search-button
cross-out

Lockdown: «Παγώνει» το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου – Το σχέδιο για τον επόμενο μήνα

Η πιο δύσκολη εβδομάδα της πανδημίας του κορονοϊού ξεκινά από σήμερα, με το 3ο κύμα να βρίσκεται σε τροχιά κορύφωσης και να δοκιμάζει πιο μετωπικά από ποτέ, στην πρόσφατη ιστορία της χώρας, το Σύστημα Υγείας.
Lockdown: «Παγώνει» το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου – Το σχέδιο για τον επόμενο μήνα

Τα συνεχή αρνητική ρεκόρ των διασωληνωμένων και οι θάνατοι, σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις του φονικού ιού, θέτουν σε αυξημένη ετοιμότητα Κυβέρνηση και Επιστήμονες, οι οποίοι βρίσκονται προ κρίσιμων αποφάσεων.

Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας βρίσκεται πια προ των πυλών, ενώ το άνοιγμα του λιανεμπορίου μετατίθεται για τις αρχές Απριλίου, συμπαρασύροντας όλο τον σχεδιασμό για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Οι δύο πυλώνες της νέας στρατηγικής της κυβέρνησης.
Με το 3ο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και την ίδια στιγμή με την οικονομικούς δείκτες να βρίσκονται στο ναδίρ και τις ψυχολογικές αντοχές των πολιτών να εξαντλούνται, η κυβέρνηση επικαιροποιεί τη στρατηγική της… Το μεγάλο «στοίχημα», η αναχαίτιση της πορείας του κορονοϊού, ώστε ως την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου να έχουν επανεκκινήσει οι περισσότερες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

-Ο πρώτος πυλώνας της νέας στρατηγικής είναι η περαιτέρω ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. με ταυτόχρονη επίταξη υπηρεσιών των ιδιωτικών μονάδων υγείας. Καθώς ως το τέλος του μήνα αναμένεται κορύφωση της πανδημίας, και άρα μια πρωτόγνωρη πίεση για το Σύστημα Υγείας στη χώρα μας, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι είναι πιθανόν να ενταχθεί τα επόμενα λίγα 24ωρα στον σχεδιασμό του Ε.Σ.Υ. σχεδόν όλος ο ιδιωτικός τομέας υγείας.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr