search-button
cross-out

Λάρισα: Γιατρός εξηγεί τα μεγάλα λάθη που κάνουν ορισμένοι όταν τους δαγκώσει φίδι

Το φίδι επιτίθεται αστραπιαία και δαγκώνει. Πάνω στον πανικό, ορισμένοι κάνουν λάθη. Στη Λάρισα και όχι μόνο. Γιατρός βάζει τα πράγματα στη θέση τους…
Λάρισα: Γιατρός εξηγεί τα μεγάλα λάθη που κάνουν ορισμένοι όταν τους δαγκώσει φίδι

Το φίδι πολλές φορές κρύβεται και πετάγεται ξαφνικά. Στη Λάρισα, οι γιατροί παρατηρούν έξαρση των επιθέσεων και δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις. Στέκονται στο τι πρέπει να κάνει κάποιος που ήρθε αντιμέτωπος με ένα δηλητηριώδες ερπετό και εξηγούν πως χρόνος υπάρχει για να φτάσουν σε νοσοκομείο. Τα λάθη μπορούν να κάνουν τα πράγματα από χειρότερα έως επικίνδυνα.

Έξαρση εμφανίζουν φέτος τα δαγκώματα από φίδια σε ανθρώπους στην Λάρισα. Τόσο που πλέον η καταγραφή τους στα δύο νοσοκομεία της πόλης είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. «Η αλήθεια είναι ότι φέτος υπάρχει μία έξαρση στο δείγμα φιδιού, πιθανώς υπάρχει και μία αύξηση του πληθυσμού των φιδιών. Ήταν μία άνοιξη με πολλές βροχές» τονίζει σε δηλώσεις του ο  διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Μπαμπαλής.

Όπως εξηγεί, πρέπει κατ’ αρχάς να ληφθούν προφυλακτικά μέτρα με πρώτιστό να κοπούν τα χόρτα στις περισσότερες περιοχές. «Τα περισσότερα περιστατικά, συμπληρώνει, αφορούν ανθρώπους που κάνουν δουλειές στην ύπαιθρο, οπότε καλά είναι να έχουν μπότες, κάλτσες, να μην πηγαίνουν δηλαδή σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχουν φίδια με παντόφλες, ξυπόλυτοι κλπ.»

Σε περίπτωση που κάποιος δεχθεί ένα δάγκωμα από φίδι, ο κ. Μπαμπαλής συμβουλεύει πως «το σημαντικό είναι αν μπορέσουν να δουν το φίδι, να μας το περιγράψουν… και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κάνουν τίποτε εκτός από το ότι να προσφύγουν σε μία υγειονομική δομή.

Όλα τα άλλα που κάνει ο κόσμος από φήμες και διαδόσεις είναι πιο επικίνδυνα απ’ το ίδιο το δάγκωμα του φιδιού… Το δάγκωμα του φιδιού που εκτός από τις πολύ σπάνιες περιπτώσεις που εμφανίζεται αλλεργία, είναι βλαπτικό σε διάστημα ωρών και ημερών, δεν είναι κάτι για να τρέχει κανείς στο δευτερόλεπτο. Άρα υπάρχει ο χρόνος να μη κάνει κανείς τίποτε, να ξεπλύνει την πηγή, να βάλει αντισηπτικό και μετά να πάει σε μία υγειονομική δομή».

Πηγή: onlarissa.gr

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr