη για τη δολοφονία του, η οποία συνεχίζεται σήμερα με την απολογία του 6ου κατηγορούμενου.

Η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού κατά την διάρκεια της απολογίας, όπου ο 6ος κατηγορούμενος, αναφέρθηκε και στις σπουδές του μετά από ερώτηση προς την έδρα.

Ο 24χρονος κατηγορούμενος είπε πως συνεχίζει τις σπουδές του και θέλει να τις τελειώσει ακόμη και αν βρίσκεται στη φυλακή. Τότε, η μητέρα του Άλκη φώναξε «το δικό μου παιδί δεν θα πάρει όμως πτυχίο, άφησε τις σπουδές στη μέση», με το ακροατήριο να την χειροκροτά.

Ο νεαρός που απολογούταν σήμερα έχει καταγωγή από τις Σέρρες και βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών. Τη μοιραία νύχτα επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο από τα τρία που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι.

Κατά την έναρξη της απολογίας του ζήτησε συγγνώμη στην οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη, λέγοντας αρχικά πως «δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο αυτών των ανθρώπων».

Τι κατέθεσε ο 6ος κατηγορούμενος
«Λίγη ώρα μετά τις 23:00 φτάσαμε στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο με τον πέμπτο κατηγορούμενο, αφού τον πήρε τηλέφωνο ο τέταρτος κατηγορούμενος και του είπε να περάσουμε. Εγώ πίστευα πως θα πάμε εκεί να πιούμε καμία μπύρα. Όταν φτάσαμε, ήταν ήδη εκεί όλοι οι συγκατηγορούμενοι και υπήρχαν συζητήσεις για ένα οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο, κάποιοι Αρειανοί είχαν κυνηγήσει οπαδούς του ΠΑΟΚ και συζητιόταν αν θα πάμε εμείς στη Χαριλάου, να βρούμε καμία παρέα Αρειανών, να τους κυνηγήσουμε, τουλάχιστον εγώ αυτό είχα καταλάβει. Δεν το σκέφτηκα καλά εκείνη την στιγμή».

«Ξεκινήσαμε να πάμε στη Χαριλάου. Μας είπαν να πάμε και πήγαμε. Δεν υπήρχε συνεννόηση. Μπροστά μας ήταν το Citroen γιατί ήξερε τους δρόμους. Κατέβηκα από τους τελευταίους. Από το σύνδεσμο πήρα έναν σιδερένιο σωλήνα, αλλά αντικείμενα δεν είδα. Το πήρα για παν ενδεχόμενο. Για να προστατέψω τον εαυτό μου. Γι’ αυτό το έβαλα στο πορτ μπαγκάζ».

Στη συνέχεια όπως είπε, οι κατηγορούμενοι έφτασαν στη διασταύρωση των οδών Πλαστήρα με Γαζή όπου και αντιλήφθηκαν την παρέα του Άλκη στα σκαλιά της πολυκατοικίας, με το Citroen να σταματάει πρώτο και έπειτα και το δεύτερο όχημα, που επέβαινε ο 6ος κατηγορούμενος που απολογείται σήμερα.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος μας έκανε νόημα με το χέρι να παραμείνουμε στο αυτοκίνητο μας. Έτσι, κατέβηκαν τρία άτομα από το πρώτο όχημα, και τότε μας προσπέρασε το Polo και έστριψε. Πλησιασαν τα παιδιά οι πρώτοι τρεις, και ταυτόχρονα ήρθαν και τρία άτομα από το Polo, οπότε συνολικά στα σκαλιά εκείνη την στιγμή ήταν έξι άτομα από τους δικούς μας. Τότε άρχισε και η φασαρία, γινόταν χαμός, στην αρχή δεν είχα καταλάβει τίποτα».

«Μετά από λίγο διέκρινα τον 2ο κατηγορούμενο να δίνει μια μαχαίρια σε ένα από τα παιδιά. Μετα από λίγο κατεβήκαμε και εμείς από το αμάξι μας. Πήρα τον σιδερένιο σωλήνα έκανα 2-3 βήματα και γύρισα πίσω. Φοβήθηκα. Άφησα τον σωλήνα και περίμενα δίπλα στο αμάξι. Όταν ξεκίνησε η φασαρία μόνο τον 2ο κατηγορούμενο διέκρινα».

«Άκουγα φωνές και κραυγές, δεν μπόρεσα να διακρίνω ακριβώς. Είδα το ξύλο σηκωμένο στον αέρα. Μετά έμαθα ποιος το κρατούσε. Μετά τους είδα να γυρνάμε πίσω στα αμάξια. Είδα κάποια άτομα να ανεβαίνουν και να βρίζουν. Την επόμενη μέρα όταν έμαθα τι συνέβη από το ίντερνετ, δεν το πίστευα. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Μακάρι να μην έπαιρνα αυτή την απόφαση».

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr