search-button
cross-out

Λάρισα: 48χρονος καβγάδισε με την κόρη του για το κινητό και βρέθηκε κρατούμενος

Τον κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τη χτύπησε
Λάρισα: 48χρονος καβγάδισε με την κόρη του για το κινητό και βρέθηκε κρατούμενος

Απρόσμενη τροπή έλαβε η απαίτηση ενός πατέρα από την κόρη του να του παραδώσει το κινητό της τηλέφωνο με αφορμή την κατάχρηση του κινητού και της πολύωρης απασχόλησης των εφήβων με τις νέες τεχνολογίες, κατάσταση που -κατά κοινή ομολογία – αποτελεί την αιτία για έναν από τους πλέον συνηθισμένους λόγους καβγάδων μεταξύ γονέων και παιδιών σε καθημερινή βάση σε πολλές οικογένειες. Η απαίτηση του 48χρονου πατέρα προς τη 14χρονη κόρη του να του παραδώσει το κινητό της τηλέφωνο εξελίχθηκε σε φραστική αντιπαράθεση, με τον 48χρονο, σύμφωνα με τα καταγγελθέντα, να «σπάει» το κινητό και τη νεαρή μαθήτρια του Γυμνασίου να καταφεύγει στο Αστυνομικό Τμήμα.

Δηλώνοντας -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- πως επιθυμεί την ποινική δίωξη του πατέρας της, καθώς, όπως η ίδια κατήγγειλε στην Αστυνομία, «τη χτύπησε στο πρόσωπο και της προκάλεσε σωματικές βλάβες», με αποτέλεσμα ο 48χρονος πατέρας να συλληφθεί κατηγορούμενος για παραβίαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, να παραμείνει κρατούμενος όλο το βράδυ και χθες το μεσημέρι με, κατά πλειοψηφία απόφαση του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας, να κριθεί τελικά ένοχος και να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 12 μηνών (με τριετή αναστολή). Στο πλαίσιο της δίκης χθες, πατέρας και μητέρα περιέγραψαν το «σύνηθες» πρόβλημα των σημερινών γονέων, αυτό της πολύωρης απασχόλησης των παιδιών με τα κινητά τηλέφωνα. «Απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ, όλη την ημέρα με το κινητό» όπως τόνισε στην απολογία του ο 48χρονος, προσθέτοντας ότι «της πήρα μια φορά το κινητό και έγινε ο χαμός…». «Της ζήτησε το κινητό λόγω κατάχρησης και εκείνη δεν του το έδινε» κατέθεσε νωρίτερα η μητέρα, περιγράφοντας ότι ως γονείς έκαναν παρατηρήσεις στο παιδί τους, «όπως όλοι οι γονείς», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τη γνωστή στους περισσότερους γονείς καθημερινότητα με τα παιδιά τους, με αφορμή και τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Πάντως, τόσο η μητέρα στην κατάθεσή της όσο και ο 48χρονος στην απολογία του τόνισαν χθες προς το Δικαστήριο πως ο πατέρας δεν χτύπησε την κόρη του όπως η ίδια προχθές βράδυ κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα, καταγγελία που εκτιμάται πως αποδόθηκε στην «εν βρασμώ» αντίδραση του «αυστηρού» – όπως χαρακτηρίστηκε- πατέρα να σπάσει το κινητό της κόρης του, επειδή εκείνη αρνήθηκε να του παραδώσει, «εγκαλώντας», μάλιστα, τους γονείς της, γιατί νωρίτερα της ζήτησαν να επιστρέψει σπίτι.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του 48χρονου πατέρα, λέγοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία «δεν προέκυψε με βεβαιότητα» το αδίκημα, ωστόσο το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας με κατά πλειοψηφία απόφαση τον έκρινε ένοχο (για σωματική βλάβη αδυνάμων ατόμων), επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή, με αποτέλεσμα ο 48χρονος πατέρας έπειτα από ένα βράδυ στα κρατητήρια να αφεθεί ελεύθερος.

eleftheria.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr