search-button
cross-out

Λάρισα- κακοκαιρία: Εκκενώθηκαν δύο πολυκατοικίες

Βγήκαν στον αέρα τα θεμέλια
Λάρισα- κακοκαιρία: Εκκενώθηκαν δύο πολυκατοικίες

Οι πολυκατοικίες στη Λάρισα εκκενώθηκαν με τους ενοίκους να προσπαθούν να πάρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα απαραίτητα για να ζήσουν. Αγνώριστη η περιοχή μετά την κακοκαιρία Daniel και τις σαρωτικές πλημμύρες…

Δύο μεγάλες πολυκατοικίες στην περιοχή των Αμπελοκήπων στη Λάρισα εκκενώθηκαν εκτάκτως με απόφαση του Δήμου Λαρισαίων, εξαιτίας διαταραχής εδάφους, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στους ενοίκους, αλλά και στους γείτονες αυτών. Ο λόγος της απόφασης είναι πως υπάρχει στατικός κίνδυνος για τα δύο κτίρια, σύμφωνα με τους αρμόδιους μηχανικούς, καθώς έδαφος βγήκε από τα θεμέλια εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Τα δύο πολυώροφα κτίρια, στα οποία βρίσκονται πολλά διαμερίσματα ανά όροφο έχουν ενδιάμεσά τους ένα οικόπεδο το οποίο σκάφτηκε για να μπουν θεμέλια με σκοπό να ανεγερθεί νέο κτίριο. Όμως το σκαμμένο σημείο γέμισε νερό και το νερό εν συνεχεία «έφαγε» χώμα από θεμέλια των διπλανών κτιρίων.

Τα εν λόγω κτίρια βρίσκονται επί της οδού Γουλιανού στους Αμπελόκηπους και η εφημερίδα «Ελευθερία» συνομίλησε με ενοίκους οι οποίοι με φόβο και ρίσκο, όπως δήλωσαν, έμπαιναν στα σπίτια τους για να πάρουν και τα τελευταία πράγματα, θέλοντας να μετακομίσουν.

«Ένα από εκείνα τα βράδια ακούσαμε κι έναν έντονο θόρυβο από τα βάθη της γης» είπαν χαρακτηριστικά και εν συνεχεία κατάλαβαν πως αυτός προήλθε προφανώς από το βάθος των θεμελίων.

Από το Τμήμα Έκδοσης Οικοδομικών Αδειών της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Λαρισαίων θυροκολλήθηκαν έγγραφα στις δύο οικοδομές. Οι κάτοικοι με αυτά ενημερώνονται πως κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε πως το έδαφος κάτω από τη θεμελίωση των οικοδομών έχει διαταραχθεί και απουσιάζει σε πάχος, «που κρίνεται επισφαλές για τη φέρουσα ικανότητα των οικοδομών» όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση.

newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr