search-button
cross-out

Ξέσπασε ο σύζυγος θύματος στη δίκη του ψευτογιατρού: Δεν πήρε όπλο να την πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με τα ματζούνια του. Είναι ένας ψυχοπαθής…

Δίκη ψευτογιατρού: Σύζυγος γυναίκας που έπασχε από καρκίνο ξέσπασε σε βάρος του Dr Kontos στη δίκη
Ξέσπασε ο σύζυγος θύματος στη δίκη  του ψευτογιατρού: Δεν πήρε όπλο να την πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με τα ματζούνια του. Είναι ένας ψυχοπαθής…

Με την κατάθεση μάρτυρα που έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο, όταν εκείνη ακολούθησε τη θεραπεία του «ψευτογιατρού», συνεχίστηκε η δίκη του τελευταίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η σύζυγος του μάρτυρα βρέθηκε με όγκο στο στήθος, τον οποίο αφαίρεσε, ενώ όταν έγινε μετάσταση στους λεμφαδένες οι γιατροί της πρότειναν χημειοθεραπείες. «Στο μεταξύ η γυναίκα μου πολιτεύονταν. Την ενδιέφερε η εικόνα της. Δεν ήθελε χάσει τα μαλλιά της και το στήθος της. Ήταν κουμπωμένη. Άρχισε να πηγαίνει με μια φίλη της στις εκκλησίες. Πήγε μια Κυριακή στον Άγιο Φανούριο και εκεί είχε πρόβλημα με καρκίνο στον προστάτη ο ιερέας, ο οποίος πίστευε στα βότανα. Ο ιεράς είχε γνωρίσει τον Κόντο και πίστευε ότι είναι γιατρός. Είπε στη γυναίκα μου πως «υπάρχει ένας γιατρός που δεν θα χρειαστεί να κάνεις χημειοθεραπείες». Εγώ ξαφνιάστηκα που πήγαινε στις εκκλησίες. Στον Άγιο Φανούριο συνάντησε τον Κόντο. Ήταν μαζί με τη φίλη της» κατάθεσε ο μάρτυρας.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η γυναίκα του κατέγραφε σε ημερολόγια όσα ζούσε εκείνη την περίοδο. «Με είχε ενοχλήσει αφάνταστα μια ημέρα που την άκουσα να μιλάει με τον Κόντο σε ανοιχτή ακρόαση. Της έκανε πλύση εγκεφάλου, της έλεγε «δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις». Είπε στη γυναίκα μου: «Τι πιστεύεις πως είναι ο Θεός;». Εκείνη αντέδρασε. Της είπα μιλάς με γιατρούς δεν μπορείς να θεραπεύσεις τον καρκίνο με σκόρδα, παντζάρια και βότανα. Της είπα ότι ο άνθρωπος είναι απατεώνας. Τσακωνόμασταν συνέχεια. Έφτασα στο σημείο να φύγω από το σπίτι γιατί μαλώναμε. Γνωρίζω τι γίνεται έξω στην κοινωνία. Πολιτεύτηκα και εγώ. Είμαι οικονομολόγος, σπούδασα στην Αμερική» είπε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε πως προειδοποίησε τη σύζυγο του.

«Της έλεγα «Μαρία αυτός ο άνθρωπος κάτι κρύβει» και εκείνη μου απαντούσε «όλα τα ξέρεις εσύ». Μέχρι τότε εγώ δεν τον είχα δει. Της ζητούσα συνεχώς να μη χάνει το χρόνο της. «Έχουμε επιστήμονες το καλύτερο χειρούργο. Ήταν τότε στο πρώτο στάδιο, ήταν μια ρουτίνα, θα αφαιρούσε το στήθος και θα ζούσε. Της έλεγα έχουμε παιδιά θέλω να τα δεις να μεγαλώνουν» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Δίκη ψευτογιατρού: Είχε μεταστάσεις και αυτός της έλεγε να τρώει παντζάρια και μήλα

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η γυναίκα του, παρά τις δικές του παρατηρήσεις, ήθελε να ακολουθήσει τις θεραπείες του «ψευτογιατρού», προσπαθώντας να βρει χρήματα για να τον πληρώσει. «Πάντα είχα ένα ποσό και στο σπίτι. Είπα στο δεύτερο γιο μου σε περίπτωση που πάθω κάτι έχω 30.000 δολάρια, είστε Αμερικανοί πολίτες αν πάθω κάτι, θα πάτε όλοι στην Αμερική. Η γυναίκα μου πίεζε το γιο μου και του ζητούσε τα λεφτά. Όταν συναντήθηκε με τον Κόντο της πρότεινε ενέσεις αρτεμισήνης. Κάθε Κυριακή πήγαινε στον Άγιο Φανούριο, δεν ήθελε να πάμε κάπου αλλού μαζί. Κάποια στιγμή ο μεγάλος γιατρός που κατέστρεψε την οικογένειά μου της χάρισε την Καινή Διαθήκη. Της έδινε βότανα. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν η γυναίκα μου πέθανε δενΤ βρήκαμε ποτέ χρήματα».

Η σύζυγος του μάρτυρα επέμενε με τις θεραπείες του Dr Kontos παρά τις συστάσεις των γιατρών της για χημειοθεραπείες.

«Πήγαμε στο γιατρό και εκείνος αμέσως της είπε ότι έπρεπε να κάνει χημειοθεραπείες. Αντί για αυτό εκείνη έκανε κάτι ζουμιά, που της έλεγε ο μεγαλογιατρός, κατσαρόλες ολόκληρες με βότανα που της είχε δώσει ο μεγάλος επιστήμονας. Είχε γεμίσει ένα σπίτι με μπουκάλια και βότανα. Της έλεγα «σταμάτα τα όλα θέλω να κάνεις χημειοθεραπείες, πήγαινε στο γιατρό, μην ασχολείσαι με τέτοια πειράματα». Εκείνη μου απαντούσε «με κουράρει ο Κόντος» και αυτό με τρέλαινε».

Τελικά, η γυναίκα έκανε το 2018 εξετάσεις κι βρέθηκαν τρεις όγκοι σε προχωρημένο στάδιο. «Είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Ο γιατρός της είπε ότι άργησε. Πήρε τον μεγάλο γιατρό και εκείνος της έλεγε «δεν θα σε αφήσω να πεθάνεις». Της έλεγε να τρώει μήλα τρεις φορές την εβδομάδα και σκόρδα. «Της έλεγα τι είναι αυτά που κάνεις δε παλεύεται ο καρκίνος με σκόρδα και παντζάρια» είπε ο μάρτυρας.

Πάρεδρος: Πως ο κατηγορούμενος δικαιολογούσε την επιδείνωση της υγείας της;

Μάρτυρας: Της έλεγε ότι είναι καλά, να συνεχίσει τα βότανα, να μη φοβάται που έκανε νέο όγκο. Ότι η θεραπεία του ήταν εναλλακτική με βότανα, με σωστή διατροφή και βιταμίνες. Της έλεγε ότι θα μικρύνουν οι όγκοι και θα εξαφανιστούν και ότι «θα είσαι πάντα καλά». Της έλεγε μη πιστεύεις τις βλακείες των γιατρών και ότι αυτή τη λύση που είχε αυτός, οι γιατροί δεν την προωθούν γιατί θέλουν να πουλάνε χημειοθεραπείες. Της έλεγε ότι θα συρρικνώσει τους όγκους με ενέσεις αρτεμισήνης.

Δίκη ψευτογιατρού: Του μίλαγε μέχρι την ημέρα που πέθαινε
Λίγο καιρό αργότερα, ο μάρτυρας διαπίστωσε ότι έλειπαν όλα τα χρήματα που είχαν στο σπίτι τους και απευθύνθηκε στη γυναίκα του.

«Μίλησα με τη γυναίκα μου και μου είπε πως τα έχει ανάγκη και πως έπρεπε να σώσει τον εαυτό της. Δεν ήταν μόνο τα 30.000 δολάρια ήταν και άλλα 25.000 ευρώ δικά της, ποσό για το οποίο δεν έλεγε τι το έκανε. Θεωρούσε ότι ήμουν εναντίον της. Μέσο όρο έχουν φύγει 35.000 ευρώ. Τελικά φτάσαμε σημείο να μου λέει, «δε θέλω το γιατρό». Μου ζητούσε να πηγαίνουμε σε εκκλησίες».

Στις 6 Νοεμβρίου 2018 η γυναίκα πείσθηκε να πάει στον γιατρό για να δει σε τι στάδιο βρίσκεται. «Το στήθος είχε πρηστεί και είχε μελανιάσει. Ο γιατρός της είπε να κάνει χειρουργείο και χημειοθεραπείες. Δεν άκουγε. Της έλεγα «καταλαβαίνεις ότι πέφτεις από τον γκρεμό; Θα πεθάνεις, έχουμε τρία παιδιά». Της είπα ότι ήταν η τελευταία της ευκαιρία. Ήθελε να σκεφθεί και τελικά είπε στον γιο μου πως αν πήγαινα να την πάρω να πάμε στο νοσοκομείο να μην με αφήσει. Μέχρι την ημέρα που πέθανε, την ημέρα των γενεθλίων της, 1η Απριλίου, μίλαγε με τον κύριο που έχω πίσω μου. Δεν μπορούσα να αντέξω το γεγονός ότι δεν ήταν γιατρός και το έπαιζε γιατρός. Αυτό με σκότωνε αλλά δεν μπορούσα να το αποδείξω».

Δίκη ψευτογιατρού: Δεν πήρε το όπλο να την πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με τα ματζούνια
Όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, «κάποια στιγμή την έπεισε ο γιος μου να πάνε στο «Σωτηρία». Έκανε εξετάσεις και είχε πλέον όλο το σώμα της μεταστάσεις μέχρι και τον εγκέφαλο και εκείνη έπαιρνε τα βότανα και τις σταγόνες κάνναβης. Πήγαμε στο γιατρό αλλά είχαμε χάσει το τρένο. Πίστεψε σε ένα απατεώνα που της πήρε τη ζωή. Δεν πήρε το όπλο να τη πυροβολήσει αλλά τη σκότωσε με αυτά τα σκευάσματα. Ας ζήταγε τα 30.000 ευρώ από εμένα θα του τα έδινα και θα την πήγαινα στους γιατρούς. Θα ζούσε ήταν δεύτερο στάδιο, υπόθεση ρουτίνας. Αυτή η πειθώ που είχε, δεν ξέρω τι χάρισμα είναι αυτό. Έχει μυαλό αλλά ας το χρησιμοποιούσε για το καλό της κοινωνίας».

Κλείνοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε: «Τα ζω ξανά, πηγαίνω στον τάφο της και της λέω ότι είχε να κάνει με έναν απατεώνα. Για μια χούφτα λεφτά δεν μπορείς να παίζεις με την αγωνία ενός ανθρώπου, που νοσεί. Έβλεπα και στενοχωριόμουν τη γυναίκα μου, από 65 κιλά να έχει φτάσει στα 45, δεν μπορούσε να πάει στο μπάνιο ούτε να πλύνει τα μαλλιά της. Η σύζυγος μου ενθουσιάστηκε με το μεγάλο ψέμα πως αυτός είναι γιατρός, έχει κάνει σπουδές στην Ελβετία, πως είναι ογκολόγος, χειρούργος και πίσω από αυτόν ήταν ένας παπάς που επίσης ήταν άρρωστος. Είναι ένας ψυχοπαθής… Της έλεγε ο όγκος σου είναι σαν αυγό, μην πας να κάνεις παρακέντηση, θα γεμίσεις υγρό και μεταστάσεις».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr