search-button
cross-out

La Repubblica: «Η ομάδα είχε επενδύσει στην Καϊλή»

Φως στα έργα και τις ημέρες των «εγκεφάλων» του Qatar-Gate ρίχνουν οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ιταλικών και βελγικών εφημερίδων.
La Repubblica: «Η ομάδα είχε επενδύσει στην Καϊλή»

H Εύα Καϊλή παραδέχθηκε ότι κάλεσε τον πατέρα της να ξεφορτωθεί τα χιλιάδες ευρώ που βρίσκονταν στο σπίτι της, όπως επίσης και ότι γνώριζε για τις ενέργειες του Παντζέρι και τις βαλίτσες με τα μετρητά, όπως αποκαλύπτουν σήμερα οι εφημερίδες La Repubblica και Le Soir. Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής που θεωρείται «εγκέφαλος» της ομάδας, έδινε στην Καϊλή μέχρι και οδηγίες συμπεριφοράς για τις επαφές με τους εκπροσώπους του Κατάρ.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «η Εύα Καϊλή κατηγορείται ότι παρενέβη προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Κατάρ, έχοντας συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ» με εντολή Παντζέρι. Ο τελευταίος «έδινε εντολές μέσω του συντρόφου της» αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Για να γίνει ακόμα πιο σαφές, μάλιστα, το πώς λειτουργούσε η ομάδα ο Παντζέρι εμφανίζεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να λέει στον Τζιόρτζι: «Η Εύα πρέπει να σταματήσει να μιλάει ολλανδικά. Πες της να σταματήσει».

«Η ομάδα είχε επενδύσει στην Καϊλή»
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει η La Reppublica στη δικογραφία αναφέρεται ότι συνελήφθη «γιατί προκάλεσε σοβαρή ζημιά σε θέματα ασφαλείας» καθώς το κύκλωμα των Παντζέρι-Τζιόρτζι «θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική ζημιά στην ισορροπία της δημοκρατίας». Η εκτίμηση των εισαγγελικών αρχών είναι ότι τόσο η Εύα Καϊλή όσο και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι δεν έχουν πει όλα όσα γνωρίζουν και είναι πεπεισμένοι, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής ήταν στο επίκεντρο του σχεδίου της κλίκας Παντζέρι.

«Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι βελγικές αρχές είναι ότι «η ομάδα είχε επενδύσει στην Καϊλή» αναφέρει η La Repubblica προσθέτοντας ότι «για να υποστηρίξει τα συμφέροντα του Μαρόκου και του Κατάρ η ομάδα των Παντζέρι και Τζιόρτζι επηρέαζε τις συναντήσεις των μελών της επιτροπής και της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Mε αυτό τον τρόπο επανέρχονται ιστορίες για τις ενέργειες του Παντζέρι στους κόλπους των ευρωπαίων Σοσιαλιστών καθώς η Ελλάδα δεν δικαιούνταν θέση αντιπροέδρου αλλά μετά από «σκληρή» δουλειά ειδικά από Ισπανούς κοντά στην αντιπρόεδρο Ιράτχε Γκαρσία, οδήγησαν στην εκλογή της Εύας Καϊλή επιβεβαιώνοντας ότι όλα όσα αποκαλύπτονται για το Qatargate έχουν ιταλικό χρώμα» προσθέτει η La Repubblica.

H ομολογία της Καϊλή
Η ιταλική εφημερίδα, όπως και η βελγική Le Soir, παρουσιάζουν και την ομολογία της Εύας Καϊλή στο Βέλγο εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ. «Είναι αλήθεια, γνώριζα για τις δραστηριότητες του κ. Παντζέρι. Και γνώριζα ότι στο σπίτι μου υπήρχαν βαλίτσες με χρήματα» εμφανίζει να λέει η Καϊλή σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως να μην μπορούσε να κάνει διαφορετικά καθώς από τη στιγμή που οι Βέλγοι αστυνομικοί της χτύπησαν την πόρτα, έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα».

Η ιταλική εφημερίδα, επικαλούμενη δικαστικά έγγραφα, αναφέρει, επίσης, ότι η Εύα Καϊλή «προσπάθησε να ενημερώσει τον Παντζέρι και άλλους δύο ευρωβουλευτές για την εν εξελίξει έρευνα» εξηγώντας για ποιον λόγο αποφασίστηκε η σύλληψη της Ελληνίδας ευρωβουλευτή «ξεπερνώντας» την ασυλία της.

Tι υποστηρίζει η αδερφή της Καϊλή
Φως στο ρόλο της αδερφής της Εύας Καϊλή, Μανταλένα επιχειρεί να ρίξει η εφημερίδα Corriere della Serra, μετά τα δημοσιεύματα ότι και η ίδια είναι αντικείμενο ερευνών. Η Μανταλένα Καϊλή υποστηρίζει στην ιταλική εφημερίδα ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη αλλά δημοσιεύματα και «εντυπώσεις» που έχουν σχηματιστεί στην κοινή γνώμη, προσθέτοντας ότι στη δική της υπόθεση δεν υπάρχει νομική βάση για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος της.

Η ίδια επιμένει στη θέση ότι δεν έχει λάβει χρήματα «και αναρωτιέται γιατί θα πρέπει να σχολιάσει «παράνομες ενέργειες που δεν προκύπτουν από έγγραφα». Η Corriere della Serra αναφέρει, επίσης, ότι η Μανταλένα Καϊλή γνωρίζει καλά τον Φραντσέσκιο Τζιόρτζι, τον σύντροφο της αδερφής της, Εύας, «καθώς τους φιλοξένησε στο σπίτι της στην Αθήνα για 16 μήνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά δεν θέλει να κάνει καμία αναφορά στο πρόσωπό του 35χρονου, του οποίου ο πατέρας είναι παλαιός φίλος του Αντόνιο Παντζέρι (σ.σ. του φερόμενου ως «εγκέφαλου» του Qatargate)».

Οι δημοσιογράφοι της ιταλικής εφημερίδας ρώτησαν την Μανταλένα Καϊλή για τις πληροφορίες περί έρευνας για τη Elontech με την ίδια να απαντά ότι δεν είναι ΜΚΟ αλλά «ένα επιστημονικό παρατηρητήριο για τις νέες τεχνολογίες».

Στο ερώτημα αν έχει λάβει χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η αδερφή της Εύας Καϊλή απαντά «ούτε ένα ευρώ» ενώ στο δεύτερο ερώτημα αν υπάρχει κάποια σύνδεση με τις Βρυξέλλες, απαντά «παρευρεθήκαμε στην τέταρτη συνεδρίαση για την τεχνητή νοημοσύνη που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συνεργασία της UNESCO, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ».

Πηγή:  newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

Σοκ στην Κρήτη: Αυτοκτόνησε μέσα στην επιχείρησή του με πυροβόλο όπλο
Ελλάδα

Σοκ στην Κρήτη: Αυτοκτόνησε μέσα στην επιχείρησή του με πυροβόλο όπλο

Βασιλιάς Κάρολος: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά» – Το συγκινητικό μήνυμα
Lifestyle news

Βασιλιάς Κάρολος: «Θα συνεχίσω να υπηρετώ το έθνος με όλη μου την καρδιά» – Το συγκινητικό μήνυμα

Σασμός: Η Νάντια κάνει μία αποκάλυψη στον εισαγγελέα, η οποία ανατρέπει όλα τα δεδομένα
TV Program

Σασμός: Η Νάντια κάνει μία αποκάλυψη στον εισαγγελέα, η οποία ανατρέπει όλα τα δεδομένα

Tattoo artist που κατηγορείται για μαστροπεία σε 2 κυκλώματα: Μου είπε πως ήταν 18 ετών και μου ζήτησε να της κάνω ένα τατουάζ και για πληρωμή να κάνουμε σεξ….
Zina's Blog

Tattoo artist που κατηγορείται για μαστροπεία σε 2 κυκλώματα: Μου είπε πως ήταν 18 ετών και μου ζήτησε να της κάνω ένα τατουάζ και για πληρωμή να κάνουμε σεξ….

Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Με ποια μορφή καρκίνου διαγνώστηκε
Lifestyle news

Αποκάλυψη-βόμβα για την Κέιτ Μίντλετον: Με ποια μορφή καρκίνου διαγνώστηκε

“Ο Παράδεισος των κυριών” – Ο Χριστόφορος μαθαίνει απ’ τη Στέλλα για τις σφαίρες
TV Program

“Ο Παράδεισος των κυριών” – Ο Χριστόφορος μαθαίνει απ’ τη Στέλλα για τις σφαίρες

Κατέθεσε στη ΓΑΔΑ ο Νίκος Σταγόπουλος για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου:  Προ ημερών με πήραν τηλέφωνο και με κάλεσαν σήμερα να…
Zina's Blog

Κατέθεσε στη ΓΑΔΑ ο Νίκος Σταγόπουλος για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου: Προ ημερών με πήραν τηλέφωνο και με κάλεσαν σήμερα να…

Πάτρα-Ο Μάνος Δασκαλάκης περιμένει με πολύ μεγάλη αγωνία και ανυπομονησία  την απόφαση της δικαιοσύνης… Έχει αδικηθεί πάρα πολύ…
Zina's Blog

Πάτρα-Ο Μάνος Δασκαλάκης περιμένει με πολύ μεγάλη αγωνία και ανυπομονησία την απόφαση της δικαιοσύνης… Έχει αδικηθεί πάρα πολύ…

zinapost.gr