search-button
cross-out

Λασίθι -Καταπέλτης ο αδελφός του αυτόχειρα αστυνομικού : Επαιξε με την ψυχολογία του. Του έλεγε ”δεν κάνεις εσύ για αστυνομικός’

Φυσικά, η αυτοχειρία του 35χρονου άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας δεν θα μπορούσε να μην πάρει διαστάσεις θρίλερ με τον μεγαλύτερο αδερφό του να «φωτογραφίζει»  εκπαιδευτή σκύλων με χείριστη συμπεριφορά που είχε όμως κομβικό ρόλο στην εκπαίδευση των Κ9
Λασίθι -Καταπέλτης ο αδελφός του αυτόχειρα αστυνομικού : Επαιξε με την ψυχολογία του. Του έλεγε ”δεν κάνεις εσύ για αστυνομικός’

Το τελευταίο «αντίο» είπαν χθες συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον 35χρονο αρχιφύλακα που έκοψε μόνος το νήμα της ζωής του στο Λασίθι.

Ανάμεσα στους συντετριμμένους συναδέλφους του χειριστή λαγωνικών Κ9 ήταν και άλλοι τρεις χειριστές, εκ των οποίων οι δύο από την ίδια σειρά, αλλά και δύο εκπαιδευτές της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι τον αποχαιρέτησαν.

Φυσικά, η αυτοχειρία του 35χρονου άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας δεν θα μπορούσε να μην πάρει διαστάσεις θρίλερ με τον μεγαλύτερο αδερφό του να «φωτογραφίζει»  εκπαιδευτή σκύλων με χείριστη συμπεριφορά που είχε όμως κομβικό ρόλο στην εκπαίδευση των Κ9. «Έχουμε δύο κατηγορίες ανθρώπων όταν αδικούνται, η πρώτη κατηγορία θα αντιδράσει, θα αμυνθεί. Η δεύτερη κατηγορία στην οποία δυστυχώς άνηκε ο αδερφός μου, τα ”καταπίνει” όλα», λέει ο αδερφός του Αρχιφύλακα στην «Espresso.

«Ο αδελφός μου αδικήθηκε κατάφωρα και έμπλεξε με στημένη διαδικασία. Γιατί, όταν πήγε στο σχολείο, τον παρέλαβαν οι τέσσερις οι οποίοι είχαν ήδη τους σκύλους τους και στον αδερφό μου έδωσαν σκύλο που αποδείχθηκε Outsider. Αυτό όμως ο σκύλος στο πεδίο έβγαζε την εκπαίδευση και στη συνέχεια ”έδεσε” και με τον αδερφό μου. Βρήκαν τη χημεία τους. Και ήρθε αυτός 20 ημέρες πριν ολοκληρωθεί η εκπαίδευση και τους λέει ”πρέπει να ανακατέψουμε την τράπουλα”. Ηταν τουλάχιστον ανεύθυνο και ανήθικο. Από πλευράς του έπαιξε με την ψυχολογία του αδερφού μου και τον οδήγησε στον θάνατο. Πήρε τον σκύλο του αδερφού μου και τον έδωσε σε άλλον, ενώ στον αδερφό μου έδωσε νέο σκύλο. Πώς ο αδερφός μου σε 20 ημέρες να φτάσει τον σκύλο σε χημεία και σε επίπεδο όπως είχε με τον προηγούμενο; Πώς να ολοκληρώσει σε καλή κατάταξη την εκπαίδευση; Παρόλα αυτά, το αποδέχθηκε  και πήγε στο Λασίθι», λέει ο αδερφός τους 35χρονου.

«Του έλεγε ”δεν κάνεις εσύ για αστυνομικός”. Από την πρώτη ημέρα του το είχε πει. Τα μηνύματά του, τα έχω ακόμα στο κινητό μου. Πώς ξέρει ότι ο αδερφός μου δεν κάνει για αστυνομικός όταν έχει περάσει από τόσες υπηρεσίες, όταν ούτε ένας συνάδελφός του δεν έχει το παραμικρό να του καταλογίσει», συνεχίζει ο ίδιος και εκφράζει το παράπονό του: «Με ποια ψυχολογία να συνεχίσει όταν κάθε φορά τον υποτιμούσε και τον υποβίβαζε. Ζητούσε να του δείξει πράγματα και εκείνος αρνούνταν, κι ας ήταν ο εκπαιδευτής. Ο αδερφός μου δεν ήταν άνθρωπος που θα αντιδρούσε. Υστερα από δική μου πίεση, πήγε τον περασμένο Μάιο και κατέθεσε προσφυγή στην υπηρεσία με δικηγόρο για όσα είχαν συμβεί».

Για την απόφαση του αδερφού του να βάλει τέλος στη ζωή του, λέει: «Αν πεις για κάποιος ότι ”έφυγε” από ψυχολογικά προβλήματα, είναι μια ημιτελής διατύπωση. Προκάλεσαν μια συμπεριφορά και ένας άνθρωπος έχει φύγει από τη ζωή. Εγώ ξέρω ότι ο αδερφός μου σε όλη την υπηρεσιακή του πορεία να πήρε το πολύ πέντε ημέρες αναρρωτική. Και βγήκε από το σχολείο στο Λασίθι δύο ημέρες πριν την αυτοχειρια, ιδιώτης νευρολόγος και διαπίστωση εργασιακό στρες, δίνοντάς του άδεια και αγωγή. Του αφαιρέθηκε το όπλο και τον παρέπεμψαν σε επιτροπή. Ένας άνθρωπος χωρίς ιατρικό ιστορικό».

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή τις καταγγελία για τις πρακτικές στην εκπαίδευση του Ιανουαρίου, έχει διαταχθεί και διεξάγεται έρευνα.Παράλληλα, υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για να διακριβωθούν οι συνθήκες και όσα οδήγησα τον 35χρονο αρχιφύλακα στο απονενοημένο διάβημα. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται το κινητό  και ο υπολογιστής του 35χρονου, ενώ αναλυτές εξετάζουν το χειρόγραφο σημείωμα που άφησε, στο οποίο παραθέτει γεγονόταν και κατονομάζει καταστάσεις μεταξύ άλλων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr