search-button
cross-out

Λάρισα: Καταδικάστηκε ο γιος που σκότωσε στο ξύλο τη μητέρα του – Το άγνωστο οικογενειακό δράμα

Αυλαία σε ένα έγκλημα που συντάραξε τη Λάρισα. Ο γιος σκότωσε στο ξύλο τη μητέρα του, με την άτυχη γυναίκα να υποκύπτει από τις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη…
Λάρισα: Καταδικάστηκε ο γιος που σκότωσε στο ξύλο τη μητέρα του – Το άγνωστο οικογενειακό δράμα

Ήταν Άνοιξη του 2020 όταν η Λάρισα «πάγωνε» από το στυγερό έγκλημα, με τη δολοφονία μητέρας από τα χέρια του γιου της. Ο 32χρονος την ξυλοκόπησε άγρια και την έστειλε σε νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη. Η γυναίκα υπέκυψε τρεις μέρες μετά, με τον γιο της να συλλαμβάνεται και να καταδικάζεται. Οι δικηγόροι του, μίλησαν για όλα όσα είχαν προηγηθεί. Ανέφεραν ότι ο πελάτης τους, είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε και δεν ήταν σε θέση να καταλάβει αυτά που έκανε. Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για έναν άρρωστο γιο που έφτασε στο σημείο να σκοτώσει τη γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο.

Ένοχος για τον θάνατο της 55χρονης μητέρας του κρίθηκε ομόφωνα χθες (04-10-2022) από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στη Λάρισα ένας 32χρονος κάτοικος της πόλης, ο οποίος παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά με μειωμένο καταλογισμό.

Μια «πολύ θλιβερή κατάσταση», όπως τη χαρακτήρισε ο εισαγγελέας της έδρας, καθώς «ο άρρωστος γιος σκότωσε τη μητέρα του» το διάστημα που ο 32χρονος διέκοψε τη φαρμακευτική αγωγή, όπως τονίστηκε χθες στο Δικαστήριο. Το έγκλημα έγινε δύο χρόνια πριν, το μεσημέρι της 27ης Μαρτίου 2020 στο πατρικό τους σπίτι – σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ – όταν ο κατηγορούμενος ξυλοκόπησε τη μητέρα του, επιφέροντάς της «ισχυρά πλήγματα», με την άτυχη 55χρονη να υποκύπτει στις «κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις» έπειτα από τριήμερη νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Την ενοχή του κατηγορουμένου, όπως και πρωτοδίκως, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας νωρίτερα πως «όποια πράξη τέλεσε, την τέλεσε με μειωμένο καταλογισμό». «Ο κατηγορούμενος δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί τον άδικο χαρακτήρα της πράξης του» τόνισε η υπεράσπιση του 32χρονου, για να προσθέσει πως «είχε διακόψει τη θεραπεία του εκείνες τις ημέρες, δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι ακριβώς έκανε, δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο», ζητώντας τη μετατροπή της κατηγορίας.

Αίτημα που δεν έγινε τελικά δεκτό από το ΜΟΕ, το οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον 32χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε συνδυασμό με το άρθρο 36 του ΠΚ, ενώ (κατά πλειοψηφία) δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με τo onlarissa.gr, oμόφωνα επίσης το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξή 10 ετών (σ.σ. από 12 πρωτόδικα) και παράλληλα διέταξε τον εγκλεισμό του 32χρονου σε ειδικό νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού για τα επόμενα 4 χρόνια, όποτε η κατάσταση της υγείας του θα επανεκτιμηθεί.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr