search-button
cross-out

Μακελειό στη Γλυφάδα: Ποια είναι η οικογένεια Καρνέση – Η ιστορία της στον χώρο της ναυτιλίας

Τέσσερις είναι οι νεκροί από την αιματηρή επίθεση που «εξαπέλυσε» ένοπλος στη ναυτιλιακή εταιρεία, European Navigation, στη Γλυφάδα.
Μακελειό στη Γλυφάδα: Ποια είναι η οικογένεια Καρνέση – Η ιστορία της στον χώρο της ναυτιλίας

Τέσσερις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της επίθεσης ενόπλου σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, το πρωί της Δευτέρας (12/02). H αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία, ο γαμπρός του, Αντώνης Βλασάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση) κι ένας ακόμη εργαζόμενος, καπετάνιος στο επάγγελμα, είναι τα θύματα του δράστη που εισέβαλε στα κτήρια της εταιρείας, «έσπειρε» τον θάνατο και αυτοκτόνησε ύστερα από μερικά λεπτά.

Ο Ελ Μπουράι ή «Άρης» όπως τον φώναζαν, ηλικίας 75 ετών, ήταν πρώην υπάλληλος της εταιρείας και ήθελε να πάρει εκδίκηση. Έτσι, πήρε μία καραμπίνα και ένα περίστροφο, μπήκε μέσα στο κτήριο και άρχισε να «ανοίγει» πυρ.

«Μας κατέβασαν στο υπόγειο, δεν μας είπαν τι έγινε», όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο Newsbomb.gr.

Ποια είναι η European Navigation της Μαρίας Καρνέση που δολοφονήθηκε

H εταιρεία European Navigation της οικογένειας του Σπύρου Καρνέση (μεγαλομέτοχος και στην εταιρεία εμπορίας καυσίμων ΕΛΙΝ, ενώ ήταν μέτοχος και στη χρηματιστηριακή εταιρεία «Πήγασος») είναι η εταιρεία στην οποία έκανε έφοδο ο άνδρας ελληνοαιγυπτιακής καταγωγής και σκότωσε τρεις ανθρώπους πριν δώσει τέλος στη ζωή του. Η εταιρεία μετρά σχεδόν μισό αιώνα παρουσίας στον ελληνικό εφοπλισμό, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη στόχευση στα δεξαμενόπλοια.

Η εταιρεία ότι ιδρύθηκε το 1979 και έχει επί δεκαετίες διαχειρισθεί δεκάδες εμπορικά πλοίαδεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών, ενώ, διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers.

Συγκεκριμένα, δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάσθηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάσθηκαν μεταξύ 2004 και 2006, ενώ, υπήρχε προγραμματισμός προσθήκης ακόμη πέντε δεξαμενόπλοιων MR στο STX στην Κορέα ήδη την περασμένη δεκαετία.

Τα κεντρικά γραφεία της European Navigation βρίσκονται στην Αθήνα. Ο όμιλος διατηρεί, επίσης, γραφεία αντιπροσώπευσης στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, υπεύθυνα για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες (κυρίως ναύλωση, S&P, χρηματοδότηση και ασφάλιση).

Το γραφείο στην Αθήνα είναι υπεύθυνο για την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και τη στελέχωση. Το πλήρωμα για τον στόλο προέρχεται από την Ακαδημία Πληρώματος Μανίλας του ομίλου υπό το εγκατεστημένο γραφείο στη Μανίλα, το οποίο λειτουργεί πάνω από είκοσι χρόνια.

Η ναυτιλιακή εταιρεία βρέθηκε πρόσφατα στο προσκήνιο μέσω της δικαστικής διαμάχης στην οικογένεια Καρνέση για σειρά οικονομικών θεμάτων, σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Newsroom

Latest

zinapost.gr