search-button
cross-out

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Αυτός είναι ο διοικητής που βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο

Η φωτογραφία του διοικητή ΑΤ που είχε χρηματοκιβώτιο με μετρητά και συμμετέχει στο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε. Ποιος ήταν ο 35χρονος Αλβανός που δολοφονήθηκε σε μαφιόζικη επίθεση στο βενζινάδικο στη Νίκαια τον Νοέμβριο και είχε πάρει παράνομα έγγραφα από την εγκληματική οργάνωση.
Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Αυτός είναι ο διοικητής που βρέθηκε με 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο

Μπροστά σε μια μεγάλη επιτυχία βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. καθώς κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα που προμήθευε με πλαστές ταυτότητες και έγγραφα μετανάστες, έτσι ώστε να γίνονται παράνομα οι ελληνοποιήσεις τους. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως στο συγκεκριμένο κύκλωμα είχε απευθυνθεί και ο 35χρονος που δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο στο πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στη Νίκαια, έτσι ώστε να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα.

κύκλωμα διοικητής
Ο διοικητής του ΑΤ που είχε συμμετοχή στο κύκλωμα με τις πλαστές ταυτότητες.

Κύκλωμα επίορκων: Ποιο ήταν το όνομα που πήρε ο 35χρονος Αλβανός για να μην καταζητείται

Όπως έγραψε νωρίτερα το Newsbomb.gr, οι Αρχές βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτοφανή σύνδεση δυο υποθέσεων που απασχόλησαν έντονα τον τελευταίο μήνα την Αστυνομία. Η πρώτη ήταν η δολοφονία του 35χρονου Αλβανού, ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στη Νίκαια, και η δεύτερη αυτή του κυκλώματος των πλαστών ταυτοτήτων και εγγράφων που χρησιμοποιούνταν για παράνομες ελληνοποιήσεις.

Το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης στη Νίκαια, είχε προμηθευτεί πλαστή ταυτότητα και έγγραφα από το συγκεκριμένο κύκλωμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος ήταν καταζητούμενος με το πραγματικό, αλβανικό, του όνομα και μέσω των παράνομων εγγράφων που εξασφάλισε, παρουσιαζόταν πλέον ως Έλληνας με το όνομα Στέργιος Μαζνεβίδης. Το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου, ωστόσο, έγινε η μαφιόζικη επίθεση στο βενζινάδικο επί της Λεωφόρου Θηβών στη Νίκαια, με θύμα τον ίδιο.
35χρονος Νίκαια
Ο 35χρονος Αλβανός που δολοφονήθηκε στη Νίκαια είχε πάρει πλαστά χαρτιά με ελληνικό όνομα.ΕΛ.ΑΣ.

Την υπόθεση ερευνούσε όλο αυτό το διάστημα η Ασφάλεια, έχοντας πάρει καταθέσεις και από τον φίλο του θύματος που τραυματίστηκε και βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης. Οι πρώτες πληροφορίες λίγα 24ωρα μετά το συμβάν, ανέφεραν πως το θύμα είχε «ανοικτούς λογαριασμούς», ενώ τώρα υπάρχει η ανακάλυψη των πλαστών εγγράφων από το εν λόγω κύκλωμα.

Το πώς και αν συνδέεται η δολοφονία με τους συλληφθέντες για το κύκλωμα αυτό, θα διαπιστωθεί από τις Αρχές που σε κάθε περίπτωση έπεσαν πάνω σε μια απίστευτη σύμπτυξη δυο υποθέσεων, σε διάστημα 15 ημερών.

Κύκλωμα με πλαστές ταυτότητες: Έβγαλαν κέρδη 5 εκατ. ευρώ σε 8 χρόνια – 34 οι εμπλεκόμενοι ένστολοι

Σε 5 εκατ. ευρώ υπολογίζουν οι αστυνομικές αρχές ότι ανέρχονται τα κέρδη του κυκλώματος που εξέδιδε πλαστές ταυτότητες και άδειες παραμονής σε μετανάστες.

Κατά τις έρευνες εντοπίστηκαν σε μετρητά 600.000 ευρώ εκ των οποίων τα 320.000 ευρώ βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο αξιωματικού και διοικητή αστυνομικού τμήματος. Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι μπορεί να συνελήφθησαν 10 αστυνομικοί αλλά οι κατηγορούμενοι ένστολοι είναι 34 ενώ η «ταρίφα» για κάθε ταυτότητα ανερχόταν στις 30.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους 20 συλληφθέντες βρίσκονται ένας Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , μια Υπάλληλος Ληξιαρχείου Ο.Τ.Α, ένας δικηγόρος και οκτώ πολίτες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το κύκλωμα λειτουργούσε για περισσότερα από οχτώ χρόνια έχοντας δομημένη οργάνωση και διακριτούς ρόλους των μελών του.

Όπως προκύπτει από την έρευνα«πελάτες» του κυκλώματος ήταν κυρίως Αλβανοί κακοποιοί οι οποίοι έναντι αντιτίμου που έφτανε τις 4.000 ευρώ αποκτούσαν ταυτότητα ομογενούς από την πρώην ΕΣΣΔ. Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται να είχε ο αξιωματικός – διοικητής αστυνομικού τμήματος της Δυτικής Αττικής, στην κατοχή του οποίου φέρεται να βρέθηκε χρηματικό ποσό 320.00 ευρώ που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Η ανακοίνωση για την εξάρθρωση του κυκλώματος με τις πλαστές ταυτότητες

Μετά από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν πρωινές και απογευματινές ώρες της 30–11–2021, εντός των ορίων του αυτοφώρου 20 άτομα μεταξύ των οποίων: εννέα εν ενεργεία αστυνομικοί (εκ των οποίων ένας αξιωματικός), ένας Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , μια Υπάλληλος Ληξιαρχείου Ο.Τ.Α, ένας δικηγόρος και οκτώ πολίτες. Συνολικά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, στην εγκληματική οργάνωση υπάρχουν στοιχεία ότι εμπλέκονται 34 αστυνομικοί.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της Υπηρεσίας και τη συνδυαστική αξιολόγηση των συλλεχθέντων αποδεικτικών στοιχείων έχει προκύψει, ότι τουλάχιστον από 26–04–2013 έως και 30–11–2021, είχε συγκροτηθεί εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη κυρίως από Έλληνες, παλιννοστούντες πρώην χωρών Ε.Σ.Σ.Δ., αστυνομικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση γνησίων (τυπικά) ελληνικών δελτίων ταυτότητας, ελληνικών διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης σε αλλοδαπούς υπηκόους με βαρύ ποινικό μητρώο επιδιώκοντας την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Παράλληλα, διευκόλυναν την παράνομη παραμονή στη χώρα των αλλοδαπών υπηκόων, που απολάμβαναν όλα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, όπως έκδοσης αριθμού φορολογικού μητρώου, αριθμού μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, παραπλανώντας τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες, δυσχεραίνοντας ταυτόχρονα τυχόν έρευνες των Αστυνομικών Αρχών που θα αποσκοπούσαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη ορισμένων εξ’ αυτών (με βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν) και επιπλέον διευκολύνοντας την έξοδό τους από την Ελλάδα προς άλλες Χώρες, ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν (SCHENGEN), όπου και ορισμένοι κάτοχοι των «πλαστών» εγγράφων συνελήφθησαν.

Ο τρόπος δράσης («modus operandi») της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία ήταν ιεραρχικώς δομημένη, πολυμελής, πολύπλοκη και καθόλου τυχαία, με διακριτούς και αλληλένδετους των μελών της ρόλους, με το κάθε μέλος να υποτάσσεται στη βούληση της ολότητας (Διευθύνοντα – εγκέφαλο της οργάνωσης), μη δυνάμενο να εφαρμόσει μόνο του το σχέδιό του, καθιστώντας κοινωνούς και τα λοιπά μέλη και επιδιώκοντας τον κοινό εγκληματικό σκοπό σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων Έλληνα πολίτη, κυρίως σε αλλοδαπούς αλλά και σε ημεδαπούς είτε με τη χρήση ψευδών στοιχείων μη υπαρκτών ατόμων, είτε με τη χρήση στοιχείων ομογενών, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στο εξωτερικό και είχαν πλήρη άγνοια των ενεργειών της οργάνωσης, είτε με τη χρήση στοιχείων υπαρκτών ημεδαπών, κατόπιν προηγηθείσας ψευδούς δήλωσης απώλειας προηγούμενου νομίμως εκδοθέντος δελτίου ταυτότητας, είτε με τη χρήση των πραγματικών τους στοιχείων ταυτότητας, μέσω παράνομης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.

Με τη χρήση των ανωτέρω, οι ενδιαφερόμενοι επετύγχαναν κατά περίπτωση, την ελεύθερη παραμονή και κίνηση τους στη Χώρα, την απόκρυψη τυχόν ποινικού τους παρελθόντος, την απρόσκοπτη έξοδό τους από τη Χώρα και την ελεύθερη κίνηση και διαμονή σε χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ζώνης Σένγκεν (SCHENGEN), την έκδοση αδειών οδήγησης, την κατάρτιση νέων ή τη χρήση υπαρκτών φορολογικών μητρώων και την κατ’ επέκταση σύσταση εταιρειών και επιχειρήσεων και τη σύναψη συμβάσεων και συμβολαίων οιασδήποτε μορφής.
Για την έκδοση κάθε εγγράφου, ο ενδιαφερόμενος κατέβαλε χρηματικό ποσό ύψους τουλάχιστον τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000,00 €). Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί πάνω από 600.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, υπολογίζεται ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, ανέρχεται σε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ (5.000.000,00 €). Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Διοικητή και τα στελέχη της Υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων τη συνέχιση των ερευνών και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με σκοπό οι ένοχοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Photo: INTIME / combined

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

Αναγνωρίζετε το μωράκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός
Lifestyle news

Αναγνωρίζετε το μωράκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Ηράκλειο: Συγκλονίζει ο αδερφός καρκινοπαθούς που αυτοκτόνησε – «Δεν άντεχε άλλο τον πόνο»
Ελλάδα

Ηράκλειο: Συγκλονίζει ο αδερφός καρκινοπαθούς που αυτοκτόνησε – «Δεν άντεχε άλλο τον πόνο»

Η Sophia, το μοναδικό ρομπότ με IQ υψηλότερο από τον Einstein, που μιλάει ελληνικά δίνει την πρώτη της συνέντευξη. Θα αφήσει τον Γρηγόρη να την φιλήσει;
TV Program

Η Sophia, το μοναδικό ρομπότ με IQ υψηλότερο από τον Einstein, που μιλάει ελληνικά δίνει την πρώτη της συνέντευξη. Θα αφήσει τον Γρηγόρη να την φιλήσει;

Μελαχρινή και όμορφη όπως η μαμά της: Η κόρη της Ράνιας Τζίμα στήθηκε μπροστά στην κάμερα λίγο πριν τις ειδήσεις και έκλεψε τα βλέμματα
Lifestyle

Μελαχρινή και όμορφη όπως η μαμά της: Η κόρη της Ράνιας Τζίμα στήθηκε μπροστά στην κάμερα λίγο πριν τις ειδήσεις και έκλεψε τα βλέμματα

Ηράκλειο: «Είχαν προηγούμενα» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων για τον ξυλοδαρμό της 15χρονης μαθήτριας
Ελλάδα

Ηράκλειο: «Είχαν προηγούμενα» λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων για τον ξυλοδαρμό της 15χρονης μαθήτριας

Serial killer συμμετείχε σε τηλεπαιχνίδι ενώ η αστυνομία τον έψαχνε για βιασμούς και δολοφονίες παιδιών
Κόσμος

Serial killer συμμετείχε σε τηλεπαιχνίδι ενώ η αστυνομία τον έψαχνε για βιασμούς και δολοφονίες παιδιών

Σασμός: Αποκαλύψεις κρυμμένων μυστικών ανοίγουν νέα μέτωπα στις σχέσεις των προσώπων, ενώ μία άφιξη θα κλονίσει την εμπιστοσύνη ενός ζευγαριού!
TV Program

Σασμός: Αποκαλύψεις κρυμμένων μυστικών ανοίγουν νέα μέτωπα στις σχέσεις των προσώπων, ενώ μία άφιξη θα κλονίσει την εμπιστοσύνη ενός ζευγαριού!

Ο εγγονός του αξέχαστου Βασίλη Αυλωνίτη, ανοίγει την ψυχή του και δείχνει τα προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου ηθοποιού:Ότι περίσσευε από τα χρήματα του τα διέθετε στον ιππόδρομο και στην τσόχα…και καλά έκανε, δικά του ήταν!
Zina's Blog

Ο εγγονός του αξέχαστου Βασίλη Αυλωνίτη, ανοίγει την ψυχή του και δείχνει τα προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου ηθοποιού:Ότι περίσσευε από τα χρήματα του τα διέθετε στον ιππόδρομο και στην τσόχα…και καλά έκανε, δικά του ήταν!

zinapost.gr