search-button
cross-out

Λάρισα: «Έκαιγε τα παιδιά της με αναμμένο τσιγάρο»-Στο εδώλιο η μητέρα και δύο ακόμη κατηγορούμενοι

Τι περιγράφεται στο βαρύ κατηγορητήριο για τα δύο παιδιά
Λάρισα: «Έκαιγε τα παιδιά της με αναμμένο τσιγάρο»-Στο εδώλιο η μητέρα και δύο ακόμη κατηγορούμενοι

Στις δικαστικές αίθουσες επιστρέφει στις 19 Οκτωβρίου η υπόθεση που είχε προκαλέσει σοκ στη Λάρισα τον Μάιο του 2025, όταν δύο μικρά αδέλφια, ένα κορίτσι 6 ετών και ένα αγόρι 5 ετών, είχαν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφεραν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους.

Όπως αναφέρει το gegonotanews.gr, η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, με τρία πρόσωπα να κάθονται στο εδώλιο: την 32χρονη μητέρα των παιδιών, τον πρώην σύζυγό της και έναν 50χρονο γνωστό της. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ όσα περιγράφονται παρακάτω αποτελούν στοιχεία της δικογραφίας και του κατηγορητηρίου.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται στις 18 Μαΐου 2025, όταν η μητέρα πήγε ένα από τα παιδιά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα.

Κατά την ιατρική εξέταση, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι και τα δύο αδέλφια είχαν εγκαύματα στο σώμα τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, υπήρξε η εκτίμηση ότι οι συγκεκριμένες βλάβες ενδεχομένως να είχαν προκληθεί από κάφτρα τσιγάρου.

Η διαπίστωση αυτή κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές και ακολούθησε έρευνα από την Αστυνομία και την Εισαγγελία, με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τριών προσώπων. Η 32χρονη μητέρα είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 32χρονη και ο πρώην σύζυγός της αντιμετωπίζουν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος ανηλίκου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, η μητέρα και ο 50χρονος αντιμετωπίζουν κατηγορία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου κάτω των 12 ετών κατά συρροή, ενώ στη μητέρα αποδίδεται επιπλέον και η κατηγορία της έκθεσης κατά συρροή.

Οι πράξεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία φέρεται να τοποθετούνται χρονικά από το 2024 έως και τις 17 Μαΐου 2025.

Ιδιαίτερα σοβαρές είναι οι αναφορές του κατηγορητηρίου για τη μητέρα. Σύμφωνα με όσα της αποδίδονται, φέρεται να προκαλούσε εγκαύματα στα δύο παιδιά με αναμμένο τσιγάρο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δερματικές βλάβες σε διαφορετικά σημεία του σώματός τους.

Για το 6χρονο κορίτσι γίνεται αναφορά σε βλάβες στα άνω και κάτω άκρα. Στην περίπτωση του 5χρονου αγοριού, το κατηγορητήριο αναφέρει τραύματα στα άκρα, στους γλουτούς, στον αυχένα και στο πρόσωπο, μεταξύ άλλων στη δεξιά παρειά.
Κατά την περιγραφή της δικογραφίας, οι πράξεις που αποδίδονται στους κατηγορουμένους ήταν ικανές να προκαλέσουν στα παιδιά έντονο σωματικό και ψυχικό πόνο, καθώς και σοβαρή ψυχική βλάβη.

Οι υπόλοιπες πράξεις που περιγράφονται στη δικογραφία

Σε βάρος της 32χρονης περιλαμβάνονται και επιπλέον αναφορές. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να είχε ζωγραφίσει με σκουρόχρωμο μαρκαδόρο σημεία του σώματος των παιδιών, πράξη που περιγράφεται στη δικογραφία ως προσβολή της τιμής τους.

Παράλληλα, της αποδίδεται ότι εξέθεσε σε κίνδυνο τα δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία βρίσκονταν υπό την προστασία και τη φροντίδα της.

Η δικογραφία περιλαμβάνει επίσης αναλυτικές αναφορές στις πράξεις που αποδίδονται στον πρώην σύζυγο της 32χρονης και στον 50χρονο γνωστό της.

Πλέον, τον λόγο έχει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, όπου αναμένεται να εξεταστούν τα στοιχεία της υπόθεσης και οι επιμέρους ευθύνες που αποδίδονται στα τρία πρόσωπα.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Χάρις Αλεξίου: Η αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή – «Είμαι από το 2004 μόνη μου»
Lifestyle

Χάρις Αλεξίου: Η αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή – «Είμαι από το 2004 μόνη μου»

Λάρισα: «Έκαιγε τα παιδιά της με αναμμένο τσιγάρο»-Στο εδώλιο η μητέρα και δύο ακόμη κατηγορούμενοι
Ελλάδα

Λάρισα: «Έκαιγε τα παιδιά της με αναμμένο τσιγάρο»-Στο εδώλιο η μητέρα και δύο ακόμη κατηγορούμενοι

Εφιάλτης από άκρη σε άκρη στην Κρήτη: Δρόμοι στη θάλασσα, εκκενώσεις, οκτώ εγκλωβισμένοι – Βίντεο
Ελλάδα

Εφιάλτης από άκρη σε άκρη στην Κρήτη: Δρόμοι στη θάλασσα, εκκενώσεις, οκτώ εγκλωβισμένοι – Βίντεο

Το «Φως στο Τούνελ» και η Αγγελική Νικολούλη επιστρέφουν στο  MEGA για  32η σεζόν-Όλες οι λεπτομέρειες
Media

Το «Φως στο Τούνελ» και η Αγγελική Νικολούλη επιστρέφουν στο MEGA για 32η σεζόν-Όλες οι λεπτομέρειες

Σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Χατζηχρήστος: Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ
Lifestyle

Σαν σήμερα, πριν από 25 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Χατζηχρήστος: Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Είμαι συντετριμμένος, δεν είμαι απατεώνας» λέει ο 58χρονος προφυλακισμένος γιατρός
Ελλάδα

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Είμαι συντετριμμένος, δεν είμαι απατεώνας» λέει ο 58χρονος προφυλακισμένος γιατρός

Mάκης Τριανταφυλλόπουλος: Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν ένας αλλοπρόσαλλος άνθρωπος.  Ερχόταν στις εκπομπές μου, έκανε χρήση, έκανε τα πάντα…
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Mάκης Τριανταφυλλόπουλος: Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν ένας αλλοπρόσαλλος άνθρωπος. Ερχόταν στις εκπομπές μου, έκανε χρήση, έκανε τα πάντα…

Φοιτήτρια Ιατρικής έσωσε άνδρα από καρδιακή ανακοπή έξω από το ΕΚΠΑ
Ελλάδα

Φοιτήτρια Ιατρικής έσωσε άνδρα από καρδιακή ανακοπή έξω από το ΕΚΠΑ

zinapost.gr